آيا ايران توانسته از ظرفيتهاي توريسم درماني به خوبي استفاده كند؟
بنا بر اعلام كارشناسان و مسؤولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، به طور كلي سالانه حدود 7 هزار بيمار با انگيزه گردشگري و به منظور درمان وارد كشورمان ميشوند كه ضمن توسعه بخش گردشگري، راهها و هتلها ميتوانند سبب رفع بخشي از مشكلات مالي سيستم درمان شوند.
لذا با توجه به اين هدف و ديگر مزايا، شوراي سياستگذاري گردشگري سلامت، چندي پيش با هدف سياستگذاريهاي كلان در حوزه توريسم درماني و استفاده از ظرفيتهاي بالقوه درماني كشور تشكيل شد تا ضمن ايجاد بازارهاي بينالمللي توريسم درماني در كشورمان، امكانات و تجهيزات لازم را در اين خصوص فراهم نمايند.
به گزارش سرويس «بهداشت و درمان» خبرگزاري دانشجويان ايران، شركت در نمايشگاههاي درماني، ساماندهي و تقويت امكانات پزشكي در داخل كشور و فراهم كردن زمينه بهرهبرداري از آنها براي توريستهاي خارجي، تدوين و ايجاد پوشش كامل بيمهاي براي گردشگران به ويژه گردشگران درماني از جمله برنامههاي شوراي گردشگري سلامت است. حال با توجه به مباحث گفته شده سوالي كه مطرح ميشود اين است كه ايران تا كنون توانسته استفادههاي لازم را از ظرفيت توريسم درماني ببرد؟
دكتر حسن فضلي مشاور امور بينالملل دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي كه پيرامون گسترش توريسم درماني در ايران مطالعاتي را انجام داده است در گفتوگو با خبرنگار ايسنا با بيان اين كه ايران تا كنون در زمينه توريسم درماني نتوانسته به درستي از ظرفيتهاي خود استفاده كند، گفت: توريسم درماني يك مقوله چند فاكتوري است كه متاسفانه در برابر هزينههاي شده تعداد معدودي بيمار جهت درمان وارد كشور شده است.
وي با اشاره به مطرح بودن بحث توريسم درماني براي ساليان متمادي در دنيا، اظهار كرد: توريسمدرماني به معناي ارائه خدمات درماني به اتباع خارجي است و هم اكنون توريسم درماني در انگلستان و آمريكا به انجام ميرسد.
دكتر فضلي با اشاره به قابليتهاي خوب ايران در مقوله توريسم درماني در مقايسه با ساير كشورهاي منطقه و خاورميانه، ادامه داد: اگر چه به لحاظ درماني از كشورهايي مثل اردن و مصر جلو هستيم اما عملا از جهت توريسم درماني عقب هستيم.
مشاور امور بينالملل دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي افزود: كشور اردن سالانه 500 ميليون دلار و مصر 400 ميليون دلار درآمد ارزي از محل توريسم درماني دارند حال آن كه درآمد ناشي از توريسمدرماني در ايران ناچيز و صرفا به علت وجود روابط خانوادگي از كشورهاي حاشيه خليج فارس جهت درمان به مراكز درماني شيراز مراجعه ميكنند.
فضلي در خاتمه صنعت توريسم و توريسم درماني را در يك مقوله دانست و تاكيد كرد: چنانچه بتوانيم خدمات خوبي ارائه دهيم در آن صورت قادر خواهيم بود كه براي بحث توريسم درماني حرفهايي براي گفتن داشته باشيم.
٠٩:٥٣ ٢٨/٠٣/١٣٨٥