روابط تركيه و رژيم صهيونيستي و تأثير آن بر امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران
روابط تركيه در رژيم صهيونيستي و تأثير آن بر امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران
نويسنده : بابك ارسيا
نوبت چاپ: اول
شمارگان: 1000
ناشر: سازمان انتشارات جهاددانشگاهي
قيمت: 1500 تومان
در مقدمه اي كه توسط نويسنده اين كتاب آمده است، ميخوانيم:
هدف نوشته حاضر اين است كه با محور قراردادن «منافع مشترك» به تبيين و تشريح اهداف و پيامدهاي اتحاد استراتژيك تركيه و اسرائيل در حوزههاي مختلف بپردازد تا نيل به دركي واقع بينانه از انگيزههاي اساسي و انتظارات سياستگذاران دو كشور را در پيش گرفتن سياست همكاري و اتحاد استراتژيك ميسر سازد.
از آنجا كه مقابله با سياستهاي اصولگرايانه ايران خود يكي از محركهاي اصلي نزديكي تركيه و اسرائيل به يكديگر است و با توجه به ضرورت اتخاذ سياسي مناسب در قبال تحولات خاورميانه به ويژه كشورهاي همسايه از جانب نخبگان سياسي حاكم به منظور حفظ امنيت ملي ايران، كالبدشناسي عميق تر روابط تركيه و اسرائيل خصوصاً پيمان نظامي امنيتي 1996 و نگرش به زواياي مختلف آن حائز اهميت است.
دولتها در عرصه سياست بين الملل تحت تاثير مختصات ساختاري خويش و نيز كيفيت ساختار نظام بين الملل از الگوهاي رفتاري خاص پيروي ميكنند كه ميان اتحاد و ائتلاف ، همكاري، رقابت و تعارض در نوسان است .
امروزه مهمترين معيار اكثر تصميم گيرندگان سياست خارجي «منافع ملي» كشورهايشان ميباشد؛ سياستگذاران منافع و اهداف خود را با توجه به ساختارهاي حكومتي و ... الويتبندي مينمايند.
در دنياي كنوني سياست بين الملل با مشكلات و موضوعات جديدي روبروست كه درگذشته اين مشكلات توسط لشگركشي و درواقع توانمنديهاي نظامي حل و فصل ميشد اما در زمان حال دولتمردان از اهرمهاي مختلفي منجمله نفوذ سياسي – اقتصادي و همكاري و تحريك و نفوذ فرهنگي – تبليغاتي براي رسيدن به اهداف خود بهره ميگيرند.
هدف از اين اثر بررسي مناسبات تركيه و اسرائيل و تاثير آن بر امنيت ملي جمهوري اسلامي ايران بوده و براي رسيدن به اين هدف، فهم مقولاتي نظير امنيت ملي و عناصر آن نيز لازم ميباشد.
١٥:٠٩ ٠٦/٠٧/١٣٨٨