مركزآموزش خدمات هتلداري و گردشگري مشهد افتتاح شد
معروفترين استاندارد در صنعت هتلداري و گردشگري، استاندارد درجه بندي هتلهاست و در بخشهاي ديگر با كمبود استانداردهاي كافي مواجه هستيم.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)،مهندس حميدرضا منصورنيا، معاون پژوهش و توسعه سازمان فني و حرفهاي كشور در مراسم افتتاح مركز آموزش خدمات هتلداري و گردشگري با بيان اين مطلب افزود: محدوديت درتهيه برنامههاي درسي، كالبدهاي غير استاندارد اين مراكز و عدم سازماندهي عناصر پشتيباني كه شامل علوم مختلف مانند:ارتباطات و تغذيه است، از جمله مشكلات اين صنعت است.
وي ضعف مربيان را ناشي ازآموزشهاي كلاسيك در اين حوزه دانست وگفت: با توجه به كاربردي بودن آموزشها در بخش هتلداري وگردشگري مانند هتلها، متلها، رستوران و قهوهخانه، قوانين تبيين شده، در اين حوزه كافي نيست.
معاون پژوهش و توسعه سازمان فني و حرفهاي كشور طراحي و ايجاد مراكز نمونه هتلداري وگردشگري را بااهميت خواند و افزود:ايجاد اين مراكزعرصهايي است كه مجموعه صنعت، متوليان آموزش و صنعت و همچنين سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ميتوانند به عنوان مربي كار آزمودهاي در آن به ايفاي نقش بپردازند.
وي افزود: بايد در جايي مركز آموزش خدمات گردشگري و هتلداري ايجاد گردد كه حداقل 10 بنگاه اقتصادي وجود داشته باشد تا كارآموزان دچار مشكل نشوند.
در ادامه جهان بخش، مديركل اداره آموزش فني وحرفهاي استان خراسان رضوي افزود: از ميان 38 مركز فعال فني و حرفهاي در استان خراسان، 12 مركز براي خواهران و 22 مركز براي برادران و 4 مركز دو منظوره است.
وي سازمان فني و حرفهاي را مجري طرح پتروشيمي كشور دانست و از ارايه خدمات آموزشهاي مرتبط با پتروشيمي در 5 مركز نيشابور، سبزوار، درگز، گناباد و مشهد خبر داد.
به گفتهي وي پس از اتمام دوره كارآموزي 100 درصد افراد جذب بازار كار ميشوند.
جهان بخش افزود: سازمان فني وحرفهاي شامل 192 رشته است كه براي هر رشته بين 300 تا 400 نفر متقاضي وجوددارد، حاليكه پذيرش اين سازمان بين 15 تا 20 نفر است.
مدير كل اداره آموزش فني وحرفهاي استان خراسان رضوي گفت: اين سازمان طي تعهدات آموزشي خود در سال 84 موظف است 8هزار و 810 نفر را در بخش دولتي آموزش دهد كه از اين تعداد263 نفردر بخش پتروشيمي و 350 نفر در طرح آموزشهاي 18 ماهه ايران و آلمان شركت كردهاند و در حال آموزش هستند.
وي با اشاره به منحصر بفرد بودن مركزآموزش خدمات هتلداري و گردشگري مشهد در كشورگفت: در اين مركز 20 رشته مانند مديريت هتل، پذيرش، فروش بليط، مسوول صادرات ـ واردات و بيمه گري آموزش داده ميشود كه اميدواريم با همت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، تعامل بين اين سازمان و سازمان فني و حرفهاي افزايش يابد.
وي به بيكاري پنهان در جامعه و اهميت توسعه آموزش فني و حرفه اي براي حل اين معضل اشاره كرد و ادامه داد: با عنايت به اين موضوع كه سازمان فني و حرفهاي بهترين مسير براي رسيدن به كار و اشتغال است متاسفانه اطلاع رساني درستي در اين زمينه صورت نگرفته است و مردم اين سازمان را به درستي نشناختهاند.
وي در پايان گواهينامههاي مهارت فني و حرفهاي را بينالمللي دانست و افزود: افراد زيادي مي توانند با استفاده از اين گواهينامه جذب بازارهاي كار در كشورهاي آسيايي و حتي اروپايي شوند.
در ادامه مهندس محمد جواد محمدي زاده، استاندار خراسان رضوي آموزشهاي فني و حرفهاي را نياز حياتي كشور دانست و افزود: يكي از مشكلات بخش اموزشي ما در خارج از اين سازمان كاربردي و متناسب نبودن آموزشها با نياز بازار كار ميباشد.
وي افزود: سازمان فني و حرفهاي علاوه بر اينكه آموزشهايي كاربردي و متناسب با بازار كار به افراد ارايه ميدهد، خلا بين نيروي غيرماهر و نيروي كارشناسي را جبران ميكند.
محمدي زاده با اشاره به تسهيلات در نظر گرفته شده از طرف دولت نهم براي نيروهاي آموزشي، طراحي دروس، مدرس و كارگاهها و نيروي انساني كارآمد متناسب با نياز جامعه را از وظايف سازمان فني و حرفهاي دانست.
وي با تاكيد بر حجم 17 تا 18 ميليون زائر در مشهد، هتلها را بخش مهمي در ارايه خدمت به آنان معرفي كرد و افزود: بايد براي حفظ زاير در مشهد تلاش كنيم و رسالت اصلي مركز آموزش خدمات گردشگري و هتلداري نيز آموزش خدمتگزار براي زايران باشد.
در ادامه عسگري، نماينده شهر مشهد توجه به بخش هتلداري را يك ضرورت دانست و گفت: در مشهد از سه ديدگاه زيارتي، سياحتي و تجاري بايد برنامه ريزي صحيح داشته باشيم.
وي بر اهميت آموزش فرهنگ و تمدن اسلامي در بدو ورود گردشگران به مشهد تاكيد كرد و افزود: بايد براي حفظ و جذب گردشگران تلاش كنيم و شرايط را به گونهاي ايجاد كنيم كه انگيزه بازگشت در آنها به وجود بيايد.
وي افزود: براي گسترش اين بخش بايد سرمايه خارجي موجود در حوزههاي اسلامي را جذب كنيم.
١١:٠٥ ٢٨/٠٩/١٣٨٤