براساس يافته هاي يك پايان نامه:
زعفران اصفهان از لحاظ رنگدهي و ميزان عطر از كيفيت بهتري برخوردار است
يافته هاي يك پايان نامه نشان مي دهد: زعفران اصفهان از لحاظ رنگ دهي و ميزان عطر نسبت به نمونههاي ديگر از كيفيت بهتري برخوردار است.
به گزارش سرويس «پاياننامه» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خراسان، محمد مهدوي در پايان نامه دكتري داروسازي خود با راهنمايي دكتر محمد حسنزاده و دكتر سيد احمد امامي استادان دانشكده داروسازي مشهد به بررسي نمونههاي زعفران مناطق مختلف ايران پرداخته است.
دراين پايان نامه كه به بررسي نمونههاي زعفران جمع آوري شده از شرايط مختلف كشت و از مناطق مختلف ايران (اصفهان، تبريز، تربتجام، تربتحيدريه، سبزوار، كاشمر، مشهد، نجفآباد، نيشابور) پرداخته، درصد رطوبت، درصد كروسين (عامل رنگ) و درصد سافرانال (عامل عطر) زعفران با استفاده از سه روش مختلف بررسي شده است.
اين پايان نامه نشان مي دهد: روش عصاره گيري با آب سرد و استفاده از اسپكتروسكوپي UV-VIS، روش عصارهگيري با اتانول 50 درصد و سونيكاسيون مخلوط حاصل و استفاده از اسپكتروسكوپي UV-VIS و روش عصاره گيري با اتانول 50 درصد و سونيكاسيون مخلوط حاصل و استفاده از دستگاه HPLC براي تعيين تفاوت هاي زعفران در مناطق مختلف پاسخگويي مطلوبي داشته است.
در اين پژوهش با استفاده از روش تقطير، روغنهاي فرار موجود در نمونههاي زعفران استخراج شده و به وسيله روش GC-MS آناليز و نمونههاي مناطق مختلف كشور از نظر ميزان مواد فرار و درصد آنها با هم مقايسه شده است.
در اين پايان نامه با مقايسه سه روش نام برده شده، روش عصاره گيري اتانولي و سونيكاسيون مخلوط حاصل، روش بهتري براي استخراج رنگدانههاي زعفران كه عمدتا از گروه كاروتنوئيدهاي داراي عامل كربوكسيلاند، ذكر شده است.
يافته هاي اين پايان نامه نشان مي دهد: بيشترين درصد سافرانال موجود در نمونهها با روش اندازه گيري HPLC مربوط به نمونههاي زعفران اصفهان و كمترين مربوط به نمونههاي سبزوار و كاشمر بوده است.
١٦:١٠ ٠٣/٠٤/١٣٨٥