معاون جهاددانشگاهي:
ظرفيت دانشجويي بالايي درحوزه تاليف و ترجمه وجود دارد .
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي گفت: ظرفيت دانشجويي كشور در حوزه تاليف و ترجمه كتاب به مراتب بيشتر از آن چيزي است كه از آن استفاده ميشود.
به گزارش روز يكشنبه خبرنگار گروه فرهنگي ايرنا، "عبدالحميد احمدي" در يك نشست مطبوعاتي افزود: دانشجويان نسبت به استادان فراغت بيشتري براي تاليف و ترجمه كتاب دارند ولي به دليل نبود برخي از حمايتها شرايط خوبي براي آنان وجود ندارد.
وي ابراز اميدواري كرد كه سازمان مديريت و برنامهريزي رديف ويژهاي را به حمايت از دانشجويان در اين حوزه اختصاص دهد.
وي همچنين به افزايش تعداد ناشران كتابهاي دانشجويي اشاره كرد و گفت:
هرساله اقبال ناشران دانشجويي نسبت به سال پيش از آن افزايش مييابد كه با حمايت و توجه بيشتر دستاندركاران علمي و فرهنگي كشور اينروند ادامه خواهد يافت.
احمدي درخصوص دوازدهمين جشنواره كتاب سال دانشجويي و برنامههاي آن گفت: اين هفته سيزدهمين دوره هفته كتاب جمهوري اسلامي است كه با توجه به اهميت بحث كتاب در دانشگاهها يك روز از اين هفته به دانشجو و كتابهاي دانشگاهي اختصاص يافته است.
وي اظهار داشت: اين جشنواره با هدف تقدير از دانشجويان اهل قلم، رونق فرهنگ كتابخواني و حمايت از مولفان و ناشران دانشجويي برگزار ميشود.
وي افزود: جشنواره كتاب سال دانشجويي امسال با برگزاري ۱۲۷برنامه فرهنگي با موضوع كتاب و كتابخواني در دانشگاهها ازجمله برپايي مراسم جشن كتاب، نمايشگاه تخصصي كتاب، برگزاري مراسم تقدير از خادمان نشر كتابهاي دانشگاهي و تجليل از مترجمان و مولفان دانشگاهي اجرا ميشود.
وي ادامه داد:همچنين نشستهاي نقد و بررسي كتاب، اجراي طرح افكارسنجي با موضوعبررسي جايگاه مطالعه دربين شهروندان و دانشجويان، برگزاري كارگاههاي آموزشيكتابداري،ويراستاري و آييننگارش كتاب، بازديداز كتابخانهو چاپخانه- هاي بزرگ كشور،مسابقههاي فرهنگي باموضوع كتاب و كتابخواني،برگزاري ميزگرد و سخنراني با موضوع كتاب و كتاب خواني و اهداي كتاب به كتابخانههاو مراكز دانشگاهي كشور نيز از برنامههاي اين جشنواره است.
احمدي در مورد فعاليتهاي جهاد دانشگاهي در حوزه كتاب گفت: انتشار بيشاز ۱۲۷عنوان كتاب درسي و دانشگاهي از سوي سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي درسال گذشته و توزيع كتاب در ۸۰فروشگاه و نمايشگاه دايمي كتاب وابسته به اين نهاد در داخل دانشگاه و شهرهاي اصلي كشور از جمله اين فعاليتها است.
وي افزود: تشكيل مركزي براي حمايت از انتشار آثار دانشجويان نو قلم از اقدامهاي جهاد است كه دانشجويان ميتوانند آثار خود با موضوعهاي علمي، فرهنگي و هنري به دبيرخانه اين بخش ارسال كنند تا پس از ارزيابي، آثار برگزيده جهت انتشار مورد حمايت قرار گيرند.
احمدي گفت: طي برگزاري ۱۲دوره كتاب سال دانشجويي از سال ۱۳۷۳تاكنون سه هزار و ۲۷۱اثر در اين جشنوارهها بررسي شده است كه بيشترين اثر مربوط به دوره دهم در سال ۱۳۸۲و كمترين آن مربوط به دوره چهارم در سال ۱۳۷۶ بوده است.
"محمد سلگي" رييس سازمان انتشارات جهاد دانشگاهي نيز در اين نشست گفت: درجشنواره امسال كتابهاي سال ۱۳۸۳تا نيمه ۱۳۸۴از تمام رشتهها و گروههاي آموزشي به عنوان آثار قابل پذيرش پذيرفته شدند.
وي ادامه داد: اين جشنواره در دو بخش فيزيك به مناسبت سال جهاني فيزيك و بخش فناوري نوين برگزار ميشود.
سلگي گفت: مجموعه آثار رسيده به دبيرخانه اين جشنواره ۴۵۰اثر است كه گروه علوم انساني با ۱۹۶اثر ۴۵درصداين آثار را به خود اختصاص داده است.
"گروه علوم پزشكي با ۱۴۲اثر ۳۳درصد آثار و گروه فني و مهندسي با ۴۲ اثر، ۱۰درصد و ساير گروههاي كمتر از ۱۰درصد آثار را به خود اختصاص دادهاند."
" ۸۷درصد آثار از دانشگاههاي دولتي و ۱۳درصد مربوط به دانشگاه آزاد اسلامي است. دانشجويان زن ۲۰درصد و دانشجويان مرد ۸۰درصد آثار را به خود اختصاص دادهاند."
وي افزود: بيشترين حجم آثار(۶۵درصد) تاليفي و كمترين آن (۳۵درصد) ترجمه است.
سلگي در مورد بخش داوري گفت: حدود يك صد داور در چند مرحله آثار تاليفي را با شاخصهايي همچون شاخص محتوايي و آثار ترجمه را با شاخصهاي اعتبار منبع اصلي، رعايت قواعد ترجمه و حفظ امانت در ترجمه بررسي كردهاند.
وي بابيان اين كه تعداد ۱۴اثر برگزيده شده است، افزود: به منظور تقدير از ناشران كتابهاي دانشگاهي ۲ناشر به عنوان ناشر برگزيده و ۲ناشر به عنوان ناشر لايق تقدير، معرفي ميشوند.
در مراسم پاياني اين جشنواره در اول آذرماه در تالار شهيد مطهري دانشگاه تربيتمدرس از برگزيدگان بااهداي سكه بهار آزادي، لوح تقدير جشنواره كتاب سال دانشجويي و تنديس ويژه جشنواره تقدير ميشود.
١٥:٣٥ ٢٩/٠٨/١٣٨٤