١٠:٢٠ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
امکان پذیرش بدون آزمون دانشجوی دکتری

پذیرش دانشجوی دکتری در حال حاضر با برخی مشکلات مواجه است که معاونت آموزشی وزارت علوم جهت برطرف کردن این مشکلات برنامه ویژه ای را طراحی کرده است با اجرای این طرح از مهر ماه سال جاری دانشجوی دکتری بلاتکلیف در کشور وجود نخواهد داشت.
دکتر "حسن خالقی" در گفتگو با خبرنگار دانشگاهی "مهر" در خصوص تغییرات آزمون دوره دکتری افزود: سال گذشته آئین نامه جدید آزمون دکتری را ابلاغ کردیم که در آن آئین نامه پذیرش دانشجو در دوره های دکتری توسط دانشگاه ها انعطاف پذیرتر شده بود.
وی ادامه داد: در آئین نامه جدید ملاک های علمی بیان شده و دانشگاه ها موظف شده اند با رعایت این ملاک ها پذیرش دانشجوی دکتری را انجام دهند. ممکن است دانشگاه ها آزمون کتبی، شفاهی و دریافت سوابق علمی دانشجو را لحاظ کنند و برخی دیگر بر اساس آئین نامه تجدید نظر کنند و شیوه های دیگری را در نظر بگیرند. در هر صورت آنچه مهم است پذیرش دانشجوی واجد شرایط در دوره دکتری است.
پذیرش دانشجوی دکتری تنها بر اساس سوابق علمی ممکن شد
معاون آموزشی وزارت علوم با بیان این که برخی از دانشگاه ها مانند امیرکبیر به تازگی در شیوه پذیرش دانشجو دکتری تغییراتی را انجام داده اند، گفت: انعطاف پذیری این آئین نامه به حدی است که اگر دانشگاهی مایل باشد پذیرش دانشجو را منحصرا بر اساس بررسی سوابق علمی متقاضیان استوار کند منعی ندارد. اما با توجه به کثرت داوطلبی که وجود دارد بعید است که دانشگاه ها صرفا بررسی سوابق را در نظر بگیرند علی رغم این موضوع برخی از دانشگاه های بزرگ جهت گیری را بر یک ارزیابی اولیه کلی و پس از آن پذیرش نهایی با وزن بیشتر سوابق علمی و پژوهشی گذاشته اند.
وی تأکید کرد: تکیه بیشتر بر بررسی سوابق علمی در پذیرش دانشجوی دکتری کمک می کند که دانشجویی که انتخاب می کنیم متناسب با زمینه تحقیقاتی خود در دوره دکتری باشد.
"خالقی" در خصوص برخی مشکلات مربوط به پذیرش دانشجوی دکتری آزاد و بورسیه افزود: پذیرفتن دانشجو در دانشگاه به شرط بورسیه از دستگاه های اجرایی در دوره دکتری مشکلاتی را به وجود آورده است. در این زمینه بسیاری از دانشگاه ها دانشجو را به شرط اخذ بورس از دستگاه های اجرای می پذیرند اما دانشجو پس از گذراندن مدتی از تحصیل موفق به اخذ بورسیه نمی شود.
دانشجوی دکتری بلاتکلیف نخواهیم داشت
وی ادامه داد: در این ارتباط معاونت آموزشی وزارت علوم طرح جدیدی را با تأکید وزیر علوم  تهیه کرده که در صورت تصویب چنین طرحی دانشجوی دکتری بلاتکلیف نخواهیم داشت و دانشجویان به طور قطعی در دانشگاه پذیرفته می شوند. طرح تعیین تکلیف قطعی پذیرش دانشجویان در دوره های دکتری تا مهر آینده اجرایی می شود.
آزمون آ.ت.ت منطقی تر و قابل دفاع تر برگزار می شود 
دکتر خالقی در زمینه طرح آ.ت.ت و تغییرات صورت گرفته در آن افزود: پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در تعدادی از رشته ها و دانشگاه ها از طریق آ.ت.ت صورت می گیرد. گروه های علمی دانشگاه ها در این شیوه مایل هستند سوابق علمی فرد را در پذیرش لحاظ کنند.
وی اظهار داشت: در این شیوه در سال گذشته سازمان سنجش افرادی را به دانشگاه ها جهت انجام طرح آ.ت.ت معرفی می کرد و برخی دانشگاه ها به صورت مصاحبه حضوری و برخی دیگر به صورت غیر حضوری و تنها با دریافت سوابق داوطلب این آزمون را برگزار می کردند.
تبدیل تاثیر معدل از یک پارامتر مستقل به یک پارامتر در آزمون آ.ت.ت
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: به دلیل مشکلات حضوری برای متثضایان ایجاد می کند، طرح تغییر این آزمون در دستور کار معاونت آموزشی و سازمان سنجش قرار گرفت که با توافقات صورت گرفته اعلام کردیم اصل طرح به قوت خود باقی است و دانشگاه ها می توانند به صورت اختیاری و تنها با بررسی سوابق علمی ارسال شده و به صورت غیرحضوری آزمون آ.ت.ت برگزار کنند.
وی ادامه داد: همچنین جهت اطمینان از احقاق حق بیشتر کل نمره نیز از 30 به 20 نمره کاهش یافت و با توجه به این که در گذشته شرط معدل نیز به عنوان یک پارامتر اضافی در پذیرش دخالت می کرد، اکنون معدل نیز در این 20 نمره خلاصه می شود.
"خالقی" با بیان این که در پیش نویس دفترچه های انتخاب رشته سال جاری عنوان تعدادی از دانشگاه ها که کماکان با شیوه آ.ت.ت دانشجو پذیرش می کنند، آمده است، افزود: به این ترتیب در سال جاری آزمون آت.ت منطقی تر و قابل دفاع تر برگزار می شود.

١٢:٤٣ ٢٣/٠٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد