١٢:٢٩ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
كارشناسان بهداشتي هشدار دادند:
در پي افزايش چاقي بيماري ديابت در جهان رو به گسترش است

بر اساس تحقيقات انجام شده از ‌١٤٠ بيمارستان در سراسر كشور چين مشخص شد كه ‌٧/٣٩ درصد از بيماران مبتلا به فشار خون در اين كشور به ديابت نيز مبتلا هستند.
به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، اين تحقيق نشان داد كه ‌٦٣/٢٦ درصد از بيماران مبتلا به فشار خون بالا در اين كشور به طور همزمان از بيماري‌هاي مزمن كليدي رنج مي‌برند و ‌٣٧/١٩ درصد ديگر نيز به بيماري‌هاي قلبي - عروقي مبتلا هستند.
در ميان بيماران مبتلا به فشار خون بالا ‌٥٠ درصد كار بدني نمي‌كنند، ‌٥/٣١ درصد اضافه وزن دارند و ‌٩/٢٦ درصد نيز سيگار مي‌كشند. بنابراين نحوه زندگي ناسالم يك فاكتور مهم در ابتلا به اين بيماري است.
اين تحقيقات همچنين نشان داده است كه بيش از ‌٤٠ درصد از بيماران مبتلا به فشار خون بالا معمولا به مرحله اول يا درجه پايين اين بيماري دچار هستند. اما متخصصان هشدار دادند كه درجه پايين به معني بي‌خطر بودن نيست و حتي در اين مرحله نيز بيماران در معرض سكته مغزي و ساير مشكلات و بيماري‌هاي ناشي از آن قرار دارند.
همچنين در پاره‌اي ديگر از بررسي‌ها و مطالعات انجام شده در زمينه بيماري ديابت، دولت فدرال استراليا اعلام كرده است كه آمار جديد نشان مي‌دهد كه استراليا در مرز اپيدمي ديابت قرار دارد.
در مطالعات انجام شده از سوي موسسه استراليايي نحوه زندگي، چاقي، ديابت، مصاحبه‌ها و آزمايشاتي از ‌١١ هزار تن از ‌٥ سال گذشته با هدف تهيه يك تصوير كلي از وضعيت سلامت جامعه صورت گرفته است.
پس از طي اين دوره دو سوم از همين افراد دوباره تحت آزمايش قرار گرفتند تا مشخص شود كه آيا دچار اضافه وزن يا ديابت شده‌اند يا خير؟
تحقيقات نشان داد كه ‌١٠٠ هزار بيمار جديد هر ساله به بيماران قبلي افزوده شده و نوجوانان و كودكان نيز جزو مبتلايان به ديابت نوع دوم هستند.
وزير بهداشت استراليا در اين باره اظهار كرد كه مردم كشورش بايد نسبت به سلامت خودشان بيشتر احساس مسؤوليت كنند.
وي اضافه كرد كه خوردن بيش از حد و ورزش كردن بسيار اندك باعث شيوع چاقي بين مردم استراليا شده است.
وزير بهداشت استراليا متذكر شد: دولت نمي‌تواند مردم را مجبور كند كه پياده به سر كار يا مدرسه بروند. ديابت و چاقي هر ساله ‌٣ ميليارد دلار هزينه به اين كشور تحميل مي‌كند كه اين رقم به طور چشمگيري در آينده رو به افزايش خواهد بود.
در همين رابطه دكتر آنتوني برانسگرو در اين كشور يك تست شخصي براي آزمايش ديابت طراحي كرده كه هم اكنون در سوپرماركت‌هاي محلي به فروش مي‌رسد. اين پزشك استراليايي به دليل نگراني از رشد تعداد مبتلايان شناخته نشده به بيماري ديابت نوع دوم در اين كشور تست مزبور را تهيه و ارايه كرده است.
وي ابراز اميدواري كرد كه به كمك اين آزمايش فردي كه براي همگان قابل دسترسي است، تشخيص بيماري در افراد از همان ابتداي ابتلا امكانپذير شده و چند سال به طول نيجامد.
در كشور عربستان سعودي نيز به عنوان بخشي ازتلاش‌هاي دولت براي مقابله با رشد تعداد بيماران ديابتي در اين كشور، ‌٢٠ مركز جديد ديابت تاسيس شده است.
در گزارشي از سايت جنوبي عرب نيوز در اين باره آمده است كه آمار نشان مي‌دهد ‌٣٠ درصد از جمعيت عربستان به ديابت مبتلا هستند و اين بيماري در هر ماه ‌٨٠٠ ميليون دلار هزينه براي دولت به همراه دارد. بيش از ‌٥٠ درصد از جمعيت عربستان چاق هستند و به اين ترتيب عده بسياري از مردم اين كشور مستعد ابتلا به چاقي هستند.
ديابت يك بيماري مزمن است كه وقتي پانكراس (لوزالمعده)، انسولين توليد نمي‌كند يا وقتي كه بدن نمي‌تواند از انسولين توليد شده استفاده مؤثر كند، بروز مي‌كند. توقف توليد انسولين يا استفاده نكردن از انسولين هر دو باعث افزايش گلوكز در خون مي‌شود.
ديابت دو نوع اصلي دارد. افرادي كه ديابت نوع اول دارند يعني مقدار خيلي كمي انسولين توليد مي‌كنند و يا اصلا در بدنشان انسولين توليد نمي‌شود و لازم است كه براي ادامه زندگي انسولين تزريق كنند. اين نوع ديابت بيشتر در كودكان و نوجوانان است.
نوع دوم ديابت افرادي هستند كه نمي‌توانند از انسولين استفاده مؤثر كنند آنها مي‌توانند بيماري‌شان را تنها با تغيير روش زندگي كنترل كنند و معمولا بيشتر به داروهاي خوراكي نياز دارند و كمتر نيازمند به تزريق انسولين هستند.
نوع سوم ديابت هم وجود دارد كه در بعضي موارد حاملگي‌ها اتفاق مي‌افتد، اما معمولا پس از حاملگي برطرف مي‌شود.

٠٩:٤٤ ٢٦/٠٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد