براساس يك پاياننامه:
مصرف متناوب مواد غذايي غني از ويتامين احتمال ابتلا به مسموميت بارداري را كاهش ميدهد
براساس يافتههاي پايان نامه كارشناسي ارشد مامايي، زنان بارداري كه به طور متناوب مواد غذايي غني از ويتامين C و E مصرف ميكنند كمتر به مسموميت بارداري مبتلا ميشوند.
«زهرا عطاردي كاشاني»، كارشناس ارشد مامايي در پايان نامه خود كه رتبه عالي را در معاونت آموزشي دانشگاه علوم پزشكي ايران كسب كرده است درباره نتايج اين پاياننامه به خبرنگار «پاياننامه» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) واحد علوم پزشكي ايران، گفت: مسموميت بارداري عارضه مهم دوران بارداري است كه در نوع شديد، پره اكلامپسي و در نوع خفيف، اكلامپسي نام گرفته است. از آنجا كه اين عارضه سلامت مادر و جنين را تحت تاثير خود قرار ميدهد لذا پيشگيري از بروز آن از اهميت خاصي برخوردار است.
وي با اشاره به اينكه افزايش فشارخون يكي از علائم مسموميت بارداري و سقط جنين از جمله عوارض اين بيماري است، افزود: به اين ترتيب در اين تحقيق ارتباط معني داري بين مصرف مواد غذايي غني از ويتامين C، مانند سبزيجات و ميوه ها و ويتامين E مانند مغزها با ميزان ابتلاي زنان باردار به مسموميت بارداري مشاهده شد.
كاشاني با اشاره به نحوه انجام اين تحقيق توضيح داد: در اين مطالعه، 150 زن باردار با محدوده سني 18 تا 35 سال مراجعه كننده به مركز آموزشي - درماني شهيد اكبر آبادي در دو گروه 75 نفره مبتلا به مسموميت بارداري و غير مبتلا به اين عارضه مورد بررسي قرار گرفتند.
وي به نتايج بدست آمده اشاره كرد و گفت: پس از بررسي برنامه غذايي اين دو گروه مشخص شد، تناوب مصرف مواد غذايي غني از ويتامين C و E در گروه مبتلا به پرهاكلامپسي يا اكلامپسي كمتر از گروه غير مبتلا به اين عارضه بود.
گفتني است منظور از تناوب مصرف اين ريزمغذيها، دريافت روزانه 80 ميليگرم يا بيشتر ويتامين C و دريافت روزانه 15 ميليگرم يا بيشتر ويتامين E است.م/د
١٠:٤٨ ١٣/٠٣/١٣٨٥