٠٥:٥٠ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
يك صنعتگر:
كشور چين سيليس فشرده را به جاي عقيق به بازار عرضه مي‌كند

يك هنرمند كه در رشته تراش سنگهاي نيمه قيمتي فعاليت دارد، گفت: كشور چين سيليس فشرده را به جاي سنگ عقيق به بازار عرضه مي‌كند.
"وحيد عبدي" كه از استان اردبيل در نمايشگاه صنايع دستي ايران شركت كرده است، در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، اظهار داشت: ‪ ۶۰‬درصد آنچه كه به اسم عقيق به مردم فروخته مي‌شود محصول كشور چين و تقلبي است كه در واقع سيليس فشرده‌ي رنگ شده است.
وي‌با اشاره به اينكه بزرگترين معدن سنگ عقيق ايران در قم واقع شده است ، افزود: سنگ عقيق واقعي داراي خواص طبيعي زيادي مانند تنظيم ضربان قلب و جريان گردش خون، بهبود سوخت و ساز و متابوليسم بدن است.
عبدي گفت: مهمترين سنگهاي نيمه قيمتي فيروزه، عقيق، زبرجد، سيلان، جيد و اپال است كه بيشترين تقاضا در بازار ايران مربوط به سنگ عقيق است.
وي افزود: بعد از عقيق سنگ فيروزه بيشترين تقاضا را دارد ولي فيروزه اصل كه معادن آن در نيشابور است، گران است.
وي در مورد قيمت عقيق، اظهارداشت: قيمت عقيق بسته به نوع آن متفاوت است و از گرمي ‪ ۵۰۰‬تومان تا ‪ ۲۰‬هزار تومان متغير است ولي عقيق‌هاي چين كه با قيمت پايين در بازار عرضه مي‌شود، سنگ نيست و نوعي سيليس فشرده رنگ شده است.
اين صنعتگر گفت: تقاضاي داخلي براي خريد سنگهاي تزئيني محدود است و سازمان صنايع دستي بايد شرايط حضور صنعتگران را در نمايشگاههاي خارجي براي معرفي و عرضه محصولات صنايع دستي به بازارهاي جهاني فراهم كند.
عبدي افزود: سال گذشته مانع تراشي‌هاي يك سازمان دولتي مانع از حضور تعدادي از صنعتگران صنايع دستي در نمايشگاه عربستان شد.
وي در مورد آموزشهاي فشرده در رشته تراش سنگهاي قيمتي و نيمه‌قيمتي، گفت: آموزشهاي فشرده فقط زمينه آشنايي افراد با اين رشته فراهم مي‌كند و با تكيه بر اين آموزشها امكان حضور در بازار وجود ندارد.
وي افزود: بازار سنگهاي تزئيني محدود است و قبل از اقدام به آموزش و دست كم همزمان با آن بايد بازار براي اين محصول ايجاد شود.
اين صنعتگر در مورد رقابت پذيري محصولات و سنگهاي نيمه قيمتي ايران در بازار جهاني، گفت: تراش سنگها در ايران دستي است ولي در كشورهاي برزيل، تايلند و هند كه بازار سنگ‌هاي نيمه قيمتي دنيا را در اختيار دارند با استفاده از دستگاه تراش ليرزي صورت مي‌گيرد و به همين علت محصولات اين كشورها ارزان است.

١١:٠٥ ٢٤/٠٣/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد