پژوهشگران جهاددانشگاهي به دانش فني توليد تجاري قارچ شيتاكه دست يافتند
پژوهشگران گروه زيستفناوري قارچهاي صنعتي جهاددانشگاهي واحد مشهد،موفق شدند به دانش فني توليد قارچ خوراكي ـ دارويي شيتاكه دست يابند.
به گزارش روابطعمومي جهاددانشگاهي،دست يابي به اين دانش فني در قالب اجراي طرح پژوهشي مححق شد و پژوهشگران جهاددانشگاهي واحد مشهد موفق شدند از ضايعات كشاورزي بهويژه تراشة چوب، براي توليد اين قارچ استفاده نمايند.
بر اساس اين گزارش،قارچ شيتاكه (Lentinula edodes) قارچي ارزشمند است كه بهدليل طعم بينظير و فوايد دارويي قابل توجه آن از جايگاه ويژهاي برخوردار است.بهرغم اينكه توليد جهاني اين قارچ رو به افزايش است، تاكنون در كشور ما اطلاعات منسجم و منتشرشدهاي در مورد توليد تجاري اين قارچ وجود نداشته و موارد بسيار نادري از توليد آن گزارش شده است.
شايان ذكر است،دانش فني تهية كشت خالص و توليد اسپاون قارچ شي تاكه پيش از اين در گروه زيستفناوري قارچهاي صنعتي جهاددانشگاهي واحد مشهد بهدست آمده بود.
گفتني است،اين طرح با مسئوليت دكتر مجيد عزيزي، استاديار دانشكدة كشاورزي دانشگاه فردوسي و عضو شوراي علمي گروه زيستفناوري قارچهاي صنعتي جهاددانشگاهي واحد مشهد و با همكاري مهندس شادي شاهطهماسبي و خانم ليلا رازقي اجرا شده است.ح/الف
١٩:١٥ ٢٨/٠٤/١٣٨٦