29 آبان ماه جاري؛
همايش ملي "جوانان و هويت ايراني؛ همسازي عناصر ديني و ملي "در دانشگاه تهران برگزار ميشود
همايش ملي "جوانان و هويت ايراني؛ همسازي عناصر ديني و ملي" چهارشنبه 29 آبان ماه به همت پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاددانشگاهي در دانشگاه تهران برگزار ميشود.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي، دكتر حسينعلي قبادي رييس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي اين نهاد صبح امروز در نشست مطبوعاتي كه به منظور تبيين اهداف و محورهاي اين همايش برگزار شد، در سخناني اظهار داشت: اين همايش با هدف واكاوي و تبيين ابعاد و مولفههاي هويت ايراني (ديني ، ملي و انقلابي)، شناخت عميق تر وجوه همسازي عناصر هويت ايراني و نسبت آن با اقتدار و اتحاد ملي و شناخت بهتر نيازها، آسيبها و عوامل اثرگذار فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي، سياسي و خانوادگي در ارتقاء و تحكيم هويت جوانان برگزار ميشود.
دكتر قبادي ادامه داد: فراهم ساختن زمينههاي تحقق مفاد سند چشم انداز بيست ساله براي تحكيم و تقويت جوانان، جلب نظر و بهرهمندي از مشاركت نخبگان، صاحب نظران و محققان در عرصه سياستگذاري و برنامهريزيهاي مربوط به جوانان و دستيابي به راهكارهاي مطلوب و متناسب با وظايف دستگاههاي دولتي و مردمي در حوزه هويت جوانان از ديگر اهداف برگزاري اين همايش است.
رييس پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات اجتماعي جهاددانشگاهي خاطرنشان كرد: محورهاي اين همايش شامل مفاهيم و رويكردها، مناسبات هويت ملي و ديني در دورهها و كشورهاي مختلف (مقايسه با ايران)، بررسي هويت درايران امروز، امام خميني، انقلاب اسلامي، دفاع مقدس و هويت ديني و ملي (با تاكيد بر جوانان)، وجوه همسازي عناصر هويت ايراني و نسبت آن با اقتدار و اتحاد ملي و راهكارهاي ارتقاي هويت ديني و ملي جوانان ميباشد.
دكتر قبادي تصريح كرد: هويت ملي ايرانيان داراي دو پايه اصلي "هويت ملي" و "هويت ديني" است كه آن را ميتوان "هويت ايراني" ناميد، اين دو در طول تاريخ با هم ممزوج شده و قابل تفكيك نميباشند و به همين دليل تقويت هويت ايراني و افزايش تعهد و تعلق مردم و جوانان به كشور در نهايت منجر به تقويت انسجام ملي خواهد شد.
وي با اشاره به تاكيد مسؤولان نظام به ويژه رهبر معظم انقلاب به اين مساله ، گفت: همايش ملي "جوانان و هويت ايراني؛ همسازي عناصر ديني و ملي" با رويكرد همسازي دو عنصر ديني و ملي در هويت ايران تلاش دارد در يك مواجهه علمي، اين موضوع را مورد بررسي و چالش قرار دهد و بستر مناسبي را براي طرح نظرات صاحب نظران حوزه و دانشگاه فراهم نمايد تا با استفاده از مباحث مطرح شده راهكارهاي مناسب براي برنامه ريزي و سياست گذاري هاي هويت ايراني حاصل گردد.
دكتر قبادي يادآور شد: در مجموع 178 مقاله از 26 استان به دبيرخانه همايش ارسال شد كه با داوري اساتيدي از بيست دانشگاه و مركز تحقيقاتي كشور مقالات برگزيده انتخاب شدند، ضمن اينكه 18 مقاله در روز همايش در قالب سخنراني و نشستهاي تخصصي ارايه ميشود.
خاطرنشان ميكند، اين همايش ملي چهارشنبه 29 آبان ماه در تالار فردوسي دانشكده ادبيات دانشگاه تهران برگزار ميشود.ح/الف
١٨:٠٧ ٢٦/٠٨/١٣٨٧