با وجود رتبه يازدهم توليد عسل جهان
سرانه مصرف عمومي عسل در ايران يك سوم كشورهاي پيشرفته است
با وجود توليد بالاي عسل در كشور متاسفانه سرانه مصرف عمومي آن يك سوم متوسط كشورهاي پيشرفته است.
مهندس محسن خسروي، رييس فرهنگسراي طبيعت در حاشيه همايش عسل و فرآوردههاي آن در گفتوگو با خبرنگار «علمي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين كه فرهنگسازي براي استفاده از عسل و خواص درماني مربوط به فرآوردههاي زنبور عسل از اهداف اصلي اين همايش است، افزود: با وجود آن كه توليد عسل در كشور ما بالاست و يازدهمين كشور توليد كننده به شمار ميرويم؛ اما متاسفانه سرانه مصرف عمومي عسل در كشور ما 400 گرم يعني كمتر از يك سوم سرانه مصرف كشورهاي توسعه يافته (1500 گرم) است.
وي افزود: علاوه بر بحث مغذي بودن عسل و استفاده از آن به عنوان نوشيدني و خوراكيهاي مختلف بحث خواص درماني خود زنبور عسل و فرآوردههاي آن مانند موم، ژل رويال و مواد ديگر آن در افزايش توليدات كشاورزي، فرهنگ سازي نشده است .
چنانچه در اين زمينه هزينه كنيم بهرهبرداري ما براي استفاده از زنبور عسل، گرده افشاني در طبيعت و بهرهبرداري كشاورزي چيزي 90 برابر ارزش افزوده خواهد داشت.
مهندس خسروي خاطر نشان كرد: در كشورهاي پيشرفته از زنبور براي بالا بردن توليداتشان در مزارع و باغات استفاده ميكنند به عنوان مثال استفاده از زنبور عسل توليد نارنگي در باغات را دو برابر افزايش ميدهد و يا توليدات يونچه را تا چهار برابر افزايش ميدهد.
وي با اعلام اين كه حدد 80 مقاله به اين همايش ارسال شده كه تعدد 16 مقاله از آن انتخاب و در همايش ارائه خواهد شد ، افزود: بخش علمي همايش روز دوم خرداد برگزار ميشود . ضمن اين كه نمايشگاهي نيز در نمايشگاه دائمي كنفرانس با تعداد 30 غرفه پيش بيني شده تا مردم از نزديك تجربه كسب كرده و با خواص مشتقات عسل آشنا شوند.
علاوه بر اين زمينهاي ايجاد شود براي اين كه مردم به شكل ملموستري نياز به استفاده از عسل را احساس كنند.
رييس فرهنگسراي طبيعت يادآور شد: در بخش جنبي همايش مسابقه نوشيدنيهاي فرآوردههاي عسل را برگزار كردهايم بنابراين از همه شهروندان تهراني دعوت ميكنيم در برنامههاي فرهنگسرا كه تا سوم خرداد ادامه دارد شركت كنند.
١٤:٤٢ ٢٧/٠٢/١٣٨٥