آموزش ژنتیک پزشکی یکی از نیازهای دانشجویان پزشکی است
ژنتیک یک نیاز آموزشی است که باید در تخصص های مختلف فراگیر شود. به همین منظور برنامه های آموزشی بنیادین بلند مدت و برنامه های کوتاه مدت از جمله کارگاه ها و همایش های از پیش طراحی شده برنامه ریزی می شود تا بدین ترتیب کمبود مواد آموزشی جبران شود.
دکتر "مهدی زمانی" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی مهر افزود: دومین همایش ژنتیک بیماری ها به صورت درسنامه طراحی شده و سعی شده تا تمام تخصص های پزشکی را پوشش دهد. تخصص هایی همچون اعصاب، داخلی، اطفال، زنان، غدد و ... در ارتباط با ژنتیک در این همایش عرضه می شوند.
وی تأکید کرد: متاسفانه ژنتیک پزشکی تنها در دو واحد آموزشی برای دانشجویان پزشکی خلاصه شده و بخش های تکمیلی از جمله تخصصی و فوق تخصصی نیز چندان توجهی به ژنتیک در آموزش پزشکی نمی شود.
این فوق تخصص ژنتیک پزشکی مولکولی هدف از برگزاری این همایش را پرداختن به موضوع ژنتیک پزشکی به صورت اختصاصی و ویژه ذکر کرد و گفت: ژنتیک پزشکی در شاخه های مختلفی نفوذ دارد و همه تخصص های مختلف پزشکی نیاز جدی به ژنتیک دارند.
وی اضافه کرد: گزارش های مختلفی از بیمارستان های اطفال بدست آمده که نشان می دهد، 15 تا 50 درصد بیماران مراجعه کننده دارای بیماری های ژنتیکی هستند و با توجه به اهمیت این مسئله باید ارزش ژنتیک و تلاش برای آموزش آن را در رشته های مختلف و تخصص های متفاوت مورد توجه قرار گیرد.
زمانی خاطرنشان کرد: خوشبختانه از نظر علم ژنتیک کشور ما چندان عقب نمانده است و همپای مهمترین پیشرفت های کشورهای دیگر به پیش رفته است اما این علم کمتر به دانشجویان پزشکی به عنوان یک تخصص آموزش داده شده است.
وی گفت: یکی از ویژگی های این همایش، در کنار هم قرار گرفتن سخنران های ژنتیک پزشکی و متخصصان بالینی است و شرکت کنندگان علاوه بر آشنایی بیشتر با ژنتیک پزشکی در رابطه با بیماری ها از دیدگاه بالینی آشنا می شوند و امیدواریم با شرکت هرچه بیشتر فراگیران بازدهی آموزشی آنها نیز بیشتر شود.
دبیر دومین همایش ژنتیک بیماری ها اظهار داشت: درمان های ممکن مانند ژن درمانی و درمان ژن با سلول های بنیادی نیز در این کنگره مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
وی یادآور شد: ارتقاء علمی متخصصان پزشکی و ژنتیک پزشکی نیز از دیگر اهداف این همایش است که در نهایت برای کمک به بیماران مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع تخصص های گوناگون نیازمند هستند به صورت اختصاصی و بدون اتلاف وقت و در کوتاه مدت با مباحث ژنتیک پزشکی آشنا شوند.
عضو گروه ژنتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: برای ترغیب شرکت کنندگان به دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی سهمیه هایی برای شرکت در کنگره اعطا شده و در حدود 70 درصد افراد بدون پرداخت حق ثبت نام در این همایش شرکت کرده ان
د. شرکت در این همایش برای دانشجویان رایگان بوده و گواهی شرکت برای آنها صادر می شود، برای متخصصین نیز 8 امتیاز بازآموزی درنظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: شرکت کنندگان در این همایش پوستر ارائه نمی کنند و همه سخنران ها از سوی دبیرخانه دعوت شده اند و پس از ارائه مقالات خود، 43 نفر در مدت سه روز سخنرانی ارائه کردند.
به گزارش مهر، دومین همایش ژنتیک بیماری ها از 16 تا 18 اردیبهشت ماه در تالار امام (ره) مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی تهران در حال برگزاری است.
این همایش توسط بخش ژنتیک پزشکی مرکز طبی کودکان، گروه ژنتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شده است.
به گزارش مهر، مرکز نوروژنتیک مرکز تحقیقات مغز و اعصاب ایران، دانشگاه علوم پزشکی گرگان، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، شبکه پزشکی مولکولی کشور، پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی، دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه علوم پزشکی ساری، انجمن علمی اعصاب کودکان ایران و انجمن حمایت از بیماران مبتلا به دیستروفی در این همایش همکاری دارند.
١٣:٥٩ ١٧/٠٢/١٣٨٥