بقاياي فرهنگي گوهرتپه مربوط به عصرآهن I است
بقاياي مواد فرهنگي به دست آمده در ميان لايههاي دوره كالكوليتك و مفرغ، بيانگر آن است كه توسعه گوهرتپه روند تدريجي داشته و در دوره برنز مياني به بالاترين وسعت رسيده است.
علي ماهفروزي, سرپرست گروه باستانشناسان گوهرتپه, در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري كار ايران, ايلنا, ضمن بيان اين مطلب، افزود: به نظر ميرسد آنچه به عنوان مواد فرهنگي دوره برنز در حصار 3C و عصرآهنI در گورستان قيصريه جلوهگر است، در گوهرتپه در ميان تدفينهاي عصر آهن II قابل پيگيري است.
وي، در توضيح اين مطلب، تصريحكرد: همچنين، بقاياي تدفين برنز پيشين برروي لايههاي برنز مياني گوياي اين مطلب است كه در اين دوره، از وسعت گوهرتپه كاسته شده وگورستان به خارج از بقاي مسكوني هدايت شد.
سرپرست گروه باستانشناسان گوهرتپه, در ادامه خاطرنشانكرد: گوهرتپه با توجه به شرايط زيستمحيطي مناسب، همچون نزديكي به سرچشمههاي آبي, جنگل, غارها, منابع مصنوعات سنگي، شرايط مطلوب منطقه و پتانسيلهاي موجود ديگر، به سرعت مسير توسعه را پيموده و در دوره مفرغ به شهر بزرگ با وسعت نزديك به 50 هكتار تبديل شد.
وي، درادامه تاكيدكرد: گوهرتپه رستمكلا يكي از محوطههاي بزرگ تاريخي شمال ايران است كه در شرق استان مازندران و در محدوده شهرستان بهشهر واقع است.
ماهفروزي، اضافهكرد: محدوده پژوهش باستانشناسي و علوم مربوط به گوهرتپه در مركز آن واقع است و در حال حاضر فصل اول كاوش در گوهرتپه با حضور دانشجويان اين رشته آغاز شده است.
١٠:٠٠ ٢٠/٠٢/١٣٨٥