رييس مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي تهران:
تا سال 2020 موارد جديد سرطان50 درصد افزايش خواهد يافت
بيماري سرطان يك گروه عظيم از عوامل منجر به مرگومير افراد است به طوري كه در سال 2000 ميلادي، بيش از 6 ميليون نفر مبتلا و 10 ميليون نفر مورد جدي ابتلا به سرطان و 6 ميليون نفر مرگ ناشي از سرطان گزارش شده است.
به گزارش ايسنا واحد علوم پزشكي تهران، دكتر محمد علي محققي در اولين كنگره ملي محيط زيست، شغل و سرطان در ايران كه به مدت 3 روز در بيمارستان امام خميني برگزار ميشود با تأكيد بر ادغام خدمات سلامتي در آموزش پزشكي و تعامل سازمانهاي مسئول در آموزش افراد گفت: استانداردهاي ناظر بر سلامت محيطهاي زندگي و شغلي در كشورها، از ضعفهاي اساسي است.
وي افزود: سالانه دهها هزار نفر در كشورها پا به عرصههاي شغلي ميگذارند بدون اينكه آموزشي در خصوص ايمني و حفاظت در برابر مخاطرات شغلي ديده باشند.
وي ادامه داد: بين سازمانهاي وزارت بهداشت، وزارت كار و سازمانهاي تأمين اجتماعي تعامل ضعيفي وجود دارد كه بايد به اين مسئله توجه بيشتري معطوف گردد
وظيفه حتمي وزارت بهداشت، آموزش عمومي است و آموزش صاحبان صنايع و مشاغل و كارگران براي حفظ و صيانت از نيروي انساني وظيفهاي است كه متأسفانه در اين رابطه، برنامه منظم و تعريف شدهاي براي وزارت بهداشت وجود ندارد.
به گزارش ايسنا دكتر محققي كه در اولين كنگره ملي محيط زيست، شغل و سرطان در ايران سخن مي گفت با بيان اين كه طبق آمار سازمان بهداشت جهاني تا سال 2020 ميلادي شيوع سرطان در موارد جديد با 50درصد افزايش روبرو ميگردد افزود: از اين ميزان 30 ميليون نفر در سال 2020 مبتلا به سرطان هستند و آمار افراد مبتلا به موارد جدي سرطان به 15 ميليون نفر و موارد مرگومير به 10 ميليون نفر افزايش مييابد.
وي افزود: بروز سرطان در كشورهاي صنعتي و كشورهاي جهان سوم با يكديگر متفاوت است بهطوريكه شيوع سرطان سينه در كشورهاي صنعتي از آمار بالايي برخوردارست در حالي كه دركشورهاي جهان سوم رتبه اول ابتلا به سرطان در زنان مربوط به سرطان رحم است.
رييس مركز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشكي تهران با بيان اين كه سرطان در تمام دنيا يك گروه بزرگ از عوامل منجر به مرگ و مير است افزود: بنابراين شيوع سرطانهاي گوارشي مربوط به كولوركتال در كشورهاي صنعتي و سرطان معده در كشورهاي در حال توسعه از شايعترين سرطانهاي حال حاضر هستند.
دكتر محققي در پايان خاطرنشان كرد: سرطان سينه در زنان از بالاترين موارد ابتلا به سرطان است بهطوريكه بيش از 3 ميليون و 800 هزار نفر از زنان به آن مبتلا هستند و سرطان پوست در هر دو جنس از شايعترين موارد ابتلا به سرطان در كشور است.
١٦:٣٤ ٠٧/٠٣/١٣٨٥