نگاهي به جشنواره علمي- فرهنگي عسل در فرهنگسراي طبيعت
در طبيعت مواد خوراكي كاملا طبيعي و بسيار مقوي وجود دارد كه بسياري از ما از خواص طبيعي آن كماطلاع و يا بياطلاع هستيم.
بايد بسترهايي براي آشنايي مردم با اين مواد و خواص موثر آنها فراهم شود و تازماني اين بسترها فراهم نشود نميتوان انتظار داشت كه مردم به سمت مصرف مواد طبيعي به جاي مواد شيمايي بروند.
در عصر حاضر بسياري از بيماريهايي كه انسان به آن مبتلا ميشود به دليل عدمآگاهي و استفاده ازمواد شيمايي است كه عمر سلولهاي بدن را كاهش ميدهد.
خداوند در دستگاه خلقت خود ازهر آفرينشي هدفي داشته و اين اهداف چيزي نبوده جز رفاه حال انسان.
هريك ازمراكز فرهنگي و حتي علمي بابرگزاري جشنوارههاي مختلف در زمينه استفاده از مواد طبيعي ميتوانند قدمهاي مثبتي در اين راستا بر دارند.
فرهنگسراي طبيعت براي نخستينبار قدم مثبتي برداشته و بابرپاييجشنواره علمي فرهنگي عسل در راستاي آگاهسازي شهروندان تهراني گام بر داشته است.
بر پايي چنين جشنوارههايي براي افزايش سطح آگاهي مردم در خصوص خواص مواد طبيعي و ايجاد فرهنگ استفاده از مواد طبيعي به جاي مواد شيميايي در جاي خود بسيار موثر خواهد بود.
اين جشنواره ازسوي شهروندان بااستقبال خوبي روبهرو بودو از۲۵ارديبهشت ماه افتتاح و تا سوم خرداد ماه سال جاري ادامه خواهد داشت.
در واقع هدف از برگزاري اين جشنواره فرهنگسازي در جهت انس با طبيعت، ارتقاي فرهنگ زنبورداري،ارايه دستاوردهاي علمي و تحقيقاتي زنبورعسل،ارايه توليدات و خواص درماني زنبور عسل و نقش آن در بهبود تغذيه است.
فرهنگسراي طبيعت در راستاي آگاهسازي مردم در خصوص مواد طبيعي ششمين جشنواره گل وگلاب را نيز از تاريخ ۲۸ارديبهشت ماه سال جاري به مدت يك ماه در فرهنگسرا برگزار و شهروندان از نزديك ميتوانند با نحوه گلابگيري آشنا شوند.
هر يك از اين جشنوارهها براي افزايش سطح آگاهي مردم درخصوص خواص مواد طبيعي و ايجاد فرهنگ استفاده از مواد طبيعي به جاي مواد شيميايي در جاي خود بسيار موثر خواهد بود.
به فرهنگسراي طبيعت رفتيم تااز نزديك شاهداستقبال و استفاده شهروندان از جشنواره علمي فرهنگي عسل باشيم.
يكي از بازديدكنندگان از اين جشنواره گفت : تا قبل از آمدن به اين برنامه شايد اطلاعاتم در زمينه عسل و خواص طبيعي آن بسيار كم بود.
"مريم شاكري" افزود: نكته مثبت اين جشنواره اين است كه در عين عرضه عسل و فراوردههاي زنبور عسل با خواص و عسلهاي طبيعي و نحوه نگهداري آن آشنا شدم.
وي افزود:اگر فرهنگسراهاي واقع در هر منطقهاي فعاليت مشابه فرهنگسراي طبيعت را انجام دهد ميتوان اميدوار بود كه به سمت فرهنگ استفاده از مواد طبيعي پيش رفتهايم.
" سعيد محمدي" يكي از اين بازديدكنندگان در گفتوگو با خبرنگار ايرنا گفت: تبليغات مثبت تاثير بسزايي در ايجاد فرهنگ استفاده از فرآوردههاي طبيعي دارد، امروز باآگاهي از خاصيت طبيعي عسل انگيزه پيدا كردم تا مصرف عسل را در برنامههاي غذايي خود قرار دهم.
