٠٥:٥٦ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
ذائقه غذايي كودكان به گوشت و ماهي ارثي است

دانشمندان مي‌گويند ذائقه غذايي كودكان به گوشت و ماهي ارثي است اما در مورد علاقه به سبزي‌ها و دسرها اين محيط است كه نقش بيشتري ايفا مي‌كند.
به گزارش خبرگزاري رويترز از لندن، دانشمندان در يك تحقيق ذائقه غذايي دوقلوهاي همسان و غيرهمسان را بررسي كردند و دريافتند برخي از علايق غذايي ارثي و برخي ديگر اكتسابي است.
پروفسور جين واردل از تحقيقات سرطان انگليس مي‌گويد اين اولين مطالعه‌اي است كه شمار قابل توجهي از غذاهاي پروتييني را بررسي مي‌كند و نقش ارث را در ذائقه افراد نشان مي‌دهد.
در اين مطالعه فهرستي از ‪ ۷۷‬غذاي مختلف در اختيار مادران ‪ ۱۰۳‬جفت دوقلوي همسان چهار و پنج ساله و ‪ ۱۱۱‬جفت دوقلوي غيرهمسان قرار دادند از آنها خواستند ميزان علاقه فرزندان خود را به اين غذاها مشخص كنند.
دوقلوهاي همسان ژنهاي نظير هم دارند، اما در مورد دوقلوهاي غيرهمسان فقط نيمي از ژنها نظير هم است. بنابراين مقايسه علايق غذايي نشان مي‌دهد چه ذائقه‌هايي ارثي و چه ذائقه‌هايي تحت تاثير عوامل محيطي است.
محققان با بررسي ميزان علاقه دوقلوهاي همسان و غيرهمسان به اين غذاها نقش ژنها در اين زمينه مشخص كردند.
بطور مثال در مورد طول قامت، قد دوقلوهاي همسان بسيار نزديك هم است در حالي كه در مورد دوقلوهاي غيرهمسان اينگونه نيست. اين نكته نشان مي‌دهد قد افراد ارثي است.
هرچند مشخص نيست چه عواملي بر ذائقه افراد به ميوه، سبزي‌ها يا دسرها تاثير مي‌گذارد، اما تاثير والدين يا فراواني اين مواد غذايي در اين زمينه نقش دارد.
احتمالا كودكان با مشاهده رغبت يا بي‌ميلي والدين به برخي سبزي ها آنها هم همين رفتار را در پيش مي‌گيرند.
مشروح اين مطالعه در مجله "‪ "physiology and behaviour‬منتشر شده است.

١١:٣٤ ٢٤/٠٣/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد