مبانی امنیت شبکه
تأليف: اریک میوالد
ترجمه: گروه پژوهشی فناوری اطلاعات جهاددانشگاهی واحد صنعتی شریف
ناشر: انتشارات انستیتو ایز ایران
نوبت چاپ: چاپ اول، 1385
شمارگان: 2000 جلد
بها: 8000 تومان
اين كتاب که مشتمل بر چهار بخش و بیست فصل است بــــــه موضوعات امنیت شبکه و اطلاعات مي پردازد. بخش اول، شامل مفاهیم پایه امنیت اطلاعات است که در چهار فصل اطلاعات جامعی درباره امنیت اطلاعات، انواع حملات، تکنیکهای نفوذگری و سرویسهای امنیت اطلاعات ارائه داده است.
بخش دوم شامل پنج فصل است که به دانستنی های حقوقی امنیت اطلاعات، خط مشی، مدیریت ریسک ، فرایند امنیت اطلاعات، و بهترین مشق های امنیت اطلاعات پرداخته است. فصل دوم به تحولات سيستم پولي بين المللي اختصاص دارد.
در بخش سوم در چهار فصل جداگانه به موضوعاتی همچون دیواره های آتش، VPN ، رمزگذاری و کشف نفوذ اشاره مي شود. بخش چهارم درباره حفاظت از رایانه های رو میزی، ملاحظات امنیتی Unix ، مسائل امنیتی در ویندوزNT ، مسائل امنیتی ویندوز2000/2003 سرور، معماری اینترنت، نیازهای امنیتی تجارت الکترونیک و امنیت بی سیم بحث مي كند.
نویسنده کتاب با سالها سابقه کار تخصصی در زمینه امنیت اطلاعات در سازمانهای دولتی و بخش خصوصی از تسلط و تجربه فراوانی در این حوزه برخوردار بوده و توانسته است از تواناییهای خود در نگارش کتاب حاضر به خوبی استفاده نماید.
در این کتاب نکات و مطالب ارزنده ای مورد اشاره قرار گرفته است و مباحث آن غالبا با پرهیز از ورود غیر ضروری به جزئیات تخصصی و فنی به نحوی ارائه شده اند تا جذابیتهای خاصی برای عموم خوانندگان بویژه دانشجویان، کارشناسان و مدیران علاقه مند به موضوعات امنیت شبکه و اطلاعات بوجود آید.
خوانندگان این کتاب پس از مطالعه مباحث مورد نظر، علاوه بر اشنایی کامل با مبانی امنیت اطلاعات و مفاهیم امنیت شبکه، آمادگی پذیرش مطالب پیشرفته و فنی تر در موضوعات مورد علاقه را بدست می آورند. ویژگیهای بارز کتاب از جمله نگارش مطالب فنی ان به زبان ساده و روان، توجه به جامعیت مباحث آموزشی در حوزه امنیت شبکه، ارائه نگرش راهبردی و تقویت دید تخصصی خوانندگان، موجب شده است تا مطالب آن با اثربخشی قابل توجهی همراه گردد.
این کتاب به لحاظ ارائه مفاهیم و مباحث کاربردی متنوع و با توجه به ساختار آموزشی خاص آن به عنوان یک مرجع درسی معتبر در موضوعات مفاهیم امنیت اطلاعات، انواع حملات به شبکه ها و سامانه های اطلاعاتی،روشهای نفوذ، پیامدهای قانونی در حوزه امنیت اطلاعات، تجهیزات امنیتی شبکه، شبکه های مجازی اختصاصی،روشهای رمزگذاری، امنیت در سطح سیستمهای عامل،معماری اینترنت و امنیت در تجارت الترونیکی و امنیت اطلاعات در شبکه های ارتباطی بی سیم محسوب مي شود.ح/الف
١٥:٥٥ ٠١/١١/١٣٨٥