٢٢:٢٧ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
وزير ارشاد :
مديريت فرهنگي ، حلقه گمشده ما در مجموعه تحركات فرهنگي است

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ايران ، مديريت فرهنگي را حلقه گمشده مجموعه تحركات فرهنگي در كشور دانست.
" محمد حسين صفار هرندي " كه روزسه شنبه در همايش " تخصصي دفتر سياست گذاري و نظارت بر تبليغات سپاه " سخن مي‌گفت ، افزود : گاهي منابع و عناصر را دراختيار داريم اما بهره‌اي را كه بايد از آن بگيريم ، نمي‌گيريم.
وي گفت : مدير فرهنگي كسي‌است كه بتواند از داده‌ها بهره‌برداري و هدف‌گذاري صحيح كند، چالش‌ها و فرصت‌ها را در كنار هم ببيند، از آن استراتژي فرهنگي استخراج كند و مبتني بر آن استراتژي، برنامه‌ريزي كند.
صفارهرندي تصريح‌كرد: بايد در بخش مديريت فرهنگي متمركز شويم و كادرسازي براي اين مديريت در دستور كار قرار بگيرد.
وي گفت: بطور اختصاصي بايد مدير فرهنگي تربيت كنيم كه علاوه بر توانمندي معمول و شايع درميان مديران، توانايي‌هايي رامتناسب با ظرفيت‌هاي جديد حوزه فرهنگ داشته باشد.
وزير ارشاد افزود : مقدمات ورود به بحث برنامه‌ريزي فرهنگي مهم‌تر از خود برنامه‌ريزي است، پيش‌نيازها براي ورود به اين عرصه را بايد از قبل تدارك ديده باشيم.
وي با بيان اين كه بسياري از مشكلات ناشي از فراهم نشدن پيش‌نيازها است، افزود : مهمترين عنصر اين مشكلات در مقوله فرهنگ و شاخه‌هاي دروني فرهنگ بخصوص هنر، موانع ذهني است و سابقه آن به عرصه‌هايي باز مي‌گردد كه پيش از اين خيلي به آن ورود نكرده‌ايم.
وي گفت: ديگران سابقه ‪ ۲۰۰‬ساله فرهنگ و هنر منبعث‌از انديشه جديد غرب را به عنوان پشتوانه دارند.
"آن پشتوانه گاهي اوقات براي ما مخل است، نه تنها سرمايه نيست بلكه ضد سرمايه است، اول بايد رسوبات ذهني از آن جنس را پاك كنيم و دور بريزيم تا بتوانيم در يك محيط پاك انديشه‌هاي خود را بپروريم."
صفار هرندي تصريح كرد: موانع ذهني در برابر كار مديريت فرهنگي بايد به خوبي شناسايي شوند.
وي عرصه فرهنگ و هنر را عرصه افراط و تفريط دانست و افزود: از طرفي عده‌اي ممكن است هر انديشه ملهم از غير را براي خود محرم(حرام) بدانند و به آن نزديك نشوند و از طرفي ديگر شاهد اباحه‌گري باشيم كه‌آثار آن را ظاهر شده در عملكرد ساليان اخير بخش فرهنگ ديديم.
وزير ارشاد گفت: خوشبختانه در مراكز مختلف فكري بخصوص در حوزه‌هاي علميه بخشي ديده شده كه روي فرهنگ به صورت كاربردي‌تر مطالعه و پژوهش مي‌كند.
"آن‌ها مي‌گويند ما مي‌خواهيم راديو، موسيقي و تئاتر داشته باشيم و فرض بر اين است كه از اين بحث عبور كرده‌ايم كه آيا موسيقي داشته‌باشيم يا نه؟ حال كه مي‌خواهيم موسيقي داشته باشيم، موسيقي تراز اسلام و نظام اسلامي چيست تا روي آن تحقيق كنيم؟"
صفار هرندي با بيان اين كه اين تحقيقات جوان و نو است،افزود:تشنگي براي پذيرش آن در جامعه هنري فراوان است.
وي اظهار داشت: طرف مقابل ما به‌استثناي بخشي كه ممكن است عناصر عنودي باشند و بر يك نوع هويت وام گرفته از بيرون مليت و ديانت ما اصرار بورزند ، اكثر آن‌ها كساني هستند كه فقط يك دستورالعمل و نظام‌نامه مي‌خواهند تا از آن تبعيت كنند.
وي با بيان اين كه زماني ما چيزي نداشته باشيم كه به آن‌ها بدهيم، آن‌ها از همان مشهورات تبعيت مي‌كنند، تاكيد كرد: بايد در اين بخش تلاش جدي صورت بگيرد.
وزير ارشاد ادامه‌داد: علاوه‌بر اين، نيازمند برنامه‌هاي آموزشي قوي هستيم ، بايد كار پژوهشي را در محلي بريزيم كه افرادي مي‌خواهند كار فرهنگي يا هنري كنند از مشرب آن سيراب شوند.
"بسياري از خانواده‌ها هنوز هم ساحت فرهنگ و هنر كه تجلي آن در سينما، تئاتر و موسيقي است را منطقه ممنوعه مي‌بينند و حاضر نيستند دختر خود را براي آموزش اين هنرهابفرستند، زماني كه اين افراد نروند كسان ديگري آن جاها را پر مي‌كنند."
صفار هرندي افزود: دراين صورت در بخش تربيت كادرهاي فرهنگي بايد فرض را بر اين بگذاريم كه كادرهايي كه ساخته مي‌شوند الزاما به ما تعلق ندارند.
وي با بيان اين كه بايد براي اين موضوع فكري كرد، افزود: كلام دوستاني كه ازجايگاه مقدسي در عرصه فرهنگ و هنر حضور پيدا مي‌كنند نافذتر از فلان مدير فرهنگي عمومي است.
"اگر يك روحاني استخوان تركانده در حوزه تقوي و ديانت بگويد كه كساني را مي‌خواهيم اين آموزش‌ها را ببينند، اين معبر گشوده مي‌شود."
وي گفت: بالاخره براي سينما و فلان‌مقوله ديگر از اين‌جنس بايد جوابي داشته باشيم، اين جاست كه مدارك ما بايد مدارك دريافتي از اين آموزشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها باشد و اين جاست كه كادرهاي فرهنگي ما بايد تقويت شود.
وزير ارشاد پيشنهادكرد: اگر جايگاهي به عنوان مركز آموزش مديريت فرهنگي پيش‌بيني نشده، ايجاد آن در دستور كار قرار گيرد.
وي افزود: در سپاه بايد چيزي در حد دانشكده فرماندهي و ستاد (دافوس) طراحي شود كه فارغ‌التحصيل آن (دافوس فرهنگي) يك مدير همه‌رسته‌اي باشد و با سينما، تئاتر و موسيقي آشنا باشد.
صفار هرندي گفت: پيش از تصدي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، نگران اين بوديم كه اين عرصه از استعدادها و تقاضا براي ظرفيت‌هاي منطبق با آرمان‌هاي امروزين ما يعني آرمان‌هاي تعالي يافته صدر انقلاب، تهي باشد.
"امروز كه با اهالي حوزه فرهنگ و هنر دم‌خور شده‌ام، اميدواري‌ها نسبت به به ثمر رساندن زحمات، در حوزه رسانه، نشر و ديگر حوزه‌هاي هنري بيشتر شده است، اگر چه مجموعه فرهنگ و هنر مجموعه بزرگ و گسترده‌اي است و تنوع در آن از ساز تا نماز است."
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: امروز بايد نسبت به عاقبت اين كار تا شش ماه قبل و يك سال پيش كه فضا، فضايي پرابهام بود، خيلي خوش‌بين تر باشيم.
وي تصريح كرد: حوزه فرهنگ حوزه ديربازده است اما محصول آن ديرپا، مانا و ماندگار است.
صفار هرندي گفت: بايد به نيروهاي جوان و جديدي كه تا كنون عرصه بر روي آن‌ها بسته بوده، ميدان بدهيم.
وي افزود: در بسياري ازموارد بخصوص حوزه هنر، زماني كه ميداني براي نسل جوان گشوده شده، حرفهاي بسياري براي گفتن داشته‌اند، متاسفانه در گذشته اين امكانات از آن‌ها دريغ شده است.

١٦:٢٠ ٢٩/٠٩/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد