١٨:٠٢ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
با بازيافت بطري‌هاي نوشابه
پژوهشگران دانشگاه اميركبير موفق به ساخت يك آلياژ پليمري با ضربه‌پذيري بسيار بالا شدند

پژوهشگران دانشگاه صنعتي اميركبير با تركيب بطري‌هاي نوشابه ضايعاتي با مواد پليمري ديگر موفق به توليد آلياژي پليمري با خاصيت ضربه‌پذيري بسيار بالا شدند.
دكتر احمد عارف آذر، عضو هيات علمي دانشكده پليمر دانشگاه صنعتي اميركبير در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) ، اظهار داشت: با توجه به اين كه تجزيه قطعات پليمري در طبيعت حدود 400 سال به طول مي‌انجامد، مشكل بيشتر كشورها با ضايعات پليمري، آلودگي زيست محيطي آن‌ها است كه تا صدها سال باقي خواهند ماند.
وي افزود: با توجه به مصرف بالاي بطري‌هاي نوشابه و مشكلات زيست محيطي ناشي از آنها، در برخي از كشورها به بازيابي بطري‌هاي PET پرداخته‌اند و نيز با سوزاندن اين بطري‌ها اقدام به دريافت انرژي مي‌كنند.
اين پژوهشگر در خصوص روش اجراي پروژه خود، گفت: در اين پروژه بطري‌هاي ضايعاتي جمع آوري شده و پس از شست‌وشو به قطعات ريز تبديل و آسياب مي‌شوند و سپس لاستيك SBR توليد داخل با استفاده از مواد شيميايي اصلاح شده و مخلوط لاستيك اصلاح شده و ضايعات PET، در دستگاه‌هاي مخلوط كن با نسبت‌هاي مختلف با يكديگر مخلوط مي‌شوند.
وي در گفت‌و‌گو با خبرگزاري دانشجويان ايران افزود: طي اين فرايند بين لاستيك اصلاح شده و بطري‌هاي ضايعاتي واكنش‌هايي صورت مي‌گيرد كه به بهبود خواص مكانيكي آلياژ منجر مي‌شود به طوري كه خاصيت ضربه‌پذيري بسيار بالايي داشته و امكان استفاده از ان حتي در صنايع خودروسازي وجود دارد.
دكتر عارف در پايان، خاطر نشان كرد: با اجراي اين طرح علاوه بر رفع مشكل ضايعات PET، با تبديل ضايعات به قطعات، صنايع جديدي راه‌اندازي مي‌شود كه ارزش افزوده داشته و به دليل توليد بطري نوشابه (PET) و لاستيك (SBR) در واحدهاي پتروشيمي‌ داخلي، اين طرح كاملا توجيه اقتصادي داشته و مي‌توان محصولات آن را در امر صادرات استفاده كرد.

١٣:٥٢ ٠٦/٠٣/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد