كارگاه آموزشي بين المللي تشخيص بيماريهاي ژنتيكي عصبي عضلاني برگزار ميشود
پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فنآوري با همكاري مركز تحقيقات ژنتيك كويت چهارمين كارگاه آموزشي بين المللي تشخيص پيشرفته بيماريهاي ژنتيكي را با موضوع تشخيص بيماريهاي ژنتيكي عصبي عضلاني، 17 تا 21 شهريور ماه سال جاري در اين پژوهشگاه برگزار ميكند.
دكتر «مسعود هوشمند»، عضو هيات علمي پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فنآوري با اعلام اين خبر به خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشكي ايران، گفت: بيماريهاي ژنتيكي عصبي عضلاني كه به علت كمبود نوع خاصي از پروتئينها دربدن، تحليل سيستم حركتي بيماران را به همراه دارند، 25 تا 30 درصد كل بيماريهاي ژنتيكي را شامل ميشوند.
وي با اشاره به اينكه تاكنون ژن درماني و كاربرد سلولهاي بنيادي در درمان بيماريهاي ژنتيكي عصبي عضلاني موثر واقع نشدهاست، افزود: با توجه به خسارات مادي و معنوي كه در پي ابتلا به بيماريهاي ژنتيكي عصبي عضلاني به بيماران و خانوادههايشان تحميل ميشود، هم اكنون تنها راه درمان اين نوع بيماريها تشخيص پيش از تولد و ممانعت از به دنيا آمدن جنين مبتلا به اين نوع بيماري است.
دكتر هوشمند در خصوص كارگاه آموزشي بين المللي تشخيص بيماريهاي ژنتيكي عصبي عضلاني توضيح داد: پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فنآوري سالانه كارگاههاي آموزشي را در سطح بين المللي و در هر دوره با همكاري يك كشور برگزار ميكند چرا كه اين همكاريها فرصتي براي آشنايي هرچه بيشتر متخصصان كشور با جديدترين روشهاي تشخيصي در جهان است.
وي به سخنراني متخصصان ژنتيك پزشكي از كشورهاي آلمان، آمريكا، كويت، ايران، اوكراين و هند، در اين كارگاه آموزشي اشاره كرد و گفت: با توجه به تجربهاي كه در سالهاي گذشته داشتهايم، پيش بيني ميشود بيش از 50 متخصص ژنتيك پزشكي از تمام كشورها در كارگاه آموزشي تشخيصي بيماريهاي ژنتيكي عصبي عضلاني شركت كنند.
گفتني است، كارگاههاي آموزشي بررسي تنوع ژنوم انساني، تشخيص پيشرفته بيماريهاي متابوليكي و خوني ژنتيكي به ترتيب با همكاري كشورهاي پاكستان، اوكراين و ايتاليا در سالهاي گذشته در پژوهشگاه ملي مهندسي ژنتيك و زيست فناوري برگزار شده است.
١٢:٤٤ ١٩/٠٢/١٣٨٥