براساس يك پژوهش:
مادران تحت درمان با داروهاي ضد تشنج ميتوانند به نوزاد خود شير دهند
در بسياري از زنان مبتلا به صرع احتمال بروز حملات پيش از سيكل ماهانه يا در حين آن به علت احتباس آب وجود دارد لذا محدوديت مختصر مصرف نمك و استفاده از داروها طبق تجويز پزشك در اغلب موارد مفيد خواهد بود.
به گزارش سرويس «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشكي ايران، در بررسيهاي انجام شده توسط دكتر «سكينه صيادجو»، متخصص مغز و اعصاب كه با همكاري دكتر« سودابه پيوندي» در خصوص مراقبتهاي ويژه زنان مبتلا به صرع انجام شد، مشخص شد: فاكتورهايي از قبيل شدت و نوع حملات، ميزان ناهنجاريزائي داروهاي ضد تشنج، عوامل ارثي، وضعيت تغذيه بيمار و سن بيمار در زمان باردار شدن ميتواند در سلامت مادر و جنين موثر باشد.
دكتر صيادجو در اين زمينه ميگويد: احتمال بروز مسموميت حاملگي، خونريزيهاي رحمي، سقط جنين، تولد زودرس جنين، احتمال به دنيا آمدن نوزاداني با نقائص مادرزادي قلب، سندرم شكاف كام و لب شكري و ضايعات لوله عصبي در بيماران صرعي تا دو برابر بيشتر از افراد سالم است.
وي با اشاره به اين مساله كه تمامي داروهاي ضد صرع رايج به طور شايع از طريق جفت عبور ميكنند و باعث ايجاد ناهنجاريهاي شديد در جنين ميشوند، ميافزايد: وقوع ناهنجاريهاي خاص بستگي به زمان تماس دارو در طول دوره جنيني دارد؛ لذا در كنترل تشنجات در زنان مبتلا به صرع بايد به انتخاب داروهاي مناسب و ميزان اثر بخشي، قابليت تحمل و تداخل با دو عامل Contra septive ( پيشگيري از بارداري) و تراتوژنيستي (ناقصالخلقه زايي) توجه شود.
متخصص بيماريهاي مغز و اعصاب با تاكيد بر لزوم مشاوره زنان قبل از بارداري ميگويد: تغذيه كافي، خواب مناسب در طول حاملگي و تشويق به ترك سيگار قبل از دوران بارداري از نكات بسيار مهم مراقبتي در زنان مبتلا به صرع است.
وي همچنين تجويز اسيد فوليك را در زناني كه در زمان مصرف داروهاي ضد صرع تصميم به باردار شدن دارند، جهت پيشگيري از بروز نقائص سيستم عصبي جنين، حدود سه ماه قبل از بارداري و سه ماهه اول بارداري روزانه پنج ميليگرم توصيه و خاطر نشان ميكند: چنانچه هر دو والد مبتلا به صرع باشند انجام مشاوره ژنتيك و كنترل تشنج از حداقل شش ماه قبل از تصميم به بارداري الزامي است.
دكتر صيادجو در ادامه ميافزايد: از آنجا كه مصرف داروهاي ضد صرع اثر قرصهاي ضد بارداري را كاهش ميدهند، لكه بيني و افزايش تعداد دفعات آن ميتواند علامتي جهت جايگزين كردن قرصهاي ضدبارداري قويتر براي بيماران باشد.
وي در پايان با اشاره به اين مطلب كه مادر تحت درمان با داروهاي ضد تشنج ميتواند نوزاد خود را شير دهد مگر در مواردي كه علائم مسموميت دارويي (خواب آلودگي) در كودك مشاهده شود، تاكيد ميكند: براي پيشگيري از بروز هرگونه عارضه در مادر و جنين بايد هر دو آنها در طول مدت بارداري حتما تحت مراقبتهاي پره ناتال (قبل از تولد) قرار گيرند.
١٥:٠٣ ٠٥/٠٣/١٣٨٥