٠٣:٥٧ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
هندوانه خاصيت ضد سرطاني و ضد التهابي دارد

هندوانه نه تنها براي روزهاي داغ تابستان ميوه بسيار مناسبي است بلكه همچنين مي‌تواند به فرو نشاندن التهاب ناشي از ناراحتي‌ها و مشكلاتي چون آسم، آترواسكلروز، ديابت، سرطان روده و آرتروز كمك كند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ميوه شيرين و آبدار هندوانه در واقع با تعدادي از مهمترين انواع انتي اكسيدانها در طبيعت بسته بندي شده است هندوانه منبع سرشار از ويتامين سي و نيز منبع غني از ويتامين A به ويژه بتاكاروتن است.
همچنين هندوانه‌اي كه رنگ صورتي داشته باشد منبع يك آنتي اكسيدان قدرتمند كاروتنديري بنام ليكوپن است. اين آنتي اكسيدان‌هاي قدرتمند در سر تا سر بدن حركت كرده و راديكال‌هاي آزاد را خنثي مي‌كنند راديكال‌هاي آزاد موادي در بدن هستند كه مي‌توانند آسيب زيادي به بدن وارد كنند راديكال‌هاي آزاد مي‌توانند كلسترول موجود در خون را اكسيده كرده و باعث چسبيدن آن به ديواره‌هاي رگ‌هاي خوني شود كه اين حالت منجر به بروز سكته مغزي يا قلبي شود. اين مواد همچنين با فشار آوردن به مجاري تنفسي باعث بسته شدن آن‌ها شده و حملات آسم را تشديد مي‌كنند راديكال‌هاي آزاد همچنين التهاب ناشي از آرتروز و پوكي استخوان و التهاب مفاصل را موجب شده و آسيب‌ها مفاصل را موجب مي‌شود نيز با آسيب رساندن به سلول‌ها در روده مي‌توانند سلول‌هاي سالم را به سلول‌هاي سرطاني تبديل كنند. خوشبختانه ويتامين C و بتاكاروتن براي رهاي يافتن از اين مولكول‌هاي مضر بسيار كارآمد و مناسب هستند و بنابراين از بروز چنين آسيب‌هايي جلوگيري مي‌كنند در واقع همانطور كه در طيف وسيعي از مطالعات و پژوهش‌هاي علمي سال‌هاي اخير مشخص شده مصرف مقادير زيادي ويتامين C و بتاكاروتن تاثير قابل ملاحظه‌اي در كاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي، كاهش اسپاسم‌ها و گرفتگي‌هاي مجاري تنفسي، كاهش خطر ابتلا به سرطان روده و نيز كاهش علايم بيماري‌هاي التهاب مفاصل و آرتروز بر جاي مي‌گذارد.
هندوانه همچنين سرشار از ويتامين‌هاي گروه B است كه براي توليد انرژي ضروري هستند.
اين ميوه به علاوه منبع بسيار غني از ويتامين B1 و B2، منيزيم و پتاسيم است.
لازم به ذكر است از آنجا كه اين ميوه حاوي مقدار زيادي آب بوده و به نسبت ديگر ميوه‌ها كالري كمتري دارد، لذا در هر كالري آن مقدار بيشتري از ويژه ريزه مغذي‌ها وجود دارند.
هندوانه همچنين منبع غني از كارتئوئيدي موسوم به ليكوپن است. اين كاروتنوئيد به مقادير زيادي در گوجه فرنگي، به ويژه گوجه فرنگي پخته وجود دارد.
مطالعات نشان داده است كه ليكوپن خواص ضد سرطاني قدرتمندي دارد.
مهمترين سرطان‌هايي كه مصرف مواد غذايي حاوي ليكوپن در پيشگيري از ابتلا به آن‌ها تاثير دارد عبارتند از سرطان پروستات، سرطان سينه، سرطان اعضاي داخل شكمي، سرطان ريه و سرطان انتهاي روده است.
طبق مطالعات انجام شده درباره درصد مواد مغذي موجود در هندوانه، هر فنجان از اين ميوه حاوي ‌٦٤/٤٨ كالري انرژي، ‌٥٩/١٤ ميلي‌گرم ويتامين c به ارزش روزانه ‌٣/٢٤ درصد، ‌٣٢/٥٥٦ واحد بين‌المللي ويتامين A به ارزش روزانه ‌١/١١ درصد، ‌٢٢/٠ ميلي‌گرم ويتامين B6 (پيريدوكسين) به ارزش روزانه ‌٠/١١ درصد، ‌٣٢/١٧٦ ميلي گرم پتاسيم به ارزش روزانه ‌٠/٥ درصد، ‌١٢/٠ ميلي‌گرم ويتامين B1 يا ويتامين به ارزش روزانه ‌٠/٨ درصد و بالاخره ‌٧٢/١٦ ميلي‌گرم منيزيم به ارزش روزانه ‌٢/٤ درصد است.م/د

٠٨:١٤ ١٧/٠٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد