٠٧:٤٨ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
دومين كنفرانس بين‌المللي معرفي شخصيت پيامبراسلام(ص) در دانمارك به كار خود پايان داد

دومين كنفرانس بين‌المللي معرفي شخصيت و انديشه‌هاي پيامبر بزرگوار اسلام (ص) كه همزمان با نام‌گذاري سال پيامبر اعظم (ص) توسط مركز اسلامي امام علي (ع) و با همكاري سفارت جمهوري اسلامي ايران در كپنهاك پايتخت اين كشور برگزار شده بود، عصر روز پنجشنبه به كار خود پايان داد.
در اين كنفرانس يك روزه كه تحت عنوان "محمد(ص) كيست؟" و در محل سالن همايش‌هاي موزه ملي كپنهاك برگزار شد، انديشمندان و متفكراني از كشورهاي مختلف جهان از جمله انگليس ، دانمارك، اتريش و ايران درباره شخصيت و انديشه‌هاي نبي مكرم اسلام (ص) سخنراني كردند.
در اين كنفرانس آيت‌الله "مهدي هادوي تهراني" استاد دانشگاه قم در سخنان خود با عنوان "اهداف رسالت پيامبر اسلام (ص)" ، به موضوع تاكيد قرآن كريم بر اعتقادات مشترك بين اديان الهي مسيحيت، يهوديت و اسلام اشاره كرد و گفت كه چنين تاكيدي بيانگر لزوم اهميت تداوم گفت‌وگو بين رهبران مذاهب الهي به شمار مي‌رود.
در ادامه اين كنفرانس "استين لانگه‌بك" معاون موسسه‌فرهنگي دانمارك نيز در سخناني گفت كه‌اميدوار است مباحث‌اخير به‌ويژه پس از انتشار كاريكاتورهاي توهين‌آميز عليه پيامبر اسلام (ص) باعث شود كه پيروان اديان مختلف با شناخت بيشتر از اعتقادات همديگر، مانع از بروز اختلاف‌ها و درگيريها شوند.
در اين جلسه همچنين "تيم ينسن" استاد دانشگاه كپنهاگ نيز در سخناني تحت عنوان "محمد(ص) كيست؟" گفت: محمد(ص) به‌عنوان يك پيام‌آور حقيقي‌از جانب خداوند و حلقه ارتباط بين دنياي انساني و باورهاي الهي، نمونه عالي از شخصيت كامل بشري است و هرنوع اهانت و توهين به اين پيامبر بزرگ بارزترين و جدي‌ترين نوع ارتداد محسوب مي‌شود.
وي در عين حال با اشاره به‌موضوع انتشار كاريكاتورهاي توهين‌آميز عليه پيامبر(ص) در نشريات دانمارك ، از مقامات قضايي كشورش به دليل اهمال در پيگيري حقوقي اين موضوع انتقاد كرد و گفت كه طبق قوانين جزايي دانمارك بايد اقدامات بيشتري براي پيگيري قضايي اين موضوع انجام مي‌شد.
در ادامه اين كنفرانس "توماس هافمن" از دانشگاه كپنهاگ نيز در سخنان خود تحت عنوان " محمد (ص) و آزادي بيان" گفت: درحالي كه پيامبر اسلام (ص) خود از جمله حاكمان حقيقي پايبند به اصول و مقررات آزادي بيان بود، اما هم اينك مشاهده مي‌كنيم كه مقدسات مسلمانان به بهانه‌آزادي بيان مورد اهانت قرار مي‌گيرد.
وي در بخش ديگري‌از سخنانش افزود: حضرت پيامبر اسلام همواره از حاميان گفت‌وگوي متقابل و همزيستي مسالمت‌آميز بود و ما نيز بايد با توسل به انديشه‌هاي آن پيامبر اين راه را ادامه دهيم.
"كريس هيو ور" از "مركز صلح و آشتي سنت آسل بروگر" درانگليس نيز در ادامه اين كنفرانس در سخناني با عنوان " محمد (ص) الگويي شايسته براي مسيحيان" گفت: پيامبر اسلام در واقع نمونه كاملي براي مسيحيان و پيروان ساير اديان نيز است زيرا تواضع، رحم و شفقت، جسارت در تصميم‌گيري، محبت به سالمندان، ساده زيستي، اهميت دادن به مشورت با مردم بخصوص با زنان و سالمندان، رحم و مروت در حق دشمنان، مخالفت با برده‌داري و تاكيد بر اهميت خانواده و محبت به فرزندان و كودكان از جمله مواردي از رفتار پيامبر بزرگوار اسلام است كه مي‌تواند الگويي براي ديگران از جمله مسيحيان قرار گيرد.
در ادامه اين جلسه همچنين خانم "ليسي راسموسن" مدير مركز تحقيقات اسلام و مسيحيت، استاد دانشگاه كپنهاگ و كشيش پروتستان‌ها هم در سخناني تحت عنوان "پيامبر اسلام و اديان ديگر" گفت: پيامبر اسلام (ص) در دوران حكومت خود هرچند با مشكلاتي ازسوي مسيحيان و به‌ويژه يهوديان مواجه شد اما هيچگاه ارتباط خود را با آنها قطع نكرد و از گفت‌وگو به‌عنوان ابزاري براي ارتباط بيشتر با پيروان اديان ديگر استفاده مي‌كرد.
وي افزود: محمد (ص) حتي در دوران اقتدار حكومت خود نيز هيچگاه از درگيري بين فرهنگ‌ها وتمدنها سخني نگفت و حتي معتقد بود كه حقوق اقليت‌هاي مذهبي در كشورهاي اسلامي نه‌تنها بايد مصون از تعرض و محفوظ باشد بلكه آنها از حقوقي همانند شهروندان مسلمان اين جوامع هم بايد برخوردار باشند.
راسموسن گفت: پيامبر حتي پيروان ساير اديان‌الهي را هم از جمله "امت" مي‌دانست و اين همان تعاليم ارزشمندي است كه امروزه جوامع انساني جهان از جمله دانمارك نيازمند شناخت و عمل به آنها هستند.
در ادامه اين كنفرانس "يورگن بي. سيمون‌سن" استاد دانشگاه كپنهاگ و مديرسابق موسسه فرهنگي دانمارك در خاورميانه نيز در سخنراني خود تحت عنوان "محمد(ص) در اسناد شرق شناسي دانمارك" گفت: اسلام سابقه طولاني در دانمارك دارد و شناخت مردم اين‌كشور از اين دين‌به‌قرن ‪ ۱۸‬ميلادي باز مي‌گردد.
وي افزود: در اواسط اين قرن نخستين كتابها درباره اسلام در دانمارك نگارش و منتشر شد و بعدها نيز آثار مكتوبي هم به زبان دانماركي توسط نروژي‌ها در اوايل قرن بيستم در تشريح شخصيت و زندگي پيامبر اسلام(ص) براي مردم عادي دانمارك منتشر شد.
سخنران بعدي اين مراسم هم دكتر "يحيي ميشوت" از مركز تحقيقات اسلامي آكسفورد انگليس بود كه در سخناني به بررسي "محوريت شخصيت محمد (ص) در تفكر اسلامي" پرداخت.
وي در سخنان خود گفت: محمد (ص) آن شخصيت عالي بود كه توانست پيام خدا را به نحو بسيار خوبي به اجرا در بياورد و به مردم نيز اين راه عالي را نشان داد.
ميشوت در بخش ديگري از سخنان خود اهانت به پيامبر را اهانت به همه ارزشهاي متعالي‌جوامع بشري دانست و گفت، چنين اقدامي به معناي اعلام جنگ با اعتقادات و باورهاي مسلمانان محسوب مي‌شود.
آخرين سخنران اين كنفرانس نيز "حسن رحيم‌پور ازغدي" استاد دانشگاه تهران بود.
وي در سخنان خود تحت عنوان "نگاهي به‌باورهاي فكري پيامبر اسلام (ص)"، ضمن ابراز تاسف از اقدام روزنامه دانماركي در توهين به پيامبر اسلام به بهانه آزادي بيان گفت: آنان درحالي چنين اقداماتي را نشانه آزادي بيان مي‌دانند كه در دفاع از ارزش‌هاي مسلمانان به حد كافي از خود جديت نشان نمي‌دهند.
وي گفت: متاسفانه مشاهده مي‌شود كه غرب در تلاش است تا از ديدگاه خود شخصيت پيامبر بزرگوار اسلام را مورد بررسي و توجه قرار دهد اين درحالي است كه در غرب دين امري خصوصي و تشريفاتي و شخصي و جداي از مسايل اجتماعي معرفي مي‌شود.
رحيم‌پور افزود: اما پيامبر بزرگوار اسلام علاوه بر رهبري سياسي، رهبري اجتماعي جامعه را نيز برعهده داشت و "خدا" نه در آرشيو و بايگاني بلكه در مركز زندگي محمد(ص) قرار گرفته بود.
رحيم‌پور افزود: متاسفانه در جامعه فعلي غرب كه سكولاريسم بر خرابه‌هاي مسيحيت رشد يافته، دين موضوعي حاشيه‌اي محسوب مي‌شود در حالي كه در تفكر پيامبر گرامي اسلام (ص) نهاد سكولار جايگاهي ندارد.
در ادامه اين كنفرانس همچنين جلسه پرسش و پاسخ با حضور ميهمانان و سخنرانان برگزار شد.
در دومين كنفرانس يك روزه بررسي شخصيت و انديشه‌هاي پيامبر گرامي اسلام (ص) برخي از كارشناسان و سفراي كشورهاي مختلف مقيم دانمارك از جمله سفيران كشورهاي اسلامي بهه مراه اساتيد و دانشجويان دانشگاهها و نخبگان فرهنگي اين كشور و جمعي از ديگر علاقه‌مندان حضور داشتند.
نخستين كنفرانس بررسي شخصيت و انديشه‌هاي نبي گرامي اسلام (ص) در دانمارك ، با حضور شخصيت‌هاي فرهنگي و سياسي دانمارك و ساير كشورهاي جهان در فروردين ماه سال‌جاري و همزمان با سالروز ولادت حضرت ختمي مرتبت، پيامبر عظيم‌الشان اسلام (ص)، در محل سالن همايش‌هاي مركز مطالعات بين‌المللي كپنهاك برگزار شده بود.

٢٢:٤٣ ٢١/٠٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد