٢٣:٤٧ ٠٦/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
عضو شوراي عالي نظام پزشكي:
مهمترين مشكل كنوني جامعه پزشكي نبود يك سيستم نظام‌مند و تعريف شده در نظام سلامت است

عضو هيات مديره و شوراي عالي نظام پزشكي گفت: مهمترين مشكل كنوني جامعه پزشكي ناشي از نداشتن يك سيستم نظام‌مند و تعريف شده در نظام سلامت است كه اجراي طرح پزشك خانواده مي‌تواند اين مشكلات را حل كند.
دكتر حسن هويدا در گفت‌وگو با خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران اظهار كرد: نظام سلامت يك نظام باز است و همان طور كه خيلي از مشكلات بهداشت و درمان ناشي از اين نظام است راه حل اين مشكلات نيز در همين نظام وجود دارد و بر اساس آنچه تجربه كشورهاي پيشرفته نشان داده طرح پزشك خانواده و برنامه‌ريزي بر اساس آن از هدر رفتن انرژي و هرز رفتن امكانات جلوگيري مي‌كند.
وي افزود: ولي متاسفانه در كشور ما با وجود تصويب اجراي اين طرح در برنامه سوم، نه تنها در آن دوره هيچ اقدامي در جهت آن نشد بلكه در برنامه چهارم نيز نشاني از اجراي آن نيست.
دكتر هويدا در مورد بيكاري پزشكان،‌ عدم امنيت شغلي آنها بيان كرد: با توجه به اين كه تحصيل در رشته پزشكي،‌ سالهاي زيادي از عمر دانشجويان را به خود اختصاص مي‌دهد توقع مي‌رود كه بعد از پايان اين دوره مشكل بتوانند جايگاه مناسب شغلي داشته باشند ولي متاسفانه در اين رابطه بي عدالتي‌هايي صورت مي‌گيرد و گاهي حتي حقوقشان از يك كارگر ساده نيز كمتر در نظر گرفته مي‌شود و اين موضوع ضايعه دردناكي براي جامعه پزشكي محسوب مي‌شود.
وي همچنين با انتقاد از اجراي طرح نيروي انساني اظهار كرد: اجراي طرح نيروي انساني و كسب امتياز 360 براي مطب داشتن پزشكان در شهرهاي بزرگ و دانشگاهي اقدام درست و منصفانه‌اي نيست و با توجه به اين كه گذراندن طرح در اين روستاها بدون امنيت اجتماعي و حقوق مكفي صورت مي‌گيرد نبايد توقع داشت كه اجراي اين طرح به توزيع پزشكان در شهرهاي مختلف كمك كند.
دكتر هويدا در ادامه افزود: در حقيقت اگر به دنبال توزيع مناسب پزشكان در شهرهاي مختلف باشيم بايد شرايط مناسب زندگي در روستاها براي پزشكان فراهم شود تا آنها به ماندن در روستاها ترغيب شوند و گرنه با اجبار طرح نيروي انساني با توجه به موقتي بودن آن مشكل توزيع پزشكان همچنان ادامه مي‌يابد.
دكتر هويدا سرانه تعيين شده بهداشت و درمان امسال را پايين دانست و به ايسنا گفت:‌علي‌رغم تعيين كميته‌ 5 نفره براي عادلانه كردن سرانه سلامت و تشخيص اين كميته به سرانه واقعي 7 هزار تومان براي پزشكان به اعلام آنها هيچ توجهي نشد و سرانه امسال نيز با 3905 تومان بسته شد و اين نشان مي‌دهد هنوز به اين واقعيت مهم پي نبرده‌ايم كه سلامتي اساس توسعه است و پيشرفت در جنبه‌هاي مختلف اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي و ... در گرو سلامتي افراد جامعه است.
دكتر هويدا همچنين عدم تطابق پذيرش دانشجويان رشته‌هاي پزشكي با نياز جامعه را نيز يكي ديگر از نقصايص عمده دانست و در ادامه گفت: در حالي كه عدم تطابق پذيرش دانشجويان با نياز جامعه منجر به بيكاري 12 تا 15 هزار پزشك شده است بسياري از خدمات بهداشتي توسط بهورزان ارائه مي‌شود.
وي در پايان بيان كرد: سازمان نظام پزشكي همواره همه مشكلات را بيان كرده و سوابق و نامه‌هاي آن به مسؤولان اجرايي موجود است ولي اقدامي جدي و سازمان يافته از سوي مسؤولان صورت نگرفته و همچنان مشكلات جامعه پزشكي ادامه داشته است.

٠٩:٣٣ ١٩/٠٣/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد