هشدار رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس:
برخي آموزشكدهها به اسم دانشگاه علمي - كاربردي اقدام به پذيرش دانشجو ميكنند
رييس كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي گفت: وظيفه وزارت علوم نظارت بر كل آموزش عالي دولتي و بويژه آموزش عالي بخش خصوصي است تا شهريههاي اخذ شده براي پيشرفت علم دانشجو هزينه شود، در غيراين صورت توجه صرف به كاهش شهريه در آينده ما را دچار مشكل ميكند.
به گزارش خبرنگار صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر علي عباسپور در بيستويكمين گردهمايي سراسري مسوولين و روساي مراكز دانشگاه پيام نور، با اشاره به افزايش تعداد دانشجو از 130 هزار نفر در اول انقلاب به 5/2 ميليون دانشجو در حال حاضر، تصريح كرد: گسترش آموزش عالي موجب درهم ريختگي در آموزش عالي كشور شده است و اين وضعيت بايد توسط مسولان مربوطه ساماندهي شود، بايد وظايف دستگاهها تعريف و از انحرافاتي كه ممكن است در مسيرايجاد شود جلوگيري شود.
وي با اشاره به روند رو به رشد دانشگاه جامع علمي كاربردي، گفت: براساس بررسي كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس انحرافاتي در حركت دانشگاه جامع علمي كاربردي ديده شده است، برخي از آموزشكدهها به اسم دانشگاه جامع علمي - كاربردي اقدام به پذيرش دانشجو ميكنند كه اين امر موجب ايجاد نابساماني در آموزش عالي كشور شده است.
وي پذيرش دانشجوي فراگير را موجب نقض هدف دانشگاههاي بزرگ دانست و گفت: برخي دانشگاههاي با سابقه چون دانشگاه تهران كه وظايف آنان شاخص بودن در مرزهاي علم و دانش است، اقدام به پذيرش دانشجوي فراگير كردهاند.
به گفته دكتر عباسپور، در فضايي كه امتيازهاي بسياري به دانشگاههاي دولتي داده شده است، دانشگاههاي خصوصي بايد براي كسب درآمد از دانشجويان شهريه دريافت كنند كه اين لطمه به كيفيت آموزش بخش خصوصي ميزند.
وي در ادامه نظارت بر كل آموزش عالي از جمله بخش خصوصي را از وظايف وزارت علوم بيان كرد و افزود: بايد شهريه دريافتي از دانشجو هزينه آموزش دانشجو شود.
١٤:١٨ ١٥/٠٣/١٣٨٥