رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي:
حكيم عمر خيام از نوابغ علمي دوران طلايي تمدن اسلام و ايران است
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در پيامي به مناسبت 28 ارديبهشت، روز بزرگداشت عمر خيام، گراميداشت مفاخر ارزشمند و موثر ملل را گراميداشت ارزش هايي دانست كه آن بزرگان علم، ادب و فرهنگ جهان ، آفريده يا بر آن پاي فشردهاند.
به گزارش گروه فرهنگ و انديشه ايلنا به نقل از روابط عمومي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، حكيم عمر خيام نيشابوري بيشك از قلههاي بلند علم و ادب از نوابغ علمي دوران طلايي تمدن اسلام و ايران است كه نه تنها رباعيات كه تحقيقات و پژوهش هاي علمي اش سرتاسر، مملو از ابتكار و خلاقيت است. او داراي همتي بلند ، بينشي عميق و فكري مستقل بود.
حجت الاسلام والمسلمين محمدي عراقي با اشاره به ترجمه رباعيات اين حكيم توسط شاعر شهير انگليسي "فيتز جرالد"، عمر خيام را نه صرفا يك شاعر دانست و افزود: در عمر مفيد 50 تا 60 ساله حكيم نيشابور، سهم شعر فقط يك رباعي در هرسال بيشتر نيست كه با ذوقي شاعرانه و ديدي حكيمانه سروده است، آن هم اشعاري كه به جهت واداشتن ديگران به تفكر، پرسشهايي در باره بدايت و نهايت جهان ، آغاز و فرجام كار و چگونگي حيات آدمي مطرح كرده است .
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي اظهارداشت: چهره شاخص خيام را بايد در ابعاد رياضي و علمي او ديد و نو آوريهاي او را در رياضيات، هندسه و نجوم دوباره مرور كرد. وي نمونه برجسته اي از يك مسلمان مبتكر و خلاق است .
وي همچنين آورده است: دقت علمي ، بينش روشنگر، ابتكار و نوآوري خيام بيانگر خصيصه قوم ايراني است كه پيامبر (ص) نيز در باره آنان فرمود اگر علم در ثريا باشد فرزنداني از پارس برآن دست مييابند .
رئيس ديپلماسي فرهنگي كشورمان مي افزايد: اينك فرزندان ابن سينا، خيام، بيروني و ستارههاي بيشمار آسمان علم و معرفت تاريخ تمدن اسلامي، با دستيابي به همه مرزهاي دانش پيشرفته امروز چون علوم هستهاي و سلولهاي بنيادي را ميروند تا چون نياكان بزرگ خويش پرچمدار دوران نويني از تمدن اسلامي باشند.
وي در پايان از مسوولان فرهنگي و فرهيختگان كشور خواسته است هرچه بيشتر براي احياي افتخارات ملي و ديني بكوشند و در دميدن روح استقلال فكري ، علم پژوهي و ابتكار در بين جوانان تلاش كنند و مساعي خود را در احياي عزت گذشته علمي و فرهنگي ايران به كار برند.
١٥:٤٤ ٢٧/٠٢/١٣٨٥