بانكهاي مطالعات ايرانشناسي در كشور ايجاد ميشوند
معاون پژوهشي بنياد ايرانشناسي گفت: سرمايهي اصلي يك كشور، انسانهاي فرهيختهي آن هستند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، حسن شهرستاني در مراسم سالگرد ارتحال مرحوم آيتالله مرقاتي خويي، افزود: برنامهي ما در بنياد ايرانشناسي شناخت همهي ابعاد علمي، فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و سياسي ايران در گذشته، حال و آينده است.
وي با انتقاد از برخي گرايشهاي كجانديشانهي غرب كه رونق و تمدن اين كشور را ششهزار سال پيش تصور ميكنند، اظهار كرد: آنها ميخواهند از ما افراد مطيعي براي مصرف كالاهاي غربي بسازند.
شهرستاني تاكيد كرد: بايد اثبات كرد كه ايراني با استفاده از بهرهي هوشي و توجه به معنويات و يگانهپرستي در همهي اعصار و قرون افتخارآفرين بوده است.
وي از جملهي كارهاي عمدهي اين بنياد را ايجاد بانكهاي بزرگ مطالعات ايرانشناسي ذكر كرد و افزود: منابع ايرانشناسي اعم از تاريخ، جغرافيا، علوم اجتماعي، علوم سياسي، فرهنگ و آداب و رسوم ايرانگردي و جهانگردي در يك بانك اطلاعاتي گردآوري شدهاند.
او منابع فعلي بانك را 340 هزار منبع اعلام كرد و گفت: تصميم داريم تا سال آينده، تعداد اين منابع را به 500 هزار منبع افزايش دهيم.
معاون پژوهشي بنياد ايرانشناسي دربارهي منبع بانكي خوي، تصريح كرد: اين شهرستان در طول تاريخ به لحاظ جغرافياي طبيعي، سياسي و وضعيت استراتژيكي منطقه از موقعيت خاصي برخوردار بوده است.
شهرستاني ويژگي آثار آيتالله مرقاتي را پختگي و راحتي ايجاد ارتباط با آن دانست و اضافه كرد: اين بنياد با استفاده از تمام امكانات موجود، كتابخانهي او را تكميل خواهد كرد.
١٤:٤٩ ٣٠/٠٢/١٣٨٥