نشر الکترونیکی ایران تا رسیدن به سطح جهانی فاصله بسیاری دارد
حسن زنده دل - مدیر نشر الکترونیکی کاروان جهانگردان ، گفت : فقدان دانش کافی در زمینه نشر مدرن و عدم حمایت جدی دولت از حوزه الکترونیک مانع جهانی شدن این صنعت در ایران شده است.
این ناشر در گفتگو با خبرنگار فرهنگ و ادب مهر، با بیان این مطلب افزود : متاسفانه در میان اقشار مختلف جامعه، نشر الکترونیک هنوز به عنوان یک نشر کارآمد معرفی نشده است. ناشران این حوزه نیزارتباط موثری با اهالی نشر الکترونیک در کشورهای دیگر ندارند .
وی ادامه داد : نقض قانون کپی رایت در ایران بیش از هر حوزه نشر به زیان ناشران الکترونیکی است و مانع تعامل آنان در سطح بین المللی می شود . تعرفه های تبلیغی و اطلاع رسانی در رسانه ملی بالا است و ناشران الکترونیکی که در بخش خصوصی فعالیت می کنند در اطلاع رسانی محصولات خود با مشکل روبرو می شوند .
مدیر نشر کاروان جهانگردان و مولف دایره المعارف ایرانگردی خاطرنشان کرد : ناشران الکترونیک در صورتی که مورد حمایت واقعی دولت در معرفی کتاب های خود از رسانه های جمعی قرار گیرند می توانند با همکاری و تعامل نزدیک با یکدیگرهمپای نشر سنتی به سوی جهانی شدن حرکت کنند .
زنده دل تصریح کرد : نباید این حقیقت را نادیده بگیریم که فرهنگ کتابخوانی در ایران از سطح استاندارد جهانی بسیار پایین تر است و مشکلات اقتصادی در کنار عدم فراغت ذهنی مانع از توجه به مطالعه در ایران می شود. آموزش و پرورش به عنوان یک نهاد حساس و تاثیرگذار می تواند نسل آینده را با مطالعه و فرهنگ آشتی دهد .
وی اضافه کرد : متاسفانه نشر الکترونیک ما در حصار جدایی از حوزه جهانی به سر می برد و هنوز به جایگاه اصلی خود دست نیافته است. اگر برای ناشران الکترونیک فرصتی فراهم شود که از نمایشگاهی مستقل از نشر سنتی در کنار ناشران کشورهای دیگر برخوردار شوند تعامل و ارتباط آنها با دنیای نشر بیشتر می شود .
به گزارش مهر، دکتر حسن زنده دل صاحب سی جلد دایره المعارف ایرانگردی به همراه نرم افزار جامع به دو زبان انگلیسی و فارسی از سوی سازمان یونسکو و میراث فرهنگی مورد تقدیر قرار گرفته است .
١١:١٤ ١٨/٠٢/١٣٨٥