وي افزود: در طبيعت مواد غذايي طبيعي بسياري وجود دارد كه چون عسل از خواص بسيار بالايي برخوردار است اما يا از وجود آنها بياطلاعيم و يا آن چنان در زندگي روزمره خود غرق شدهايم كه وقت كسب اطلاع در خصوص مواد طبيعي مثل خرما، انواع گلهاي دارويي و نارگيل و غيره را نميدانيم.
يكي از فروشندگان و عرضهكنندگان عسل و فرآوردههاي آن در فرهنگسراي طبيعت در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: بسياري از شهروندان با كسب آگاهي از خواص عسل و بروشورهاي آموزشي كه در اختيارشان گذاشتيم مبادرت به خريد عسل كردند.
"صابر احمدي" بااشاره به اينكه عسل يك ماده غذايي بينظير است،افزود: عسل در واقع بهترين غذا براي كودكان و تسريع رشد آنها و بهترين غذا براي مادران شيرده و زنان باردار و همچنين بهترين غذا براي سالمندان و بوده و از پيري زودرس جلوگيري ميكند.
وي افزود: خواص ضد باكتري و آنتي بيوتيكي عسل از نظر علمي ثابت شده و ضد التهاب و محرك رشد بافتهاي بدن است.
احمدي، باتاكيد براينكه اين ماده طبيعي حاوي ۸۰ماده مفيد براي انسان است، گفت: قندهاي عسل سريع هضم و جذب شده و انرژي مورد نياز مغز را فراهم و سبب تقويت حافظه و درمان درد سر و ضعف اعصاب و كم خوني ميشود.
وي تاكيدكرد:مراكز فرهنگيو علمي با برگزاري چنين برنامههايي ميتوانند بهطور همزمان بهعرضه اين محصولات و ارائه آموزشهاي لازم درمورد آنبپردازند.
يكي از عرضهكنندگان اين ماده طبيعي نيز گفت: افسوس كه خاصيت هر يك از مواد طبيعي به دليل مشغله فكري مردم بر آنها پوشيده است، اگر آنها اطلاع دقيقي ازاين خواص داشتند به هيچعنوان ازداروهاي شيميايي استفاده نميكنند.
"ادريس هاشمي" به نحوه شناسايي عسلهاي طبيعي و غير طبيعي اشاره كرد و گفت: با توجه به گوناگوني و تنوع گياهان موجود در مناطق مختلف، عسل ها با يكديگر تفاوت داشته و تشخيص طبيعي بودن آن طبق يك دستورالعمل خاص غير ممكن است.
وي افزود: اما ميتوان به چند نكته اشاره كرد اينكه عسل داراي طعم و عطر خاص است و طعم شيرين آن تقريبا گلو را سوزانده و داراي غلظتي نسبتا زياد بوده و در دماي گرم دقيق و در دماي سرد غليظ تر ميشود.
هاشمي تاكيد كرد: عسل طبيعي به مرور زمان مخصوصا وقتي در يك محيط مرطوب يا سرد قرار ميگيرد و يا هنگامي كه موادي به غير از همان عسل به آن افزوده شود، مانند موم يا گرده گل يا حتي بزاق دهان به تدريج رسوب كرده و سفت ميشود.
وي افزود: در اين هنگام عسل طبيعي داري ظاهري چون روغن بوده و رنگ آن مايل به كرم ميشود.
اين عرضهكننده فرآوردههاي عسل خاطر نشان كرد: مصرفكنندگان واقعي عسل به مرور زمان با اين نوع عسلها آشنا شده و به راحتي عسلهاي طبيعي را ميتوانند تشخيص دهند.
آري زنبور عسل نمونهاي از هزاران آفريده خداوند است كه انسان با ديدن آن انگشت تعجب به دهان گرفته و دربرابر آفريدههاي خداوند و خواص اين گونه آفريدهها تعمق ميكند.
١٥:١٤ ٢٧/٠٢/١٣٨٥