رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گيلان:
طرح مسافر کاشانه براي ضابطهمند کردن خانههاي شخصي مورد استفاده گردشگران است
رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان گيلان گفت: نقش و اهميت صنعت گردشگري بر همگان محرز و آشکار است، به همين دليل بسياري از کشورهاي جهان در زمينه توسعه و تقويت شاخصهاي اين صنعت تا سطح استعدادها و ظرفيتهاي بالقوه سرمايه گذاري ميکنند كه درحال حاضر اين هدف در ايران نيز مانند ساير نقاط دنيا در حال پيگيري است.
مهندس نقوي در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) اظهار داشت: با توجه به پتانسيلهاي استان گيلان در توسعه گردشگري، از آنجا که بر اساس مطالعات و بررسيهاي به عمل آمده يکي از مهمترين عوامل نارضايتي گردشگران داخلي و بين المللي در استفاده از خدمات گردشگري کشور، عدم رعايت استانداردهاي کيفيت به خصوص در زمينه ارائه خدمات مورد نياز گردشگران بوده است، ارتقاء استانداردهاي تاسيسات گردشگري و اعمال نظارت يکي از فعاليتهاي انجام شده در گيلان است .
وي ادامه داد: يکي از اصليترين وظايف اين سازمان اعمال نظارت بر نحوه ساخت و ساز واحدها و تاسيسات گردشگري و نحوه ارائه خدمات از سوي واحدها و تاسيسات فعال استان و در42هتل،9مهمانپذير، 135رستوران به گردشگران است كه به اين منظور، تعداد بازديدهاي نظارتي و بازديدهاي مشترک از تاسيسات اقامتي و پذيرايي استان طي 6 ماه اول سال و اسفند ماه سال گذشته 3120 مورد است.
وي شناسايي و معرفي محورهاي گردشگري استان به منظور تجهيز مناطق نمونه را يکي ديگر از فعاليت هاي انجام شده دانست و گفت: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گيلان به منظور شناسايي استعدادهاي بالقوه جهت سرمايه گذاري و توسعه تاسيسات گردشگري از نظر کمي و کيفي و ارائه خدمات بيشتر به گردشگران داخلي و خارجي، اقدام به شناسايي و جمع آوري اطلاعات پيرامون محورها و کانونهاي گردشگري استان نموده که با توجه به فراواني بسيار زياد مناطق گردشگري مستعد با اولويت بندي محورها و قطبهاي مهم و ضروري، 16 منطقه نمونه گردشگري را در سال 84 شناسايي و معرفي نموده است.
مهندس نقوي به تشکيل کميسيون فني نظارت بر دفاتر خدمات مسافرتي و جهانگردي به عنوان يکي ديگر از فعاليت هاي انجام شده اشاره کرد و گفت: در راستاي تحقق سياستها و برنامه تمرکز زدايي دولت در جهت واگذاري امور اجرايي به مديريت استاني و به منظور تکريم ارباب رجوع استفاده مناسب و بهينه از توان مديريتي و کارشناسي استانها به استناد تفويض معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان وقت طي نامهاي در تاريخ 15 دي ماه 83، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گيلان اقدام به تشکيل کميسيون فني نظارت بر خدمات مسافرتي و جهانگردي نمود. با تشکيل آن علاوه بر ارتباط مستمر و انجام بازديدهاي مداوم به شکايات واصله در مورد علمکرد اين دفاتر رسيدگي نموده و سعي شده است با آموزش هاي مختلف مديران فني آنها را در جهت توسعه صنعت گردشگري استان ترغيب و تشويق نمايد.
وي خاطرنشان کرد: با پيگيري سازمان در خرداد ماه سال جاري و با تصويب کارگروه گردشگري استان، دبيرخانه کميسيون بررسي طرحها به سازمان منتقل گرديد طي سه ماه انتقال دبيرخانه طرحهاي متعددي مورد بررسي و تصويب قرار گرفته ضمن اينکه با تصويب راه کارهاي موثر طي مسير براي صدور موافقت اصولي کوتاه تر و از مکاتبات زايد جلوگيري شده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي گيلان از احداث کمپينگ و اردوگاه هاي اقامتي و اعطاي اعتبار و تسهيلات به واحدهاي گردشگري، طرح جامع آمارگيري گردشگران، طرح مسافرکاشانه و توسعه سرويس هاي بهداشتي به عنوان طرحها و پروژه هاي برنامه ريزي شده و در دست اقدام حوزه گردشگري استان گيلان نام برد.
