فيزيولوژي بعد از برداشت
(جابه جايي و نگهداري ميوه ، سبزي و گياهان زينتي)
مؤلف : دكتر رسول جليلي مرندي
ناشر: جهاددانشگاهي واحد آذربايجان غربي
نوبت چاپ: اول – 1383
گياهان باغي ، بويژه ميوه ها و سبزي ها محصولاتي بسيار حساس بوده و سهل انگاري و عدم دقت كافي در زنجيره هاي مختلف بازار از جمله بسته بندي ، حمل و نقل ، نگهداري و انتقال محصول به عمده فروش ها و خرده فروش ها موجب ضايعات و تلفات محصول برداشت شده گرديده و كيفيت آن را كاهش مي دهد . با توجه به اينكه كشورما از مناطق مهم توليد محصولات باغي در دنيا بشمار مي آيد ،بنابراين براي حفظ كيفيت محصول و كاهش ضايعات پس از برداشت و فراهم آوردن امكان صادرات محصول به كشورهاي ديگر ، رعايت استانداردهاي بين المللي ، بسته بندي و حمل و نقل امري ضروري مي باشد .
علم فيزيولوژي بعد از برداشت روش هاي اصولي برداشت ، بسته بندي ، نگهداري و حمل و نقل محصول را بررسي مي كند و مباحث آن مي تواند براي صاحبان كارگاه هاي بسته بندي ، سردخانه ها ، كارخانجات صنايع غذايي ، صادركنندگان و ساير علاقه مندان مفيد واقع گردد. كتاب حاضر براساس سرفصل هاي تدوين شده از سوي وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري براي درس فيزيولوژي بعد از برداشت تنظيم شده است تا به عنوان كتاب درسي مورد استفاده قرار گيرد . همچنين در اين كتاب به عوامل موثر قبل از برداشت محصول ،فيزيولوژي بعد از برداشت گل هاي زينتي و ناهنجاري هاي فيزيولوژيكي آنها نيز اشاره شده است .
لازم به ذكر است اين كتاب در قالب 276 صفحه و با قيمت 2900 تومان در اختيار دانشجويان و علاقه مندان قرار گرفته است .
١٥:٤١ ٠٣/١٠/١٣٨٤