براساس يك پژوهش:
غني سازي شير با آهن راهكار مناسبي براي تامين آهن مورد نياز كودكان است
كمبود آهن شايعترين اختلال تغذيهاي در جهان است كه منجر به عوارض جبران ناپذيري در اطفال، نوجوانان، جوانان و زنان حامله ميگردد.
به گزارش سرويس «پژوهشي» ايسنا واحد علوم پزشكي ايران، براساس مطالعات انجام شده توسط دكتر «الهام رئيسي»، متخصص تغذيه و همكارانش، اصلاح روشهاي مورد نظر در رژيم غذايي و غني سازي مواد غذايي به منظور جلوگيري از گسترش فقر آهن، روش بسيار موثر و شناخته شدهاي محسوب ميشود.
دكتر رئيسي با اشاره به شيرگاو به عنوان يك منبع ضعيف در تامين آهن مورد نياز بدن و نيز عامل خونريزي روده در برخي اطفال مصرف كننده از اين شير ميگويد: يك دوره شيردهي كوتاه توسط مادر به كودكان و نوشاندن شيرگاو به كودك پيش از موعد مقرر، از فاكتورهاي مستعد كنندهاي است كه باعث افزايش ميزان كمبود آهن در اطفال ميشود.
وي ميافزايد: در ايران و ديگر كشورها شير گاو غذاي اصلي كودكان از شير گرفته شده محسوب ميشود كه مقدار مصرف، متناسب با وضعيت اقتصادي خانوادههاي مختلف به طور روزانه 35 - 45 درصد انرژي كل كودكان را تامين ميكند.
دكتر رئيسي با اشاره به اعتبار بالاي مصرف شيرگاو در بين مردم و توزيع اين ماده غذايي از جانب بسياري از مراكز دولتي و خصوصي در سراسر دنيا معتقد است: با آنكه غني سازي شير با آهن به علت تغيير در خواص حسي ناشي از واكنش تركيبات غني سازي آهن با چربيها و ديگر تركيبات شير گاو بسيار مشكل است، ولي اين نوع شير ماده مناسبي جهت تامين اكثر نيازهاي لازم براي غني سازي با آهن به شمار ميآيد.
وي بسته بندي گران و نگهداري شير غني شده را از موارد قابل توجه در اين زمينه ذكر كرد.
١٣:٤٦ ١٨/٠٢/١٣٨٥