٢٢:٢٠ ٠٢/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
معاون پژوهشي وزير بهداشت:
اعتبارات پژوهشي موجود پاسخگوي نياز جامعه نيست

معاون پژوهشي وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: اعتبارات پژوهشي موجود با ظرفيت‌هاي تحقيقاتي كشور همخواني نداشته و پاسخگوي نيازهاي جامعه نيست.
به گزارش خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر حسين ملك افضلي كه در دانشگاه علوم پزشكي اراك سخن مي‌گفت، خاطرنشان كرد: ‌٢٨ پايگاه تحقيقاتي جمعيتي در كشور وجود دارد كه در ‌١٠٠ مركز تحقيقاتي به پژوهش اشتغال دارند.
وي با اشاره به توسعه و ارتقاي سلامت جامعه گفت: كمبود اعتبارات مهمترين چالش پژوهش سلامت محور است.
دكتر ملك افضلي تصريح كرد: درسال‌هاي آتي قرار است اعتبارات پژوهشي ‌٢٢/١ درصد از درآمد ناخالص ملي افزايش پيدا كند.
وي گفت: هم اكنون ‌٤١ دانشگاه علوم پزشكي و ‌١٠٠ مركز تحقيقاتي در زمينه علوم پزشكي در تحقيق و پژوهش فعاليت دارند.
دكترمحمود ياوري، رييس دانشگاه علوم پزشكي اراك نيز در اين جلسه گفت: پايگاه تحقيقاتي با هدف توانمندسازي مردم و انتقال پژوهش و تحقيقات درتحليل مسائل مرتبط باسلامت، كشف نيازها و اولويت هاي جامعه، تدوين و اجراي طرح هاي پژوهشي مرتبط و توانمند سازي مردم و ايجاد انگيزه پژوهش به منظور فراهم كردن بسترمناسب جهت انجام تحقيقات مداخله‌يي و كاربردي كردن نتايج و دانش توليد شده در راستاي ايجاد مديريت و رهبري اثربخش در جامعه تشكيل شده است .
دكتر ياوري درادامه اعضا پايگاه را تمامي مردم ساكن يا شاغل، اعم از نوجوانان و جوانان دانست و گفت: اين اعضا مي توانند به عضويت پايگاه درآيند و هيچ پيش شرطي جهت عضويت در پايگاه تحقيقاتي وجود ندارد .
به گزارش ايسنا، جلسه كميته راهبردي پايگاه تحقيقاتي جمعيتي شهرستان اراك نيز با حضور معاون پژوهشي وزير بهداشت برگزار شد.
دكتر حسين ملك افضلي در اين جلسه گفت: فعاليت‌هاي پژوهشي در راستاي نياز جامعه نيست و نوعي بي عدالتي در پروژه هاي تحقيقاتي وجود دارد .سازمان بهداشت جهاني بايستي در جهت گيري جديد به پژوهش تلاش كند تا رسالت اصلي پژوهش درجهت پاسخگويي به نياز جامعه نقش خود را ايفا كند.
وي توليد علم جديد و تاثيرپذيري پژوهش در ارتقا سلامت مردم را از وظايف پژوهش عنوان كرد.
دكتر ملك افضلي درادامه بر اثرگذاري در پژوهش تاكيد كرد و گفت: در فرايند پژوهش بايد مشاركت مردمي وجود داشته باشد تا مردم بتوانند از نتيجه پژوهش به نحو احسن و مطلوب استفاده كنند و به عنوان شريك درفرايند پژوهش حضور فعال داشته باشند.
وي با اشاره به اين كه بايستي مردم همكار پژوهش و در جامعه شريك پژوهش باشند، اظهارداشت:اعضاي هيأت علمي و محققان بايد كار تحقيقاتي كنند تا دانشگاه ارتقا يابد.
وي پژوهش را يك امر همگاني دانست و گفت: اين امر همگاني بايستي از قالب دانشگاه‌ها و مراكز تحقيقاتي خارج شود و بتواند در جامعه حاكميت پيدا كند.
ملك افضلي پژوهش را به عنوان يك فرهنگ در جامعه دانست و افزود: شكل گرفتن فرهنگ پژوهش در جامعه بايستي مبتني با مشاركت جامعه باشد و با مشاركت مردم و توانمندسازي جامعه مردم مي توانند توانمندي‌هاي خود را در زمينه پژوهش نشان دهند.
وي از بيكاري و بي سوادي به عنوان تهديدكننده‌هاي اجتماعي سلامت ياد كرد.
رضا روحاني طباطبايي معاون سياسي امنيتي استاندار مركزي نيز گفت: ما از قدرت و توانمندي هاي مردم در بسياري از زمينه ها غافل هستيم و بايستي نقاط ضعف را در اين زمينه برطرف كنيم و از نيروهاي متخصص و با تجربه در مقوله پژوهش استفاده كنيم.

١٢:٢٠ ٣٠/٠٩/١٣٨٤
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد