رييس سازمان نظام پزشكي خبر داد:
تا هنگام صدور پروانههاي جديد پزشكان تا 4 ماه ميتوانند با پروانههاي قبلي كار كنند
رييس سازمان نظام پزشكي گفت: امسال همزمان با شهادت حضرت فاطمه (س) در هفتم تيرماه همانند سالهاي پيش پزشكان در يك حركت نمادين از بيماران نيازمند به صورت رايگان ويزيت خواهند كرد.
به گزارش خبرنگار «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، دكتر سيد شهاب الدين صدر در هفتمين همايش علمي پزشكان عمومي سراسر كشور با بيان اين كه در حال حاضر جامعه پزشكي داراي ١٧٠ هزار عضو است، اظهار كرد: از اين ميزان ٦٨ هزار عضو، پزشكان عمومي هستند كه بيشترين اين گروه را تشكيل ميدهند.
وي با تاكيد بر اين كه ارائه خدمات بهداشتي - درماني از اهميت ويژهاي برخوردارست، اظهار كرد: اگر طبق استانداردهاي جهاني در طول سال هر فرد ٤ بار به پزشك به صورت سرپايي مراجعه كند در كشور ما نزديك به ٣٠٠ ميليون بار مراجعه سرپايي وجود دارد كه نشان از كار سنگين در اين حوزه دارد.
دكتر صدر با اشاره به اين كه شاخصهاي بهداشتي - درماني در كشور ما طي سالهاي گذشته از پيشرفت قابل توجهي برخوردار است، گفت: كيفيت ارائه خدمات در كشور ما نسبت به بسياري از كشورهاي پيشرفته بالاتر است و اگر گاهي اوقات كيفيت خدمات ديده ميشود به علت عدم وجود تجهيزات و فناوري پزشكي در كشور است.
رييس سازمان نظام پزشكي با بيان اين كه در حوزه بهداشت از نظر كمي و كيفي كارنامه پزشكي درخشان است، اظهار كرد: بايد جايگاه خدمات پزشكي در برنامهريزي، تصميم گيريها و تصميم سازيها به صورت واقعي ديده شود تا بتوانيم به بهترين نحو به مردم ارائه خدمت دهيم.
وي احساس عدالت و امنيت را مهمترين ركن براي بالا بردن ارتقاي سطح بهداشت جامعه دانست و افزود: احساس امنيت شغلي ميتواند اين اميدواري را ايجاد كند كه بتوانيم بهترين خدمات را به مردم ارائه دهيم.
دكتر صدر افزود: سازمان نظام پزشكي كه از جمله اهداف آن مطابق قانون تلاش در جهت پيشبرد و اصلاح امور پزشكي و مشاركت در جهت ارتقاي سطح دانش پزشكي است وظايف خطيري در عرصه آموزش پزشكي در زمينههاي سياست گذاري و اجرايي در پيش دارد كه برخي از آنها همچون اجراي برنامههاي آموزش مداوم اعضا، مشاركت فعال در تدوين برنامههاي آموزشي علوم پزشكي، همكاري با مراكز ذيربط در جهت گسترش فعاليتهاي علمي، تحقيقاتي و انتشارات علوم پزشكي و نيز عضويت در شوراهاي گسترش و برنامهريزي دانشگاهها و مشاركت در تعيين ظرفيت دانشگاههاي دولتي و غير دولتي در قانون تشكيل سازمان نظام پزشكي مورد تصريح قرار گرفته و بر امكان واگذار تمام يا بخشي از مسئوليتهاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در رابطه با آموزشهاي مداوم جامعه پزشكي، برگزاري امتحانات در سطوح مختلف و نيز ارزشيابي و نظارت بر امور پزشكي به صراحت تاكيد شده كه در اين ميان آموزش مداوم را ميتوان مهمترين وظيفه سازمان نظام پزشكي برشمرد.
وي ادامه داد: در حالي كه در نخستين كلمات قانون آموزش مداوم جامعه پزشكي، وزارت بهداشت، با همكاري سازمان نظام پزشكي عهدهدار مسؤوليت آموزش مداوم قلمداد شده لكن طي بيش از يك دهه تجربه اجراي اين قانون تا كنون اثر مطلوبي براي جلب مشاركت اين سازمان در امر آموزش مداوم فراهم نيامده و در نتيجه كم توجهي به ديدگاهها، نيازها و شئونات جامعه پزشكي، برخي تفاسير و برداشتهاي نادرست از قانون، پافشاري و تمركز بر مسائل سطحي و ظاهري و غفلت از فلسفه اصلي آموزش، يعني ارتقاي دانش، نگرش و مهارتهاي مورد نياز تفاهم را در پي داشته است.
وي با بيان اين كه تمامي پزشكان از اول تيرماه بايد براي تمديد پروانه مطب خود اقدام كنند، گفت: طبق توافقي كه با سازمانهاي بيمه گر انجام داديم تا صدور پروانههاي جديد به مدت ٤ ماه پزشكان ميتوانند با همان پروانههاي مطب گذشته خود كار كنند.
وي با تاكيد بر اين كه تعرفههاي بخش غيردولتي در ابتداي سال ٨٥ اعلام شد، افزود: اين تعرفهها با تعرفههاي واقعي فاصله فراوان دارد.
وي با تاكيد بر اين كه تعرفهها و سرانه غير واقعي ابتدا بخش دولتي را دچار مشكل خواهد كرد، افزود: هرگونه تعرفه غير واقعي ابتدا بخش دولتي و سپس بخش خصوصي را دچار مشكل خواهد كرد كه اين نشان از اينست كه بايد سهم سلامت را از توليد ناخالص ملي بالا ببريم.
به گزارش ايسنا، وي ادامه داد: در كشورهاي اروپايي ١٦ درصد از درآمد ناخالص ملي به بخش سلامت تعلق دارد در حالي كه در كشور ما تنها ٦/٥ درصد از سرانه به اين بخش اختصاص پيدا كرده است.
صدر گفت: سازمان نظام پزشكي كه مطابق قانون، تدوين شرح وظايف گروههاي مختلف جامعه پزشكي را نيز عهده دارد در راستاي وظايفي با شناسايي دقيق ديدگاهها و نيازهاي همكاران و نظرات انجمنها و محافل علمي تحول بنيادين و بازنگري در ضوابط و سياستهاي آموزش مداوم جامعه پزشكي را با رويكرد كاهش ضوابط جبراني و تاكيد در مشاركت فعال، اختياري و مبتني بر احساس نياز همكاران، ارتقاي كيفيت در محتوا و روشهاي آموزش، توقف و سهولت دسترسي به انواع برنامهها و محصولات آموزشي و نيز تاكيد بر ارزشيابي دانش و مهارت همكاران را ضروري ميشمارد و در اين مسير با جديت پيش ميرود.
وي ادامه داد: در همين راستا و به منظور انجام شايسته وظايف خطير آموزشي در ساختار جديد اداري سازمان نظام پزشكي طي ماههاي اخير معاونت آموزشي و پژوهشي تاسيس شده و توسعه كيفي و كمي فعاليتهاي آموزشي سازمان به ويژه در جهت فعالسازي ظرفيتهاي آموزشي در نظام پزشكي شهرستانها و مشاركت در برگزاري همايشهاي علمي تخصصي، برگزاري همايشهاي جامعه در موضوعات مختلف مورد نياز آحاد جامعه پزشكي، سرمايه گذاري و اهتمام به توسعه خودآموزي، برنامه ريزي براي مشاركت گسترده در سياست گذاريهاي آموزش پزشكي در محافل مختلف عمومي و تخصصي، سرمايه گذاري در بخش آموزش همگاني، توسعه و ترويج اخلاق پزشكي و اطلاع رساني دستاوردهاي جديد علمي و پژوهشي را در پيش گرفته است.
١٠:٤٨ ٢٤/٠٣/١٣٨٥