اشعار مولانا رسولانه است / وصال مولانا و شمس در عمق آمریکا روی داده است
آیت الله عمید زنجانی در مراسم اعطای دکتری افتخاری به کلمن بارکس گفت: ماجرای کلمن بارکس و روبرت بلای حکایت از این دارد که وصال مولانا و شمس یک بار دیگر رخ داده با این تفاوت که این بار نه در سرزمین اسلامی بلکه در عمق آمریکا روی داده است.
به گزارش خبرنگار دانشگاهی مهر، آیت الله "عباسعلی عمید زنجانی" ظهر امروز در مراسم اعطای دکتری افتخاری دانشگاه تهران به "کلمن بارکس" استاد، شاعر و مترجم انگلیسی زبان در دانشگاه تهران گفت: قلم و اشعار مولانا رسولانه است و گویی رسالتی را احساس کرده و هدفمند است.
وی با بیان اینکه "رومی" شاهد است، افزود: مولوی برای کلیه کسانی که قدرت و توان سرودن شعر دارند الگو و نمونه است و تمام اشعار او در جهت تبشیر و باز کردن افق های جدید و رساندن مستمع به دنیای جدید است. مولوی "نظیر" و هشدار دهنده است و فیلسوفی است که فلسفه و عرفانش در لابلای شیرینی اشعارش نهان مانده و مثل های شیرین و جذابش اخطار دهنده است.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه اشعار مولوی جهت گیری دارد، خاطرنشان کرد: هر شعر مثنوی یک فلش دارد و سمت گیری این فلش ها به سوی خدا است. اشعار مولانا "سراج" و چراغی فراروی فرد و جامعه است.
آیت الله "عباسعلی عمید زنجانی" در جمع اساتید و میهمانان داخلی و خارجی، ایران را کشوری خواند که قرن ها در اوج فرهنگ و ادب بوده است و اظهار داشت: نسل ما متأسفانه با حافظ ها، سعدی ها و مولوی ها خیلی آشنا نیست. آنقدر که با بیگانگان آشنا هستند با خودی ها بیگانه اند و این به معنای زوال هویت ما است چرا که زوال ادبیات ما یعنی زوال هویت ما.
وی خاطرنشان کرد: شخصیت مولوی یک شخصیت جهانی است و در حصار کشیدن او چندان به عظمتش نمی بخشد ولی کلام و شعر او در عین جهانی بودن به زبان و شعر فارسی است و این حقیقتی است که هیچ کس نمی تواند آن را انکار کند. مولوی در هر کجا که متولد شده، زندگی کرده و سر بر خاک گذاشته است فارسی بودن اشعارش برای ما یک افتخار بزرگ است.
١٤:٠١ ٢٧/٠٢/١٣٨٥