٠١:١٥ ٠٣/٠٩/١٤٠٣
اشتغال
معاون پشتيباني استانداري مركزي:
فارغ التحصيلان دانشگاهي، فاقد سواد عملي لازم براي بازار كار هستند منحني عمر سازماني در بسياري از صنايع به بلوغ رسيده است
به همت جهاددانشگاهي واحد مركزي همايش "چشم انداز و راهكارهاي توسعه اشتغال در بخش صنعت استان مركزي" برگزار شد. در اين همايش معاون پشتيباني و توسعه منابع انساني استاندار مركزي گفت: با وجود بالا بودن سطح سواد علمي دانشجويان ايراني، متاسفانه اين افراد در نتيجه پايين بودن سواد عملي، توانايي حضور موفق و عرض اندام در بازار كسب و كار را ندارند.
به گزارش روابط عمومي جهاددانشگاهي واحد مركزي ، محمدرضا امامي در اين همايش گفت :  توجه به اشتغال نمي‌تواند بدون توجه به شرايط زماني و مكاني موجود شكل بگيرد.
وي با اشاره به اينكه ما در آستانه هزاره سوم در دنيا و دهه عدالت در كشورمان هستيم، گفت: ورود به هزاره سوم تحولات ارتباطي، اقتصادي، اجتماعي، سياسي و فرهنگي را در سطح بين‌المللي، ملي و منطقه‌اي به همراه دارد و با توجه به اينكه گفتمان غالب دهه عدالت نيز توسعه، رشد اقتصادي متوازن، استفاده از پتانسيل‌هاي منطقه‌اي و توجه به كانون‌هاي توسعه در كشور است، وظيفه ما ايجاد تغييرات متناسب با اين گفتمان‌هاي تازه در برنامه‌ريزي‌ها و حركت در راستاي تعادل است.
امامي در تشريح جغرافياي اقتصادي منطقه هدفي كه كشور بايد در آن به رقابت بپردازد و به راس شاخص‌هاي آن برسد، با تاكيد بر اينكه ما امروز داراي چشم انداز 1404 با ويژگي‌هاي مختلف هستيم، گفت: 25 كشور هدف با توانمندي‌هاي خاص معدني اقتصادي قوي با 530 ميليون نفر جمعيت در اين منطقه وجود دارد و حجم اقتصادي بالايي كه چهار درصد اقتصاد جهاني را به خود اختصاص مي‌دهد، منطقه هدفي را تشكيل مي‌دهد كه ما بايد در آن رقابت كنيم.
وي پراكندگي و شكاف بين كشورها را تنوعي دانست كه در برنامه‌ريزي‌ها بايد به آن دقت و توجه شود و گفت: تحولات جهاني، ايران را خواسته يا ناخواسته در متن تحولات اقصادي دنيا قرار داده و ما بايد بتوانيم از موقعيت‌هاي مختلفي كه داريم به عنوان پتانسيل‌هاي ايران در برنامه‌ريزي‌ها استفاده كنيم و نگرشي مجدد به فضاي اشتغال كه نمي‌تواند خارج از اين پارامترها باشد، داشته باشيم.
معاون پشتيباني و توسعه منابع انساني استاندار مركزي گفت: گفتمان‌هاي شهادت، انقلابي بودن، حضور در بحران، مديريت بحران‌ها و سازندگي را پشت سرگذاشته‌ايم و با وجود جابجايي نسل‌ها در ايران بايد اين فاكتورها را در برنامه‌هايمان تاثير داده و متناسب با تحولات منطقه‌اي، ملي و بين‌المللي برنامه ريزي به روز داشته باشيم.
وي مواجه شدن با دولت و شهروندان الكترونيك را از عواملي دانست كه برنامه ريزي‌ها را مشكل كرده است و گفت: امروز سطح سواد عملي، آمادگي فارغ التحصيلان را براي حضور در بازار پيچيده و در حال توسعه كسب و كار تعيين مي كند و از آنجا كه فارغ التحصيلان ما فاقد اين سواد لازم براي تاثير در فضاي كسب و كار هستند، نياز جدي نسبت به بازنگري در مباحث آموزش و اشتغال احساس مي‌شود.
امامي گفت: در اين راستا بايد به دنبال نيروهايي بود كه فعال، مومن، ايثارگر و مسووليت پذير بوده و با روحيه تعاون پذيري به مشارت جويي با وجدان و تعهد بالا بتوانند وظايف خود را به درستي انجام داده و ايجاد كننده حركت‌هاي كار آفرين در كشور باشند.
معاون پشتيباني استانداري افزود: حضور بخش‌هاي تعاوني و خصوصي در بازار كسب و كار و توانمندي‌هاي موجود در بخش صنعت با توجه به پتانسيل بالاي صنعتي در استان و كشور، ارزش افزوده بالايي را ايجاد خواهد كرد و از آنجا كه زمينه‌ها فراهم است مي‌توان با استفاده از آنها توسعه پايدار در استان ايجاد كرد.
وي توجه به توانايي‌ها، استفاده از ابتكار و حركات كارآفرينانه و متناسب سازي آموزش‌ها با نياز بازار كار را از اهم مواردي دانست كه در برنامه‌ريزي‌هاي كسب و كار بايد مورد توجه قرار گيرد و افزود: نقاط قوت استان و مزيت‌هاي نسبي و مطلقي كه در آن وجود دارد مي‌تواند راهگشا باشد.
معاون پشتيباني و توسعه منابع انساني استاندار مركزي توجه به اشتغال خانگي زنجيره‌اي ارزش افزاي مطلوب بازار كار وخوشه‌هاي صنعتي را بحثي جدي در بازار اشتغال و كسب و كار دانست و گفت: خوشه‌هاي ريلي و خوشه‌هاي سنگ محلات از جمله خوشه‌هاي صنعتي است كه در اين راستا مورد مطالعه قرار گرفته‌اند و در جهت انجام مطالعات علمي و مدرن كميته راهبري خوشه‌ها نيز در استان مركزي ايجاد شده است.
وي با بيان اينكه اگر مي‌خواهيم به سمت ايجاد اشغال در صنعت حركت كنيم بايد يك نگاه كلينيكي و پاراكلينيكي در بخش صنعت داشته باشيم، افزود: اين همان نگاهي است كه موسسه كار و تامين اجتماعي به بحث عارضه يابي بازار كسب و كار داشته است و ما نيز بايد با استفاده از تجربيات اين موسسه با يك نگاه كلينيكي به بحث صنعت بنگريم.
امامي گفت: منحني عمر سازماني در بسياري از صنايع به بلوغ رسيده است و اگر برنامه‌ريزي جديد و زايش مجدد نداشته باشيم دچار عواقب خطرناكي در زمينه صعت استان خواهيم شد و براي اين زايش مجدد بايد از مطالعات افرادي چون دكتر سپهري و كارشناسان خبره در اين حيطه بهره ببريم.
معاون پشتيباني و توسعه منابع انساني استانداري مركزي در پايان گفت: ما پايه‌هاي قوي صنعتي از نظر وجود صنايع مادر در استان مركزي داريم كه مي‌تواند به صورت شركت‌هاي اقماري رشد كرده، خوشه‌زده و ارزش افزوده بسياري را بريا استان ايجاد كند.
در پايان اين همايش طي مراسمي از اعضاي كميته علمي، ارائه دهندگان مقالات و دست اندركاران همايش با اهداي لوح و جايزه تقدير به عمل آمد.

١٥:٢٤ ١٠/٠٤/١٣٨٨
عناوين اصلي
معرفي جهاد دانشگاهي
تشکيلات جهاد دانشگاهي
اخبار جهاد دانشگاهي
انتشارات
اعضاء
نام کاربر
رمز عبور
نظر خواهي
کدامیک از فعالیت های جهاددانشگاهی در پیشبرد توسعه همه جانبه کشور موثرتر می باشند؟
تمامي حقوق متعلق به جهاد دانشگاهي مي باشد