٠٧:٢١ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
بقاياي فرهنگي گوهرتپه مربوط به عصرآهن I است

بقاياي مواد فرهنگي به دست آمده در ميان لايه‌‏هاي دوره كالكوليتك و مفرغ، بيانگر آن است كه توسعه گوهرتپه روند تدريجي داشته و در دوره برنز مياني به بالاترين وسعت رسيده است.
علي ماهفروزي, سرپرست گروه باستان‌‏شناسان گوهرتپه, در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري كار ايران, ايلنا, ضمن بيان اين مطلب، افزود: به نظر مي‌‏رسد آنچه به عنوان مواد فرهنگي دوره برنز در حصار 3C و عصرآهنI در گورستان قيصريه جلوه‌‏گر است، در گوهرتپه در ميان تدفين‌‏هاي عصر آهن II قابل پيگيري است.
وي، در توضيح اين مطلب، تصريح‌‏كرد: همچنين، بقاياي تدفين برنز پيشين برروي لايه‌‏هاي برنز مياني گوياي اين مطلب است كه در اين دوره، از وسعت گوهرتپه كاسته شده وگورستان به خارج از بقاي مسكوني هدايت شد.
سرپرست گروه باستان‌‏شناسان گوهرتپه, در ادامه خاطرنشان‌‏كرد: گوهرتپه با توجه به شرايط زيست‌‏محيطي مناسب، همچون نزديكي به سرچشمه‌‏هاي آبي, جنگل, غارها, منابع مصنوعات سنگي، شرايط مطلوب منطقه و پتانسيل‌‏هاي موجود ديگر، به سرعت مسير توسعه را پيموده و در دوره مفرغ به شهر بزرگ با وسعت نزديك به 50 هكتار تبديل شد.
وي، درادامه تاكيدكرد: گوهرتپه رستم‌‏كلا يكي از محوطه‌‏هاي بزرگ تاريخي شمال ايران است كه در شرق استان مازندران و در محدوده شهرستان بهشهر واقع است.
ماهفروزي، اضافه‌‏كرد: محدوده پژوهش باستان‌‏شناسي و علوم مربوط به گوهرتپه در مركز آن واقع است و در حال حاضر فصل اول كاوش در گوهرتپه با حضور دانشجويان اين رشته آغاز شده است.

١٠:٠٠ ٢٠/٠٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد