١٢:٥٦ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
استاندار خراسان رضوي:
پژوهشگاه زبان و ادبيات در كنار آرامگاه فردوسي ايجاد مي‌شود

استاندار خراسان رضوي گفت: امروز ما در كشوري زندگي مي‌كنيم كه مردمانش به زبان فارسي سخن مي‌گويند و اين ژرفاي زبان و ادب را مديون تلاش اعجاب‌آور فردوسي هستيم كه از او به‌عنوان بزرگ‌ترين حماسه‌سراي ايران و جهان مي‌توان ياد كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، محمدجواد محمدي‌زاده، در همايش پژوهشي بررسي آثار و احوال فردوسي که در تالار مجتمع کانون‌هاي فرهنگي ـ هنري دانشگاه فردوسي مشهد برگزار شد، افزود: در ايران، سردارها و نادرشاه‌هايي كه براي كشور ثروت‌ها و عزت‌هاي بسيار آوردند، كم نبودند؛ اما امروز آنچه به ماندگاري باقي است، نام، ياد و اثر بزرگ فردوسي است كه به دور از گزند هرگونه باد و باران، سرافراز بر تارك ايران اسلامي مي‌درخشد و همين افتخار براي خراسان و خراساني بس كه خالق شاهنامه را در خود جاي داده است.
وي با اشاره به اين‌كه امروز ايراني را با زبان فارسي مي‌شناسند، گفت: فراوانند فردوسي‌شناساني كه در ايران و گستره‌ي وسيع خاورميانه، آسياي ميانه، هند و چين به فردوسي افتخار مي‌كنند؛ در جاي‌جاي دنيا نيز از دانشگاه‌ها و محافل علمي گرفته تا سالن‌هاي تئاتر و نمايش از خالق شاهكار بشريت ـ شاهنامه ـ با احترام ياد مي‌كنند.
استاندار خراسان رضوي با اشاره به نقص‌هايي كه امروز در ايران درباره‌ي شناساندن فردوسي به مردم و نسل جوان وجود دارند، اظهار داشت: قطعا محافل دانشگاهي و پژوهشي براي شناخت و احترام به فردوسي تلاش مي‌كنند؛ اما كوتاهي‌هاي فراواني درباره‌ي ارتقاي جايگاه فردوسي در ميان مردم بوده است كه اميد مي‌رود با به‌كارگيري رويه‌اي درست اين كاستي‌ها جبران شوند.
وي با اشاره به تصميم‌ها و وظايفي كه دولت و مجلس در اين‌باره دارند، گفت: دولت نهم جمهوري اسلامي ايران در راستاي اين هدف چند مساله را در دستور كار خود قرار داده و در سفر رييس جمهور و هيات وزيران نيز تصميم‌هاي زيادي گرفته شده است.
وي ادامه داد: يكي از تصميم‌هاي مهم دولت ايجاد پژوهشگاه زبان و ادبيات فارسي در كنار آرامگاه فردوسي است كه همين‌جا نيز من به‌عنوان نماينده‌ي دولت از تمام علماي اين رشته براي همكاري در پژوهشگاه دعوت مي‌كنم كه اين امر علاوه بر بالا بردن رتبه‌ي علمي آنها خدمت بزرگي به زبان وادبيات فارسي است.
وي افزود: هم‌چنين مبلغ 20 ميليارد ريال براي مطالعات باستان‌شناسي در تابران توس كه به اعتقاد باستان‌شناسان، تاريخي از خراسان در اندازه‌ي پاسارگاد در آن نهفته است، اختصاص يافته است.
محمدي‌زاده با اشاره به احداث باغ مشاهير توس در آينده‌اي نزديك، تصريح كرد: مبلغي نيز براي آماده‌سازي ارگ توس كه بخشي از آن را از زير خاك بيرون آورده‌اند و بخش مهمي از آن هنوز زير خاك است، در نظر گرفته شده است. ضمن اين‌كه جابه‌جايي روستاييان توس براي كاوش‌هاي دقيق باستان‌شناسي از ديگر كارهاي در حال انجام ازسوي مقامات اجرايي است.
وي در ادامه از سرمايه‌گذاري درباره‌ي ورزش‌هاي سنتي و پهلواني كه در شاهنامه‌ي فردوسي از آن‌ها ياد شده است، خبر داد و اضافه کرد: همه اين‌ها قطعا با پشتوانه‌ي دانشگاه و دانشگاهيان و ايجاد يك فضاي فرهنگي ـ تاريخي ممكن مي‌شود كه اميدواريم در سايه‌ي اين همكاري بتوانيم حيثيت توس را باز يابيم و به ياد داشته باشيم كه فردوسي تعلق به خراسان و ايران ندارد، بلکه فردوسي به آيندگان و جهانيان تعلق دارد.

١٤:١٣ ٢٦/٠٢/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد