١٢:٢٥ ٠١/٠٩/١٤٠٣
مقاله
گزارشی از هشتمین همایش نکوداشت مقام استاد در دانشگاه علوم پزشکی تهران

شايد ديدن اصرار پزشكان نامدار و استادان دانشگاه براي بوسه زدن به دستان فردي ديگر در حضور قريب هزار نفر بيننده، بيشتر به يك رويا شبيه باشد ولي اين رويا هر ساله در مراسم و همايش «نکوداشت مقام استاد دانشگاه علوم پزشكي تهران» چندين بار، جامه حقيقت به خود می پوشاند و حضار این مجلس از ديدن اشك شوق استادان برگزیده و اشك سپاس شاگردان نامدار آنان، خود به وجد می آیند و صحنه هاي باشكوهي را خلق می کنند.

سه شنبه 22 ارديبهشت ماه سال جاري، تالار ابن سيناي دانشگاه علوم پزشکي تهران، شاهد حضور چندين نسل از محصلين و مدرسين علوم پزشكي كشور بود كه همه گردآمده بودند تا از 12 نفر از برگزيدگان اين عرصه به نمايندگي از استادان پرشماري كه در اين راه تلاش و كوشش داشته اند، تقدير به عمل آورند. اين برنامه كه هشتمین دوره اين مراسم بود، توسط دبیرخانه نکوداشت مقام استاد جهاد دانشگاهي علوم پزشكي تهران و با همراهي دانشگاه علوم پزشكي تهران برگزار شد، با استقبال كم نظير گروه هاي مختلف دانشجويان و دانش آموختگان علوم پزشكي و ساير اقشار جامعه دانشگاهي روبه رو گردید. رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران: تقدیر از اساتید مایه افتخار جهاد است.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران در هشتمین همایش نکوداشت اساتید اظهار داشت: تقدیر از استادان پیشکسوت موجب توسعه علمی و محقق شدن توصیه های مقام معظم رهبری در باره توسعه کشور است. به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران دکتر مسعود حبیبی در هشتمین همایش نکوداشت مقام استاد، تقدیر از اساتید پیشکسوت را مایه ی فخر و مباهات مجموعه جهاد دانشگاه عنوان کرد و گفت: توسعه علمی و پیشرفت یک کشور در گرو تقدیر و استفاده از تجارب اساتید و بزرگان علمی کشور بدست می آید.
دکتر حبیبی گفت: ما با برگزاری نکوداشت و تقدیر از اساتید نمی توانیم حتی ذره ای از زحمات آنها را جبران کنیم چرا که هویت علمی، فرهنگی و شخصیت ما مرهون تلاش های بی دریغ و از خود گذشتگی های اساتید است. وی اظهار داشت: هرچقدر یک جامعه به اساتید و دانشگاهیان خود رجوع کند می تواند سریع تر به پیشرفت برسد.
رئیس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران در پایان تصریح کرد: ما با استفاده از تجارب اساتید پیشکسوت می توانیم شکاف هایی که در مسیر توسعه خود با کشورهای پیشرفته داریم را پر کنیم؛ همانگونه که این امر در حال اتفاق است. دکتر لاریجانی رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران: استادان سرمايه‌هاي اصلي دانشگاه‌ها هستند استادان سرمایه های اصلی دانشگاه ها هستند و مجموعه توان و پتانسیل دانشگاه منوط به توانمندی اساتیدی است که در گروه پزشکی نقش آفرینی کردند.
دکتر باقر لاریجانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در مراسم هشتمین همایش نکوداشت مقام استاد اظهار داشت: استفاده منطقی از توان علمی اساتید موجب پیشرفت توسعه دانشگاه می شود. وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی تهران دارای حدود 50 هزار دانش آموخته، حدود 1300 استاد برجسته و 400 استاد بازنشسته است که اکثریت این اساتید افراد انتخاب شده ای از میان دانش آموختگان این دانشگاه هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران توسعه علمی دانشگاه را منوط به ارتباط با دانش آموختگان آن دانست و تصریح کرد: اگر دانشجویان بخواهند در چهارچوب های علمی ارائه شده گام های محکمی بردارند بهترین الگو برای این حرکت اساتید هستند.
وی افزود: تجارب اساتید حاصل عمر آنان است که با هیچ نوشته و آموخته ای بدست نمی آید و در هیچ چهارچوب نوشتاری و آموختاری منتقل نمی شود و زمان زیادی نیاز است تا ارزش واقعی اساتید نمایان گردد. دکتر لاریجانی با اشاره به شرایط فعلی جامعه ی علمی کشور تأکید کرد: جامعه ی علمی کنونی نیازمند هدایت، حمایت و همکاری اساتید برای پیشرفت است. وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی تهران دارای رتبه و جایگاه قابل قبولی در سطح کشور است اما آنچه فراروی این دانشگاه است کسب رتبه ی اول علمی منطقه در افقی 15 ساله است. رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این که در سند توسعه ی پیشرفت کشور وزارت بهداشت در حوزه ی سلامت جایگاه ویژه ای دارد، افزود: استراتژی جدید برای گسترش و توسعه در حوزه علمی کشور استفاده از تجربیات فرهیختگان در تصحیح سند نقشه علمی جامع کشور و همچنین نقشه ی علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران است.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران در 6 سال گذشته دارای رتبه ی برتر کشور بوده است و در جهان نیز رتبه ی زیر 500 را دارا است، همچنین 50 درصد آموزش PhD کشور به عهده ی این دانشگاه است و در حدود 50 درصد انتشارات خارجی کشور در زمینه ی حوزه پزشکی را دانشگاه علوم پزشکی تهران تأمین می کند.
دکتر لاریجانی در پایان ابراز امیدواری کرد: با حمایت و هدایت اساتید چهارچوب ماندگاری برای آینده توسعه ی علمی کشور و دانشگاه علوم پزشکی تهران در پیش رو باشد. دکتر یلدا استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران: مهمترین وظیفه استاد آگاه کردن مردم است استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی تهران در هشتمین مراسم نکوداشت مقام استاد اعلام کرد: باید در جامعه از افرادی که در افزایش دانایی مردم سهم دارند تقدیر شود و وظیفه اصلی اساتید آگاه کردن و افزایش دانایی مردم است.
دکتر یلدا، متخصص بیماری های عفونی اظهار داشت: اساتید مقام انبیاء و اولیاء را در جامعه دارند و حضورشان برای جامعه ارزشمند است و تجلیل از اساتید به خاطر کارهای علمی است که انجام داده اند. این استاد پیشکسوت با اشاره به سخن مولانا گفت: مولانا می فرماید بزرگترین فضیلت ها دانایی و بزرگترین گناهان جهل است و افرادی که در باز کردن چشم و گوش مردم نقش دارند و به مردم آگاهی و علم و هوشیاری می دهند برای جامعه از اهمیت ویژه ای برخوردارند. وی در ادامه تصریح کرد: قوام یک جامعه وابسته به اساتید، فرهیختگان و دانشمند آن جامعه است و باید از این اساتید به خاطر کارهای ارزشمندی که انجام داده اند تقدیر کرد.
شایان ذکر است در این مراسم از دکتر علیرضا مشایخی فوق تخصص اعصاب اطفال، دکتر شکرالله طریقتی متخصص روانپزشکی، دکتر عباس شیبانی پزشک، دکتر جعفر دادمنش فوق تخصص دندانپزشکی، دکتر علی احمدی ابهری متخصص روانپزشکی، دکتر بهروز نبئی متخصص پزشکی اجتماعی، دکتر محمد پژوهی فوق تخصص غدد، دکتر احمد جوادیان متخصص چشم پزشکی، دکتر علیرضا مصادقی نیا متخصص بهداشت محیط، دکتر فاضل شمسا متخصص داروسازی، دکتر احمدرضا دهپور متخصص فارماکولوژی و دکتر داراب مهربان متخصص اورولوژی تقدیر به عمل آمد.
از ميان گفته هاي اساتيد منتخب از مهمترين نكاتي كه در اين مراسم توسط اساتيد منتخب بيان شد، تاكيد بر نقش مهم همسران ايشان در كسب موفقيت هايشان بود. همچنين علاقه به خدمت به كشور و مردم عامل ديگر تلاش خستگي ناپذير و همراه با موفقيت اين بزرگان بود. ایشان با اشاره به اینکه بر اساس تجربیاتشان دانشجوی ایرانی، مستعدترین، کوشاترین و تواناترین دانشجوی دنیا است، به پزشكان جوان توصيه كردند كه به بيمار به ديد مشتري نگاه نكنند و قداست اين حرفه را پاس بدارند و نيز از امكانات علمي موجود نهايت استفاده را در جهت ارتقاي دانش خود و خدمت به هم نوعان ببرند. همچنین ایشان تاکید داشتند که ویژگی های مهمی که یک پزشک باید داشته باشد، اولا وجدان کاری، ثانیا آگاهی های علمی روز و ثالثا قناعت است. این اساتید با اشاره به اینکه در کنار مردم بودن از شیرین ترین موقعیت های زندگی یک پزشک است، آموزش در بستر جامعه را معقول و نتیجه بخش دانستند. ایشان تاکید داشتند که پیشه کردن مدارا و رفتار مناسب با بیمار و همراهان بیمار، می تواند بسیاری از دردهای آنها را بکاهد.
برخی از اساتید نیز به بیان خاطراتی از دوران فعالیت در بیمارستان و یا تدریس در دانشگاه پرداختند. تاریخچه همایش نخستین دوره اين همايش با ابتكار و علاقه دانشجويان رشته پزشكي، با تاسيس دبيرخانه اي به نام «نكوداشت مقام استاد» توسط معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي واحد علوم پزشكي تهران آغاز گرديد و با برگزاري هشت همايش مستمر، اكنون با پيگيري هاي نيروهاي مشتاق و بانشاطي از ميان دانشجويان، علاقه مندي و توجه مسئولان نيز به موضوع تقدير از اساتيد پیشکسوت، جلب شده به طوري كه در دوره هاي اول تا چهارم سازمان نظام پزشكي و دانشگاه علوم پزشكي تهران و دوره های پنجم تا هشتم دانشگاه علوم پزشكي تهران از برگزاري اين همايش حمايت كرده اند. نکته قابل توجه حضور دانشجويان در برپايي اين همايش است، بطوریکه در وهله اول اساتيد برتر توسط دانشجويان معرفي مي‌شوند و در مرحله بعد انتخاب ايشان توسط هيأت داوري متشکل از پنج نفر از اساتيد پيشکسوت دانشگاه علوم پزشکي تهران انجام مي‌شود که در نهايت با مشاوره رئيس دانشگاه علوم پزشکي تهران، از آنان در 2 مرحله دانشجویی و رسمی تقدير به عمل مي‌آيد.
از جمله اساتيدي كه در دوره هاي گذشته اين همايش از آنان تقدير شده، مي توان به دكتر عليرضا يلدا متخصص بيماري هاي عفوني و عضو پيوسته فرهنگستان علوم پزشكي، مرحوم دكتر سيدجواد هدايتي متخصص گوش و حلق و بيني و بنيانگذار دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، مرحوم دكتر ابوالحسن فرهودي فوق تخصص ايمونولوژي اطفال و بنيانگذار ايمونولوژي باليني در ايران، دكتر ابراهيم برال متخصص علوم آزمايشگاهي و انجام دهنده اولين آزمايش هورموني در ايران و دكتر اسماعيل يزدي متخصص جراحي دهان و فك و صورت اشاره كرد. مجموعه جهاد دانشگاهي علوم پزشکي تهران از حدود 10 سال پيش با هدف ترويج فرهنگ پاسداشت و نکوداشت مقام اساتيد در میان دانشجويان و دانشگاهیان دبیرخانه نکوداشت مقام استاد را تأسيس کرد که اين دبيرخانه از ابتدا تاکنون با رهنمودهاي مشفقانه اساتیدی همچون دکتر شمس شريعت، دکتر يلدا و اساتید پیشکسوت دیگر طي 8 سال، اين مراسم را در ارديبهشت ماه برگزار نموده است.
اکنون با استقبال خوب دانشگاهیان از این طرح و تصویب آن در سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی، نکوداشت مقام استادان دانشگاه ها به عنوان یک طرح ملی شناخته شده است.
حاشیه های هشتمین مراسم
* سالن برگزاری این همایش یک ساعت قبل از آغاز مراسم پر شده بود.
* اجرای برنامه را مانند 3 سال گذشته آقای سهیل محمودی بر عهده داشت، که در اوقاتی از برنامه هم به مشاعره با اساتید می پرداخت. امسال نیز برخی از اساتید سروده های خود را در این مراسم خواندند.
* تقدیر از اساتید منتخب در این همایش در 2 مرحله انجام می شد که در مرحله اول دانشجویان استاد، از وی تقدیر می کردند و در مرحله بعد مسوولین حاضر در سالن از ایشان تقدیر به عمل می آوردند که هر دو مرحله با تشویق ممتد حضار روبرو بود.
* یکی از اساتیدی که در دوره اول این همایش از ایشان تقدیر شده بود، در سخنان خود با تبریک به اساتید منتخب گفت: وقتی در آن دوران از من تقدیر شد همسرم(که اکنون مرحوم شده است) به من گفت: از تو در همایش های رسمی مختلفی تقدیر شده است، اما؛ تقدیری که در این همایش توسط دانشجویان از تو انجام شد، دلچسب ترین و به یادماندنی ترین این تقدیرها بود.
* حضور خبرنگاران رسانه های گروهی در این مراسم چشمگیر بود.
* کتابچه یادمان این همایش توسط جهاددانشگاهی در مراسم توزیع شد که دربرگیرنده خلاصه ای از همایش های سال های گذشته و نیز سوابق علمی و اجرایی منتخبان امسال بود.
* پس از پايان مراسم تقدير از اساتيد، حاضرين شاهد اجراي برنامه موسيقي سنتی توسط گروه موسیقی استاد ذوالفنون بودند كه نشاط دوچنداني به جمع بخشيد.ح/الف

١٣:٥٨ ٢٣/٠٢/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد