١١:٠٨ ٠٧/٠٩/١٤٠٣
اخبار ديگر رسانه ها
رئيس دانشگاه تهران:
بازنشستگي تعدادي از اعضاي هيات علمي قانوني بود

رئيس دانشگاه تهران گفت: بازنشستگي اعضاي هيات علمي دانشگاهها امري قانوني و در اين خصوص با عدالت رفتار شده است.
حجت‌الاسلام "عميد زنجاني" روز چهارشنبه در حاشيه بازديد از باغ نگارستان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طبق قانون بازنشستگي، اعضاي هيات علمي در سن ‪ ۶۵‬سالگي، وارد دوره بازنشستگي مي‌شوند.
وي افزود: با اين وجود با تشخيص دانشگاه و در صورتي كه نبود استاد، خللي را به امر تحقيق و پژوهش و آموزش دانشگاه وارد كند، مديريت دانشگاه بازنشستگي وي را به تعويق مي‌اندازد.
به گزارش ايرنا، زنجاني تصريح كرد: دانشگاه تهران هزار و ‪ ۵۵۰‬عضو هيات علمي دارد كه از اين تعداد ‪ ۶۰۰‬نفر درجه "استاد تمام" را دارند.
وي افزود: از ميان استاداني كه داراي درجه استاد تمام هستند، كمتر از ‪ ۱۰‬نفر به سن بازنشستگي رسيده‌اند كه با توافق و تمايل آنان بازنشسته خواهند شد.
رئيس دانشگاه تهران تاكيد كرد: برخي استادان ممتاز با وجود آنكه سنين بالايي دارند، بازنشسته نمي‌شوند مثل استاد شهيدي كه در سن ‪ ۸۴‬سالگي است و دكتر كاتوزيان كه در آستانه ‪ ۸۰‬سالگي قرار دارد.
وي با اشاره به مصوبه وزارت علوم در خصوص عدم بازنشستگي استادان ممتاز گفت:استاداني كه با معيارهاي وزارت علوم به عنوان "استاد ممتازي" برگزيده مي‌شوند، با وجود بالا بودن سن و در صورت توان مي‌توانند بدون بازنشستگي با دانشگاه همكاري كنند.
وي با اشاره به نامه معاون آموزشي دانشگاه تهران به معاون حقوقي وزارت علوم گفت: در بخشي از اين نامه آمده بود كه در ميان ليست بازنشستگان هيچ كدام از استادان ممتاز و مبرز حضور نداشتند كه اين مساله برخي از استادان را ناراحت كرد.
زنجاني تصريح كرد: در ميان بازنشستگان هيچ كدام درجه "استاد ممتازي " نداشتند.
وي اظهار داشت: امسال بين ‪ ۴۵‬تا ‪ ۵۰‬نفر از هيات علمي بازنشسته شدند كه تنها پنج نفر از آنان به درجه استادي رسيده بودند و بقيه در سطح مربي و استادياري قرار داشتند.
زنجاني ادامه داد: دانشگاه تهران به لحاظ مالي قدرت بازنشستگي استادان را ندارد زيرا كه با وجود حداقل بودن ميزان پرداختي بازنشستگان، هر استاد بايد در زمان بازنشستگي ‪ ۴۵۰‬ميليون ريال دريافت كند.
زنجاني يادآور شد: از ليست اعضاي هيات علمي كه براي بازنشستگي ارائه شد، اسامي كساني كه وجودشان به لحاظ علمي براي دانشگاه ضروري بود، حذف شد.
وي تصريح كرد: در پرونده‌هاي كارگزيني دانشگاه تنها مشخصات فردي ثبت مي‌شود و گرايشهاي سياسي در آن ذكر نشده است تا بر اساس آن درباره بازنشستگي افراد تصميم گرفت.
وي افزود: همچنين اسامي زنان عضو هيات علمي كه در سن بازنشستگي بودند نيز از ليست يادشده حذف شد چرا كه تعداد بانوان هيات علمي دانشگاه تهران كم است پس بايد تعداد بازنشستگان نيز كم باشد.
زنجاني با انتقاد از اينكه تمام اعضاي هيات علمي با عنوان " استاد " خطاب مي‌شوند، تاكيد كرد: استاديار و مربياني كه طي ‪ ۳۰‬سال خدمت خود هيچ ارتقايي نداشته و تاليف و پژوهشي را ارائه نكرده باشند، بازنشسته مي‌شوند.
وي با انتقاد از برخي رسانه در انعكاس مطالب مربوط به بازنشستگي اعضاي هيات علمي دانشگاه با عنوانهايي چون " موج بازنشستگي"، آن را نادرست و ناروا خواند.
رئيس دانشگاه تهران در خصوص اينكه چرا بازنشستگي تعدادي از اعضاي هيات علمي پيش از زمان امتحانات دانشگاه اعلام شد، گفت: دوره بازنشستگي اين افراد از اول تير آغاز مي‌شود و به لحاظ روحي و رواني بايد چند ماه قبل از آغاز بازنشستگي، اين موضوع به فرد اعلام شود.
زنجاني افزود: چون گروههاي آموزشي دانشگاه پس از پايان امتحانات تشكيل مي‌شوند و برنامه‌ريزي براي تعيين دروس را استادان انجام مي‌دهند، بايد چند ماه جلوتر زمان بازنشستگي به گروهها اعلام مي‌شد.
وي يادآور شد: در تمام مراكز علمي و دانشگاهي جهان، حتي استاداني كه جوايز نوبل را كسب كرده باشند، روزي به سن بازنشستگي مي‌رسند.
وي تصريح كرد: اينكه تصور شود و با رفتن چند عضو هيات علمي عمر دانشگاه تهران كه نماد آموزش عالي است، به پايان مي‌رسد، اشتباه است زيرا بازنشستگي امري قانوني است كه اگر اجرا نشود بايد مديريت را زير سئوال برد.
رييس دانشگاه تهران در پايان اظهار داشت: در رابطه با بازنشستگي اعضاي هيات علمي بايد به عدالت رفتار كرد و خلاصه كردن دانشگاه تهران در يك استاد، تجليل فرد نيست بلكه تحقير دانشگاه است.

١٥:٣٩ ٣١/٠٣/١٣٨٥
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد