معاون آموزشي وزارت بهداشت:
رشته هاي مادر علوم پزشكي در سالهاي اخير تضعيف شده است
معاون آموزشي و امور دانشجويي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: رشته هاي مادر گروه پزشكي مانند پزشكي عمومي، داخلي، طب اورژانس و آسيب شناسي در سالهاي اخير تضعيف شده است و بيشتر گرايش به سمت رشته هاي تخصصي و فوق تخصصي بوده است.
محمد علي محققي امروز در همايش سالانه آسيب شناسي ايران در تالار امام علي(ع) بيمارستان امام خميني تهران افزود: در سالهاي اخير رشد توليد علم در جمهوري اسلامي ايران حركت شتاباني گرفته كه مرهون تلاش پزشكان و همكاران ما در انجمنهاي علمي است اما هنوز با جايگاه مناسب در سطوح علمي دنيا فاصله زيادي داريم و بايد تلاشهاي بيشتري انجام دهيم تا شايستگي خود را به اثبات برسانيم.
وي ادامه داد: يكي از راههاي ارتقاي جايگاه علمي ايران تقويت انجمنهاي علمي در كشور است، در حال حاضر 116 انجمن علمي پزشكي با مجوز وزارت بهداشت در سطح كشور فعالند كه عمده آنها در 10 سال گذشته تاسيس شدهاند و وزارت بهداشت از اين انجمنها و افراد فرهيختهاي كه در آنها حضور دارند ميخواهد كه براي توسعه علم و رفع مشكلات جامعه همكاري كنند.
محققي گفت: در دو دهه گذشته آموزش پزشكي دستخوش تغييرات زيادي شده است و اين تغييرات در ابعاد مختلف قابل بررسي است، مهمترين مسئله اين است كه دانشگاههاي بزرگ و معتبر بيشترين همت خود را مصروف رشته هاي تخصصي و فوق تخصصي كرده اند و به رشتههاي مادر و اصلي مثل پزشكي عمومي، آسيب شناسي(پاتولوژي)، طب اورژانس و نيز مبحث اخلاق پزشكي توجه كمتري شده است.
وي افزود: محصول اين فرآيند اين است كه با وجود تلاشهاي فراوان و پرورش همكاراني با قابليتهاي فراوان همچنان در خدمت رساني به مردم با ضعفها و مشكلات زيادي رو به رو باشيم و توسعه آموزش پزشكي متناسب با نيازهاي جامعه نبوده است كه براي جبران گذشته مشاركت انجمنهاي علمي پزشكي را خواستاريم.
معاون آموزشي وزارت بهداشت گفت: يكي از مصاديق همكاري انجمنهاي علمي، تلاش براي بر اجراي نظام ثبت سرطان در كشور است به خصوص اينكه با افزايش ميانگين سني جامعه و پير شدن جمعيت بيماري سرطان در سالهاي آينده ابعاد گستردهتري خواهد داشت.
محققي گفت: در زمان حاضر 11 ميليون نفر در دنيا مبتلا به سرطان هستند و اين ميزان تا سال 2020 به 16 ميليون نفر مي رسد كه 85 درصد اين افزايش در كشورهاي جهان سوم خواهد بود و تا سال 2020 سرطان 5/12 درصد كل مرگ و ميرها را در جهان به خود اختصاص مي دهد.
وي افزود: در حال حاضر 60 درصد جمعيت كشور زير 25 سال سن دارند و فقط 10 درصد جمعيت كشور بالاي 50 سال هستند اما اين پراكندگي در سالهاي آينده به سمت پير شدن جامعه تغيير مي كند.
١٢:٣٥ ٢٩/٠٩/١٣٨٤