صنایع دستی راهی برای تبادل فرهنگ ملل جهان
خبرگزاری مهر - گروه اجتماعی : صنایع دستی حاصل روح ملت ها و آئین فرهنگی کشورهاست که به سادگی با رجوع به این آثار می توان به روحیات ملتها پی برد . امروزه از صنایع دستی می توان به عنوان میراث مشترک جهانی و عامل موثر نزدیکی و همکاری ملل مختلف نام برد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری مهر ، از سال 1964 میلادی با تاسیس شورای جهانی صنایع دستی در قالب یکی از ارگانهای وابسته به یونسکو صنایع دستی و سنتی به صورت بخشی از حیات فرهنگی - اقتصادی مورد توجه ملل مختلف قرار گرفت.
درابتدا این شورا با تعداد کمی عضو فعالیت خود را آغاز کرد اما امروزه ایت تعداد افزایش یافته و 90 مکشور دنیا عضو هستند و مهمترین اهداف این شورا تشویق ، کمک و راهنمایی افراد شاغل و فعال در صنایع دستی و بالا بردن سطح تخصص آنها وهمچنین حفظ و تقویت صنایع دستی ، ایجاد همبستگی میان صنعت گران دستی سراسر جهان است.
سازمان صنایع دستی ایران نیز از سال 1347 به عنوان دستگاه متولی صنایع دستی به عضویت این شورا درآمده است .
امروز روز جهانی صنایع دستی است ، روزی که از سوی شورای جهانی صنایع دستی برای تعامل ، پایداری ، کمک به حفظ و تقویت این صنعت نام گذاری شده است .
هم اکنون بیش از 408 قلم صنایع دستی در کشور تولید می شود که تمامی آنها نشانه ای از اصالت و فرهنگ ایرانیان است که البته طی سالهای اخیر مشکلاتی برای تولید کنندگان این صنعت دستی به وجود آمده که این امر را مسئولان با فراهم کردن تسهیلات برای تولیدکنندگان می توانند برطرف کنند.
از سوی دیگر از طریق سرمایه گذاری در صنایع دستی می توان در جهت فقر زدایی و اشتغالزایی استفاده کرد و بدین گونه برای میلیونها جوان بیکار شغل ایجاد کرد.
رئیس سازمان صنایع دستی با اشاره به کاهش صادرات صنایع دستی می گوید: هم اکنون 1700 نفر فارغ التحصیل صنایع دستی در کشور وجود دارد که این افراد می توانند با طراحی های جدید نقشه فرش جلوی کپی این نقشه ها را بگیرند و کاری کنند تا صادرات صنایع دستی رونق بگیرد.
حسین رضا خواه می افزاید: با سرمایه گذاری سالانه 5 هزار میلیارد و ارائه تسهیلات بانکی می توان در سال برای 5 میلیون نفر از طریق صنایع دستی شغل ایجاد کرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز می گوید: صنایع دستی صنعت بی پیرایه در عرصه زندگی ماشینی خشن ، آرامبخش و التیام بخش روح انسان از تکنولوژی است .
اسفندیار رحیم مشایی ، در مورد ادغام صنایع دستی و اثراتی که می تواند در افزایش تعداد گردشگران ایجاد کند ، می افزاید: یکی از جنبه های مهم صنایع دستی بعد اقتصادی ، اشتغال زایی ، کسب درآمد و فقر زدایی آن است.
وی ، وجود تنوع منابع و ظرفیتهای بالای گردشگری و صنایع دستی را عامل مهمی در جذب توریستها و علاقه مندان به مقاصد گردشگری بین المللی عنوان می کند و می گوید: این دو صنعت در کنار یکدیگر می توانند نه تنها در جهت وفاق ملی و صلح جهانی ، بلکه در راستای توسعه اقتصادی کشورها نیز ایفای نقش کنند.
١١:٠٢ ٢٠/٠٣/١٣٨٥