١٧:٢٢ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون پژوهشي وزير علوم:
افزايش بودجه هزينه‌يي پژوهش در سال جاري بعيد به نظر مي رسد

معاون پژوهشي وزير علوم با اشاره به كاهش بودجه پژوهش كشور در سال جاري، اظهار داشت: افزايش بودجه هزينه‌يي پژوهش در سال جاري بعيد به نظر مي رسد.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر منصور كبگانيان، معاون پژوهشي وزير علوم، تحقيقات و فن آوري در جمع خبرنگاران با اشاره به اين كه عدم تقاضاي جدي براي پژوهش از مشكلات پژوهش‌هاي كاربردي است، گفت: ما كشوري هستيم كه بودجه نفت در دست مسوولان است كه آنها را به سمت ميانبر زدن و خريدهاي خارجي كشانده و اميدواريم به طور جدي نيازمند پژوهش باشيم تا بتوانيم در خدمت آنها باشيم.
وي در پاسخ به علت كاهش پژوهش‌هاي كاربردي گفت: در همه زمينه‌ها اين اشكال وجود دارد كه بايد تلاش شود همه اينها در كنار هم پيش روند. پژوهش‌هاي بنيادي هزينه كمتري مي‌طلبد و بايد از آنها حمايت شود.
دكتر كبگانيان اضافه كرد: در حال حاضر برنامه جدي براي پژوهش‌هاي كاربردي و توسعه‌يي داريم و دستگاه هاي اجرايي كه ماموريت‌هاي جدي كاربردي دارند مي‌طلبد كه مشتري اين پژوهش باشند. خوشخبتانه با تشكيل شوراي عالي علوم، تحقيقات و فن‌آوري اين بستر فراهم شده است كه تمام موسسات و وزارتخانه‌ها گردهم هستند و با توجه به اين كه رياست شوراي عالي با رييس جمهور است اميدواريم كه بتوان اين مشكل را در آنجا حل كرد.
دكتر كبگانيان با بيان اين كه بودجه پژوهشي كلان كشور تنزل داشته است ، تصريح كرد: سهم پژوهش از توليد ناخالص ملي بايد تا انتهاي برنامه توسعه به 2 تا 5/2 درصد برسد كه اختصاص نيم درصد GDP كل كشور به اين امر از سوي برنامه مديريت بسيار اندك است. ليكن پژوهشگاهها و مراكز پژوهشي دانشگاه‌ها نسبتا رشد قابل قبولي داشته‌اند كه اميدواريم بتوانيم از آن بهره‌برداري كنيم.
وي افزود: بودجه موسسات مختلف به تناسب برنامه، نيازها و امكاناتشان مختلف بوده در برخي مراكز اين رشد 2 تا 5/2 برابر بوده و در مراكز ديگر پايين‌تر يا بالاتر از آن بوده است.
معاون پژوهشي وزارت علوم در پاسخ به سؤال ايسنا كه وزارت علوم چه برنامه‌هايي براي افزايش بودجه پژوهشي از طريق مجلس دارد، گفت: افزايش بودجه هزينه‌يي پژوهش تقريبا در سال 85 بعيد به نظر مي‌رسد.
تلاشمان اين است كه بتوانيم بودجه موجود را به صورت بهينه استفاده كنيم اما بودجه عمراني كه بخشي از آن هم به پژوهشگاه‌ها اختصاص مي‌يابد طبق برنامه‌اي كه رياست جمهوري اعلام كرده شايد در شهريور ماه اقداماتي در اين زمينه صورت بگيرد.
به گزارش ايسنا، وي در زمينه طرح ايجاد آزمايشگاه‌هاي ملي اظهار داشت: از آنجايي كه منابع كشور محدود است خريد تجهيزات به صورت تكراري اسراف محسوب مي‌شود.
ما مجبور هستيم كارهاي جدي‌تر در تحقيقات برخي زمينه‌ها را به آزمايشگاه هاي ملي واگذار كنيم؛ به جاي اين كه اين امكانات به تك تك موسسات تقسيم شود به نحوي كه طي آيين نامه گردهم جمع شوند و محققان كشور بتوانند از اين امكانات استفاده كنند.
وي در پايان تاكيد كرد: پژوهشگاهها به عنوان مراكزي كه محلي براي كار پژوهش تيمي، حرفه‌يي و هدفمند هستند مؤثرترين موسسات براي كاربردي شدن پژوهش‌ها و حل مشكلات كشور هستند.

١٤:٤٩ ٠٣/٠٣/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد