١٨:١٩ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
مردان سه برابر زنان به روماتيسم ستون فقرات مبتلا هستند

رييس انجمن روماتيسم ايران گفت: مردان سه برابر زنان به روماتيسم ستون فقرات مبتلا مي‌شوند.
به گزارش روابط عمومي مجموعه فرهنگي هنري تهران، "فرزانه فتاحي" در سمينار آموزشي شناخت درمان و پيشگيري ستون فقرات بابيان اين مطلب افزود: بيماري ‪ as‬يا همان روماتيسم ستون فقرات كه شايد بيش از ‪ ۲۵۰‬سال از كشف آن مي‌گذرد با خشكي كمر به مدت طولاني همراه است و احتمال از بين رفتن آن بسيار كم است.
وي با اشاره به سابقه تاسيس انجمن روماتيسم ايران كه از سال ‪۱۳۶۰‬ آغاز به فعاليت كرده است گفت:اين انجمن از سال ‪ ۱۳۷۷‬به طور جدي فعاليت خود را در جهت اطلاع رساني و آگاهي رساني به عموم مردم و بيماران، معطوف داشته است.
وي افزود: آگاهي از بيماري ‪ as‬يا روماتيسم ستون فقرات بسيار كم است و خيلي از بيماران نحوه برخورد با اين بيماري را نمي‌دانند و شايد اطلاع از اين بيماري در كل ايران پنج درصد باشد.
فتاحي گفت: علت بيماري روماتيسم ستون فقرات به طور دقيق كشف نشده است ولي بزرگترين علت آن ژن است به طوري كه بيش از ‪ ۹۰‬درصد بيماران مبتلا به اين بيماري داراي ژن ‪ hlab‬مثبت هستند.
وي افزود:‪ ۳۰‬درصد كساني كه نزديكانشان به اين بيماري مبتلا هستند زمينه ابتلا به اين بيماري را دارند و در كل ايران بيش از ‪ ۱۴۰‬هزار نفر به اين بيماري مبتلا هستند كه همه آنها بيمار نيستند ولي اين ژن در آنها وجود دارد.
رييس انجمن روماتيسم ستون فقرات ايران با اشاره به اينكه تنها اين ژن در مبتلا شدن به اين بيماري موثر نيست و عوامل ديگري هم نقش دارند اضافه كرد: از مهمترين عوامل آن مي‌توان به التهاب و عفونت‌هاي روده‌اي اشاره كرد اين ميكروب از طريق روده وارد بدن مي‌شود و هنگامي كه بدن در صدد مقابله با اين بيماري بر مي‌آيد ‪ as(‬روماتيسم ستون فقرات) به وجود مي‌آيد.
وي گفت:بيماري ‪ as‬در دهه دوم و سوم عمر بيشتر در مردان جوان رايج است، مردان و پسران ‪ ۱۶‬تا ‪ ۲۲‬سال و زنان زمينه ابتلا به اين بيماري را كمتر دارند و بطور كلي مردان سه برابر زنان بيشتر به اين بيماري مبتلا مي‌شوند.
فتاحي تصريح كرد: در كودكان زير ‪ ۱۰‬سال بروز اين بيماري شايع نيست ولي علايم ابتلا به اين بيماري در كودكان با درد مفاصل زانو، ران و كف پا و عموما با قرمزي چشم همراه است.
وي افزود: در صورتي كه اين بيماري به موقع شناسايي شود مي‌توان از مشكلاتي كه در آينده پيش مي‌آيد جلوگيري كرد.
وي "آب درماني" را بهترين روش براي كاهش و بهبود روماتيسم ستون فقرات معرفي كرد و گفت: ‪ ۳۰‬تا‪ ۷۰‬درصد از بيماراني كه از استخر استفاده كرده‌اند بهبود يافته‌اند.
وي در پايان كم توجهي و عدم رسيدگي پزشكان به بيماران مبتلا به روماتيسم ستون فقرات را مهمترين دغدغه مبتلايان دانست و گفت: تعداد پزشكان روماتولوگ در ايران ‪ ۸۰‬نفر هستند كه اين تعداد در مقابل مبتلايان به اين بيماري كم است.

١٠:٣٤ ٠٦/٠٣/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد