روش تحقيق در پژوهش علوم اجتماعي
روش تحقيق در پژوهش علوم اجتماعي
تهيه و تنظيم: غلامحسين حبیبی
نوبت چاپ: اول – 1386
شمارگان: 1000
ناشر: سازمان انتشارات جهاددانشگاهي واحد تهران
حوزه علوم اجتماعي در دهههاي اخير شاهد دگرگونيهايي در رابطه با رويكردهاي پژوهش بوده است. اين دگرگوني در اقبال روزافزون به كاربرد پژوهش در تبيين مسائل اجتماعي نمود يافته است. امروزه پژوهشگران رشتههاي مختلف علوم اجتماعي با استفاده از رويكردهاي موجود د ر روش تحقيق به مطالعه پديدههاي اجتماعي ميپردازند.
امروزه در جامعه مدرن ارتقاي تحصيلي موجب كسب پايگاههاي اجتماعي برتر براي افراد
ميشود. نگاهي اجمالي به نمودار سطح تحصيلي در دهه اخير از افزايش ميانگين سطح تحصيلات در جامعه خبر ميدهد و به همين دليل شاهد رشد روزافزون متقاضيان ادامه تحصيل در مقاطع كارشناسي ارشد و دكترا هستيم.
در كتاب حاضر، كه در جهت پاسخ به نياز دانشجويان رشتههاي مختلف علوم اجتماعي و همچنين علاقهمندان به پژوهش اجتماعي تدوين شده است، مجموعه پرسش هاي روش تحقيق در آزمونهاي كارشناسي ارشد پژوهش علوم اجتماعي در ده سال اخير را به صورت طبقهبندي شده با پاسخهاي تشريحي ارائه داده است.
تحقيق اجتماعي حوزهاي است كه ديدگاهها و روشهاي مخفي را در اختيار محققان قرار ميدهد تا به كندوكاو واقعيتها بپردازند، در اين ميان پژوهشهاي اجتماعي در ايران به تدريج جاي خود را در علم و عمل باز كرده است و اهميت آن نسبت به گذشته دو چندان شده است. و همين امر زمينه ساز استقبال پژوهشگران اجتماعي از رشته پژوهش علوم اجتماعي را فراهم كرده است.
در اين كتاب سعي شده است پراكندگي پرسش ها در آزمونهاي گذشته با يك طبقهبندي معنا دار به حداقل رسيده تا دانشجو بهتر بتواند با مفاهيم مورد سوال درآزمونهاي كارشناسي ارشد ارتباط برقرار كند.
در ابتداي هر فصل كتاب، فهرست كاملي از مفاهيم آن فصل آمده است و اين امر به دانشجويان كمك خواهد كرد تا در ابتدا با توجه به فهرست، مطالب مورد نياز را از منابع موجود مطالعه كرده و بعد به پرسش هاي مربوطه را پاسخ دهند.
در پاسخ به سوالات كتاب سعي شده است تنها به ذكر گزينه مورد نظر اكتفا نشود بلكه به صورت كاملاً تشريحي تمام اطلاعات مورد نياز براي پاسخ به سوال مورد نظر، در اختياردانشجو قرار گيرد حتي در بعضي از سوالات كه مفاهيم اساسي مورد سوال قرار گرفتهاند، تمام نكتههاي مربوط به آن اشاره شده است.
كتاب حاضر در 9 فصل با عناوين عناصر اصلي تحقيق، تئوري سازي، روشهاي تحقيق، تكنيكهاي جمعآوري اطلاعات، معيارهاي مقبوليت تحقيق، سنجش از طريق طبقهبندي، جدول خواني، آمار در پژوهش اجتماعي و كاربرد كامپيوتر در پژوهش اجتماعي به چاپ رسيده است.
اين كتاب در 196 صفحه و به قيمت 27 هزار ريال در اختيار تمامي علاقهمندان قرار دارد.ح/الف
١٤:٥٥ ١٧/٠٢/١٣٨٧