مهندس تقوي اظهار داشت: در راستاي ايجاد تاسيسات ارزان قيمت و واحدهاي موقت گردشگري و به منظور جلوگيري از پياده رو خوابي و اقامت گردشگران در محلهاي نامناسب و بدون امينت و تامين بخشي از نيازمنديهاي مسافران با سطوح درآمدي پايين و متوسط، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گيلان همگام با سازمان مرکزي از سال 83 اقدام به شناسايي و مطالعه مشخصات اراضي تحت مالکيت منابع طبيعي مناسب براي احداث کمپينگ (اردوگاه هاي جهانگردي) در 7 منطقه، اراضي تحت مالکيت بخش خصوصي در 9 منطقه و اراضي تحت مالکيت شهرداري ها در 16 منطقه جهت اجراي طرح کمپينگ ها و اردوگاه هاي اقامتي در سراسر استان نموده است.
وي افزود: سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گيلان به منظور ايجاد بستر مناسب براي سرمايه گذاري بخش خصوصي با پيگيري هاي به عمل آمده موفق شده است سهم قابل توجهي از حجم تسهيلات توافق شده سازمان با بانک عامل را جذب نمايد. اين تسهيلات با سود مشارکت 8 درصد در اختيار متقاضيان واجد شرايط گذاشته خواهد شد. هم اکنون کار معرفي واحدهاي در حال احداث که داراي پيشرفت فيزيکي مناسبي هستند، به بانک عامل در استان در حال انجام مي باشد. سهميه مرحله اول استان از محل قرارداد منعقده با بانک عامل در سال جاري 90 ميليارد ريال مي باشد.
تقوي طرح جامع آمارگيري گردشگرن استان را يکي ديگر از پروژه هاي در دست اقدام عنوان کرد و گفت: با توجه به اينکه آمار دقيقي از ميزان ورود و خروج گردشگران داخلي و بين المللي استان وجود ندارد و از آنجا که آمار دقيق يکي از ابزارهاي بسيار مهم و زيربنايي براي برنامه ريزيها به شمار مي رود، سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان گيلان طرح جامع آمارگيري گردشگران را در برنامه هاي سال جاري خود پيش بيني نمود. اين طرح قرار است ظرف مدت يک سال با اعتباري که از محل بودجه هاي پژوهشي استان تامين خواهد شد، به مورد اجرا گذاشته شود همچنين در سال جاري طرح نياز سنجي گردشگران نيز به منظور برنامه ريزي در جهت شناسايي براي تأمين هر چه بهتر نيازهاي گردشگران از همان محل اعتباري به مرحله اجرا در خواهد آمد.
وي ادامه داد: از جمله مسائل و مشکلات فراروي گردشگران فقدان سرويسهاي بهداشتي به اندازه کافي و غير بهداشتي بودن سرويسهاي موجود در تاسيسات گردشگري و در مسيرهاي پر تردد منتهي به شهرهاي گردشگر پذير استان است. با توجه به پيش بيني هاي به عمل آمده در اجراي اين برنامه احداث ده واحد سرويس بهداشتي جديد در اماکن پر تردد و تعمير، تجهيز و رفع نقايص 20 واحد از سرويسهاي بهداشتي موجود در نقاط مختلف استان انجام خواهد شد و همچنين در اين راستا کمکهاي فني و اعتباري به حداقل 30 واحد تاسيسات گردشگري به منظور بهداشتي کردن سرويسها در نظر گرفته شده است و مجموعه مکانهاي شناسايي شده جهت احداث و توسعه سرويسهاي بهداشتي در سطح استان گيلان 45 مکان بوده و عملکرد کميته هاي برنامه ريزي شهرستانه در ارتباط با کمکهاي بلاعوض به واحدها براي احداث و توسعه سرويسهاي بهداشتي 139 ميليون تومان مي باشد.
نقوي در پايان خاطرنشان کرد: اين سازمان به منظور افزايش امکانات اقامتي، پذيرايي و ضابطه مند کردن استفاده از خانه هاي شخصي براي مسافران و گردشگران، اقدام به اجراي طرح مسافر کاشانه در سراسر استان به ويژه در شهرستانهاي انزلي و آستارا نموده است.
١٠:٠٣ ٢٤/٠٣/١٣٨٥