معاون وزيربهداشت خواستارهمكاري درتدوين نرمافزار جامع علوم تشريحي شد
معاون آموزشي و امور دانشجويي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ، بر استفاده از فناوري و روشهاي جديد آموزشي در پزشكي تاكيد كرد و خواستار همكاري گروههاوانجمنهاي علمي در تدوين "نرمافزار جامع علوم تشريحي" كشور شد.
دكتر"محمدعلي محققي" روز پنجشنبهدردومين روز برپايي هفتمينهمايش سراسري علوم تشريحي ايران در دانشگاه علوم پزشكي كاشان افزود:بخشهايي از اين كار انجام شده، ولي تدوين آن بصورت يك درسنامه عملي و راهنمايي براي استادان و دانشجويان نياز به همكاري گروهها و انجمنهاي علمي دارد.
وي آمادگي وزارت بهداشت براي تشكيل يك گروه علمي براي تدوين اين نرم - افزار را اعلام كرد.
دكتر محققي، تصريح كرد:قطعا ميتوانيم از نمونههاي مشابه در ساير كشورها استفاده كنيم، اما كار اصلي را بايد خود ما انجام دهيم و براساس نيازهاي داخلي نسبت به اين مهم اقدام كنيم.
وي ايجاد مراكز تحقيقاتي در كشور را با اهميت خواند وگفت: خوشبختانه در بسياري از سطوح اين مراكز شكل گرفته اما كافينيست و بايد مراكز تحقيقاتي ديگري به وجود بيايد و مراكز بصورت "نت وركينگ" طراحي شده و به يكديگر متصل باشند تا هر مركز مجبور نباشد تمام موضوعات و امكانات را از ابتدا تهيه كند.
به گفته وي، يكي از راهبردهاي مسلم پيشرفت در دوره كنوني نگاه پژوهشي است.
معاون آموزشي وزارت بهداشت، مساله توانمندسازي استادان، دانشجويان و دانش آموختگان عرصههاي علوم پايه بويژه علوم تشريحي را از ديگر برنامه- هاي مهم اين وزارتخانه عنوان كرد و گفت: براي تحقق هدفهاي آن بصورتي كه همه مربيان پر تلاش كشور را شامل شود، به همكاري و هم انديشي همه مراكز دانشگاهي نياز است.
دكتر محققي، از برنامهريزي كار توانمندسازي دردانشگاههاي دو منطقه كشور يكي منطقه جنوب و ديگري شمال شرقي و مركزي ، در طول ترم تحصيلي جاري خبر دادوگفت: اين برنامه از ترم آينده به مرحله اجرا در خواهد آمد.
وي با اشارهبهابعاد گستردهتر توانمندسازي بر اجراي اين برنامه در علوم پزشكي بويژه علوم تشريحي بر اساس نيازجديد و با نگاههاي جديد تاكيد كرد.
معاون آموزشي وزارت بهداشت از بازنگري در رشتههاي مختلف درسي و محتوي آنها در دانشگاههاي علوم پزشكي خبر داد و گفت: اين اقدام از جمله آموزه- هاي علوم تشريحي در دستور كار وزارت بهداشت قرار دارد.
وي اظهار داشت: بايد دانش آموختگان در وزارت بهداشت از نظر علومتشريحي و ساير علوم پايه پزشكي ديدگاههاي عميقتر و اطلاعات جامعتري داشته باشند و بدون شك دانستن اين اطلاعات در پذيرفتن مسووليتهاي حرفهاي در آينده آنها نيز موثر خواهد بود.
وي ،بارزترين مصاديق رشد و توسعه علمي هر جامعه را ميزان توليدات علمي آن دانست و گفت: كشور ما برغم تلاشهاي انجام گرفته بويژه در علوم پزشكي هنوز به جايگاه شايسته خود نرسيده و نياز به تلاش جدي تري دارد.
دكتر محققي افزود: بايد تلاش كرد تا محصولات تحقيقاتي در مراكز مختلف به محصولات علمي تبديل شود و در منابع علمي معتبر داخل وخارج از كشور به چاپ برسد.
وي جايگاه ايران در علم تشريح را با اهميت خواند و گفت: نبايد فراموش كنيم كه كتبي مانند "قانون" ابنسينا كه فصل اول آن راجع به به علم تشريح است، بنيانگزار بسياري از قواعد تشريحي ابن سينا بوده است.
وي افزود: بسياري از نامگذاريهاي اين دانشمند ايراني در اين كتاب راجع به علم تشريح ترجمه شدهوبيش از ۶۰۰سال به عنوان تنها مرجع تشريح در دنيا مورد استفاده قرار گرفت.
دكتر محققي باتجليل ازخدمات مرحوم دكتر سعيدكاظميآشتيانيابراز اميدواري كرد: محققان ايران بتوانند جايگاه علمي كشور را به همان نقطه شكوفايي برسانند.
وي در بخش ديگري از سخنان خود علوم تشريحي را اساسيترين مبناي پيشرفت علمي در علومپزشكي نام برد كه در تاريخ اسلام نيز همواره مورد اهميت قرار داشته است.
به گفته وي، در دوره اسلامي حداقل ۱۵هزار اثر علمي در علوم پزشكي ايجاد شده كه در بين آنها حداقل پنج هزار جلد موجود است.
وي افزود: هماكنون گروههايي در ايران و شبه قاره هند در حال بازيابي، تشريح و تفسير اين آثار علمي هستند.
به گزارش ايرنا، در دومين روزبرگزاري هفتمين همايش سراسري علوم تشريحي ايران كه در سالن آمفي تئاتر دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي كاشان در حال برگزاري است تعدادي از محققان داخليوخارجي گزيده مقالات خود را ارايه كردند.
اين همايش آموزشي و تخصصي فردا جمعه نيز ادامه خواهد داشت.
١٦:٤٣ ٢١/٠٢/١٣٨٥